IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mart 2016, 11:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ankara saldırısının ardından peş peşe operasyonlar




Ankara'daki patlamanın ardından İstanbul, Eskişehir, Giresun ve Adana'da terör örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda çok sayıda gözaltı var.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ankara'da 37 kişinin can verdiği bombalı saldırının ardından Eskişehir merkezli, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda Eskişehir'de 14, İstanbul'da ise 2 kişi gözaltına alındı.Eskişehir Valisi Güngör Azmi Tuna, bir szoru üzerine "Bu kişilerin Ankara'daki patlamayla bağlantısı araştırılıyor" yanıtını verdi.

ESKİŞEHİR MERKEZLİ TERÖR OPERASYONU; 14 GÖZALTI

ESKİŞEHİR merkezli PKK bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda 12 kişi Eskişehir'de, 2 kişi de İstanbul'da olmak üzere 14 kişi gözaltına alındı. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Sabaha karşı Eskişehir ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdiğini söyledi. Operasyonda Eskişehir'de 12, İstanbul'a da 2 kişinin gözaltına alındığını açıklayarak şöyle konuştu:"Arkadaşlarımız bir süredir üzerinde çalıştıkları bir konuyu şuanda operasyona dönüştürmüş durumda. Eskişehir'de 12 İstanbul'da 2 olmak üzere toplam 14 şüpheli gözaltına alınmış durumda. Adli işlemleri sürüyor. Şahıslar bir süredir terör örgütünün propagandasını yapan bu konuda teröristlere sahiplenmeye çalışan, bu manada değişik eylemler içerisinde olan kişilerdi. Bu noktada şuanda işlemleri devam ediyor. En son tabi ki bu menfur saldırı aslında aynı olayın uzantısı olarak ülkemizin huzur ve birliğini bozmaya yönelik eylemdir. İşin içinde terör örgütü vardır. Bu kapsamda Eskişehir için sevindirici olan şudur. Bu yakalanan kişilerin hiç birinin Eskişehir nüfusuna kayıtlı olmamasıdır. Genelde dışarıdan gelen kişiler, öğrenciler ve bu kapsamda olan şahıslar. Adli işlemler devam ediyor. Biz her türlü tedbirimizi aldık. Halkımızın huzur ve güvenliği için arkadaşlarımız çalışıyor. " Vali Tuna, gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiğini de bildirdi. Tuna, bir gazetecinin "Bu kişilerin Ankara'daki patlamayla bir ilgisi var mı?" şeklindeki soruya "Bağlantısı araştırılıyor" yanıtını verdi.

ADANA’DA TERÖR OPERASYONU: 36 GÖZALTI

ADANA Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, terör örgütü PKK üyelerine yönelik kent merkezinde çok sayıda adrese eş zamanlı şafak operasyonu düzenledi. Polis helikopterinin havadan destek verdiği operasyonda, içlerinde çocukların da bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı.

Ankara’da dün düzenlenen bombalı saldırı ardından kentte güvenlik önemlerini atıran polis, sabahın ilk saatlerinde terör örgütü PKK üyelerine yönelik operasyon düzenledi. Operasyona, Asayiş, Narkotik, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet ve Özel Harekat şubelerinden yaklaşık 300 polis katıldı. Çevik kuvvet polisleri, sokak başları ve ana caddelerde güvenlik önlemi alırken, direnişin olabileceği adreslere ise özel harekat polisleri girdi. Polis helikopterinin de havadan destek verdiği aramalarda, izinsiz gösterilere katıldığı ve terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen içlerinde çocukların da bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı. 36 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

GİRESUNDA PKK OPERASYONU ŞÜPHELİLERİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

GİRESUN’da polis ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda terör örgütü mensubu olduğu iddisıyla gözaltına alınan 26 kişiden 21’i adliyeye sevk edildi.

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın PKK/KCK/ YDG-H terör örgütünün Giresun’daki faaliyetlerine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Giresun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz Cuma sabahı Giresun’da 10, Batman’da da 1 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyerek 26 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılardan 5’i emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 21 kişi ise bu sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildi. Geniş güvenlik önlemleri altında adliyenin arka kapısından içeri alınan zanlıların savcılıktaki ifadesi sürüyor. Cuma günü yapılan operasyonun ardından Giresun Başsavcılığı yaptığı açıklamada şu görüşlere yer vermişti:

"PKK/KCK/YDG-H terör örgütünün Giresun’daki faaliyetlerine yönelik olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün görev yaptığı soruşturma kapsamında, ilgili mahkemeden alınan kararlar doğrultusunda bir kısım şüpheliler hakkında belirli sürelerle iletişimin dinlenilmesi, kayda alınması ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi şeklinde telekomünikasyon yoluyla iletişimin denetlenmesi işlemleri, bir kısım şüpheliler hakkında ayrıca teknik araçlarla izleme işlemleri yapılmış olup, bu işlemler ve diğer soruşturma işlemlerinden elde edilen delillere göre; Giresun’da bulunan 25 şüpheli, Batman’da bulunan 1 şüpheli olmak üzere toplam 26 şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca, 3713 sayılı terörle mücadele kanununa muhalefet, silahlı örgüt kurmak/yönetmek/üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak, 6136 sayılı Kanuna muhalefet ve diğer atılı suçlardan CMK’nun 91’inci maddesi gereğince gözaltına alınmaları kararı verilmiş, soruşturma kapsamında Giresun Sulh Ceza Mahkemesi’nden alınan karar ile Giresun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bugün şüphelilere ait 10 ayrı adreste eş zamanlı olarak arama yapılmış olup aramada elde edilen delillere el konulmuştur."

İSTANBUL'DA TERÖR ÖRGÜTÜ OPERASYONU

İstanbul'da terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çevik kuvvet ve özel harekat polislerinin desteği ile başta Gaziosmanpaşa olmak üzere tespit edilen çok sayıdaki adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon yapılan adreslerin bulunduğu Karayolları ve Karadeniz Mahalleleri'nde TOMA ve zırhlı araçlarla çevik kuvvet ekiplerinin aldığı geniş güvenlik önlemlerinin ardından bölgeye gelen polis ekipleri, tespit edilen adreslere özel harekat polislerinin öncülüğünde girdi.

Çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında şüphelilerin ev ve gösterdikleri yerlerde aramalar yapıldı.

Gözaltına alınan şüphelilerden bazıları sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü.

Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ankara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakan Davutoğlu Ankara saldırısının failini açıkladı PcChoLik Haber Arşivi 4 18 Şubat 2016 22:10
Suruç'taki saldırının ardından Ankara polisi alarmda Seth Haber Arşivi 0 20 Temmuz 2015 16:29
Ankara'da peş peşe istifalar AngeL Haber Arşivi 0 09 Şubat 2015 16:09
Akdeniz'de peş peşe depremler! Seth Haber Arşivi 0 16 Ekim 2014 11:29
Winampta Peş Peşe Çaldır PaYanDA Bilgisayar Donanımı 3 07 Ekim 2006 08:05