IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By AngeL

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mart 2016, 01:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünya'dan Türkiye'ye büyük destek




Ankara'daki saldırının ardından Dünya'dan Türkiye'ye taziye ve destek mesajları yağdı.


ABD'DEN TERÖRE KINAMA
ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Ankara Büyükelçisi John Bass Ankara'da düzenlenen terör saldırısını kınadı.
ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Ankara'daki saldırı nedeniyle yayımladığı mesajda "Ankara'daki saldırı nedeniyle derin üzüntü duyuyorum ve dehşete kapıldım. Kurbanların ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.
Dışişleri Bakanlık Sözcüsü John Kirby tarafından yapılan açıklamada, Kızılay'daki saldırının güçlü şekilde kınandığı bildirildi. Saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileyen Kirby, "Ortak terör tehdidiyle mücadelede NATO müttefikimiz Türkiye ile güçlü ortaklığımızı teyit ediyoruz" ifadesini kullandı.


RUSYA'DAN TAZİYE MESAJI
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili Türkiye siyasi yönetimine değinmeden doğrudan Türkiye halkına taziye ve başsağlığı mesajı iletti.
Ankara’daki saldırıdan yaklaşık 4 saat sonra Putin adına mesajı basın danışmanı Dmitriy Peskov duyurdu. Doğrudan Türkiye halkına hitaben mesajda şöyle dendi:
“Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ankara’daki insanlık dışı terör saldırısını kararlılıkla kınıyor. Rusya Devlet Başkanı, çok sayıda insanın hayatını kaybettiği bu saldırıyla ilgili Türkiye halkının acısını paylaşıyor. Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananların ise bir an önce sağlıklarına kavuşmasını diliyor.”


NATO: TÜRKİYE İLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ankara'daki terör saldırısını güçlü bir şekilde kınadığını bildirdi.

Stoltenberg, Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Ankara'nın merkezindeki bir otobüs durağına dönük bu akşamki terör saldırısını güçlü bir şekilde kınıyorum. Kurbanların yakınlarına, sevenlerine ve Türk halkına başsağlığı diliyor, yaralıların tamamen ve hızlı bir şekilde iyileşmesini temenni ediyorum. Bu tür hunharca saldırılara hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. NATO müttefikleri, Türkiye ile dayanışma içinde ve terörün her türlüsüyle mücadelede kararlı" ifadesini kullandı.



AB: TÜRKİYE'NİN ACILARINI PAYLAŞIYORUZ
Avrupa Birliği (AB), Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili açıklamasında, Türkiye'nin ve Türk halkının yanında olduğunu bildirdi.
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili ortak açıklama yayımladı.
Ankara'nın merkezinin bir kez daha bombalı saldırının hedefi olduğu, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Türkiye, hükümeti ve halkıyla olan güçlü dayanışmamızı ifade ediyor, acılarını paylaşıyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve dostlarına başsağlığı, tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz. AB, bu tür şiddete maruz kalan herkesin yanında olmaya devam edecektir. Küresel terör tehdidiyle mücadele için uluslararası işbirliğini hızlandırmaya olan güçlü taahhüdümüzü yineliyoruz."


İSRAİL SALDIRIYI KINADI
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.
İsrail basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Başbakan Netanyahu, masum sivillerin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin de yaralandığı Ankara'daki büyük ölçekli terör saldırısını kınıyor. İsrail, Türk halkının terörizme karşı olan savaşında yanında olduğunu belirtmekte ve uluslararası topluma teröre karşı savaşta birleşme çağrısı yapmaktadır" ifadelerine yer verildi.


AVRUPA KONSEYİ'NDEN TAZİYE MESAJI
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ise Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Bu terörist saldırılar Avrupa değerlerimize, hepimize yapılmıştır" dedi.


Jagland, saldırı sonrası sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından taziye mesajı yayımladı.
Mesajında Ankara'daki bombalı araçla düzenlenen saldırı karşısında şoke olduğunu belirten Jagland, "Bu terörist saldırılar Avrupa değerlerimize, hepimize yapılmıştır. Türkiye'ye taziyelerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.


AGİT ANKARA SALDIRISINI KINADI
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Lamberto Zannier, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Zannier, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ankara'daki terör saldırısını kınayarak, "Ankara'daki terörist saldırıdan dolayı şok oldum. Tüm Türk halkına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.


İNGİLTERE'DEN DESTEK MESAJI
İngiliz hükümeti, Ankara'da yaşanan terör saldırısının ardından Türkiye'ye destek mesajları gönderdi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, başkentte yaşanan patlamanın ardından resmi Twitter hesabından, "Ankara ve Fildişi Sahilleri'nde yaşanan kahredici terör saldırılarından ötürü dehşete düştüm. Düşüncelerim, olaylardan etkilenenlerle birliktedir" yazdı.



İngiltere'nin Avrupa Birliğinden (AB) Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı David Lidington da Twitter mesajında, "Bugün Ankara'da yaşanan mezalimden dolayı dehşete kapıldım. Olaylardan etkilenenler ile olayın kurbanlarının ailelerinin acısını yürekten paylaşıyorum. Birleşik Krallık, terörizm karşısında Türkiye'ye destek olacak" ifadelerini kullandı.


İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ise Twitter hesabından yazdığı mesajda, mevcut halde Birleşik Krallık'ta bulunduğunu belirterek, "Ankara'da bir başka bombalı saldırı daha olduğunu duymanın büyük kederi içindeyim. Hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum" dedi.


