IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Şubat 2016, 08:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD Dışişleri: 'YPG'yi Terörist Olarak Görmüyoruz'




ABD, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin askeri kanadı YPG'yi terörist örgüt olarak görmediklerini ve YPG'yi desteklemeyi sürdüreceğini açıkladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, konu ile ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.
Sözcüye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışı seyahatinden dönerken uçakta gazetecilere yaptığı konuşmada, ABD’nin PYD ile ilişkisine işaret ederek, “Ben miyim senin ortağın, yoksa Kobani'deki teröristler mi?" şeklindeki eleştiri soruldu.
"Arkadaşlar bile bütün konularda aynı düşünmeyebilir"

“Türkiye’yle yakın ilişkimizi ve ileriye doğru genişleteceğimiz çabalarımızı hiçbir şey değiştiremez” diyen Kirby şunları söyledi;
“Arkadaşlar bile bütün konularda aynı düşünmeyebilirler ve biz arkadaşız ve her meselede aynı düşünmeyebiliriz, özellikle bu kavgada. Bu karmakarışık bir çabadır, biz bunun farkındayız. Fakat bu grubun (IŞİD) peşinden giderken ayağımızı gazdan çekmek anlamına gelmiyor ve Türkiye gibi ülkelerle bu konularda çalışmaya devam edeceğiz”
Kirby, “Biz, PYD’yi terör örgütü olarak tanımlamıyoruz” ifadelerini kullanarak, kendilerine desteği sürdüreceklerini söyledi.
"Sadece mühimmat sağladık, silah vermedik"

Kirby'ye ayrıca, Suriye’de PYD’ye verilen silahların Türkiye’ye sokulduğu iddiaları da yöneltildi.
Kirby, bu konudaki haberleri takip ettiklerini belirterek “Biz bunları doğrulayacak bir delil görmedik. Kürt savaşçılara sadece mühimmat verildi, silah değil. Fakat kesinlikle bu konuyu ciddi bir şekilde yakından takip ediyoruz. Eğer bu iddiaları doğrulayan bir kanıt bulursak gerekli adımları atacağız” açıklamasında bulundu.

“McGurk’un Kobani’de Polat Can’la görüşmesi tesadüftü”


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Toplantıda ABD Başkanı Obama'nın IŞİD Karşıtı Küresel Koalisyon Temsilcisi Brett McGurk’un Kobani’ye yaptığı ziyaret sırasında eski bir PKK’lı olan PYD sözcüsü Polat Can’la görüşmesi gündeme getirildi.
Kirby, McGurk’un Can’la görüşmesinin tesadüfen olduğunu belirterek, “Bu kişiyle görüşmesi daha önceden planlanmamıştı, Orada Kürt savaşçıları temsil ediyordu” ifadesini kullandı.
Halep ve çevresinde yaşanan çatışmalar


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ayrıca Kirby, Halep ve çevresinde yaşanan çatışmalardan derin kaygı duyduklarını bildirdi. İnsani durumun daha da kötüleşmesinden endişelendiklerini anlatan Kirby, “10 binden fazla, bazı raporlara göre daha fazla halk evlerini terk etmiş durumda" dedi.
Rusya’nın Suriye’de gerçekleştirdiği askeri operasyonun Moskova ve Washington arasında yapılan görüşmelerde sık sık dile geldiğini belirten Kirby, Rus saldırılarından dolayı daha fazla sivilin evlerini terk etmek zorunda kalabileceğini belirtti.
DHA ve AA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abd, terÖr, ypg


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PKK'ya ağır darbe! 260 terörist öldürüldü, 400 terörist yaralı Seth Haber Arşivi 0 01 Ağustos 2015 12:19
Samsun'da 2 terörist sağ olarak yakalandı MasteR06 Haber Arşivi 0 13 Temmuz 2011 12:55
Sizleri birer kıvılcım olarak gönderiyorum; alevler olarak geri dönmelisiniz. Syst3m Serbest Kürsü 1 29 Mayıs 2008 16:54