İTALYA: TERÖRİSTLER BİZE BOYUN EĞDİREMEYECEK
İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Türkiye ve Fildişi Sahili'ndeki terör saldırılarına ilişkin bir açıklama yaparak, “Teröristler bize boyun eğdiremeyecek ve bizi sarsamayacak" dedi.


İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İtalya Başbakanlığı'nın internet sitesinden yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısından ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na derin taziyelerini ifade etti. Bir otele düzenlenen ve 10'dan fazla kişinin öldüğü saldırı nedeniyle Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Alassane Ouattara'ya da taziyelerini ileten Renzi, "Teröristler, öfkelerini her ne kadar kanlı bir şekilde ortaya koyarlarsa koysunlar, nereyi vururlarsa vursunlar bize boyun eğdirmeyi ve bizi sarsmayı başaramayacaklarını bilmeliler. Uluslararası toplumun onlara cevabı kesin, hemfikir ve kararlı olacaktır" ifadelerini kullandı.


FRANSA: TÜRKİYE YENİDEN KALBİNDEN VURULDU
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkesinin terörle mücadelede Türkiye’nin yanında olduğunu söyledi. Elysee Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı, Ankara’nın merkezini sarsan ve çok sayıda ölüme sebep olan alçak saldırı sonrası Türk halkıyla derin bir dayanışma içindedir. Fransa, terörizmle mücadelede Türkiye’nin yanındadır” ifadeleri kullanıldı.



Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ise Fildişi Sahili’nde gerçekleşen terör saldırısı sonrası düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye yeniden kalbinden vuruldu. Türk halkıyla dayanışma halindeyiz. Terörle mücadelede mutlak bir kararlılık içindeyiz” diye konuştu.



İSPANYA SALDIRIYI KINADI
İspanya Dışişleri Bakanlığından, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "İspanya, Ankara'da bugün meydana gelen ve çok sayıda ölü ve yaralıya neden olan bombalı terör saldırısını çok kararlı bir şekilde kınamaktadır" ifadeleri kullanıldı.
İspanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İspanya hükümetinin Ankara'daki terör saldırısını kınadığı belirtildi.
Açıklamada, "İspanya, Ankara'da bugün meydana gelen ve çok sayıda ölü ve yaralıya neden olan bombalı terör saldırısını çok kararlı bir şekilde kınamaktadır. İspanyol hükümeti, kurbanların aile ve yakınlarına başsağlığı dileyip, yaralıların en kısa sürede ve tamamen sağlıklarına kavuşmalarını temenni eder" denildi.


İspanyol hükümetinin, terörizme karşı mücadelede Türkiye'ye destek verdiği ve dayanışma içinde olduğu ifade edilen açıklamada, Ankara'daki bombalı terör saldırısını yapanların en kısa zamanda yakalanıp, yargıya teslim edileceğine güveninin tam olduğu vurgulandı.
Açıklamada, İspanya'nın Ankara Büyükelçiliği'ne ilk gelen bilgilere göre Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden İspanyol vatandaşı olmadığı kaydedildi.


UKRAYNA'DAN SALDIRIYA KINAMA
Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.
Devlet Başkanı Petro Poroşenko, sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Ankara'da başka bir korkunç saldırı şok etti. Terör haklı olamaz, sadece mahkum olur. Ukrayna Türkiye ve onun halkı ile ayakta" ifadelerini kullandı.


Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk da twitter hesabından, "Türkiye'de başka bir korkunç terör saldırısı. Ukrayna devleti adına kurbanların ailelerine en derin taziyelerimi iletiyorum" açıklamasında bulundu.



ARNAVUTLUK'TAN TAZİYE MESAJI
Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati, Ankara'da meydana gelen terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Bushati, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Terör yeniden Ankara'yı vurdu. Düşüncelerimiz de dualarımız da kurbanlar ve aileleriyle birlikte. Türkiye ile dayanışma içerisindeyiz" ifadesini kullandı.
Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Haşim Thaçi de sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi.
Önümüzdeki ay başında Cumhurbaşkanlığı görevini devralacak olan Thaçi açıklamasında, "Ankara'daki bir bombalı saldırı daha, dost Türk halkı ve devletini vurdu" ifadesini kullandı.


Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Thaçi, "Bu akşam Türkiye'de ve Fildişi Sahili'nde meydana gelen saldırılar terör tehdidinin küresel olduğunu gösterdi. Bu savaşta Kosova, müttefiklerinin yanındadır" ifadesine yer verdi.


LETONYA'DAN KINAMA
Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, başkentte yaşanan saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye'den bir kez daha korkunç bir haber aldık. Türkiye'de yaşanan terörü şiddetle kınıyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileyen Rinkevics, "Türk halkına derin başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

hurriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 16 Mart 2016, 16:16   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Dünya'dan Türkiye'ye büyük destek




Kinayanlara bak..
Dunya bu haldeyse onlarin sayesinde

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
ankara, arnavutluk, avrupa birliği, avrupa konseyi, fransa, ingiltere, ispanya, israil, italya, letonya, nato, patlama, putin, rusya, saldırı, ukrayna


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ukrayna'ya büyük destek MasteR06 Haber Arşivi 0 05 Mart 2014 14:16
Dünya Ülkesi Şili'den, Dünya'nın En Büyük Havuzu. (Resimler, Kareler, Fotoğraflar) Sevda Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 2 02 Eylül 2012 18:55
Obama'dan Türkiye'ye büyük destek Lucifer Haber Arşivi 0 08 Temmuz 2010 12:53