IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2016, 13:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Emniyet, Bombalı Araçları Yakalamak İçin Akaryakıt Satışlarını İzleyecek




Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, 17 Şubat'ta Ankara'da Merasim Sokak'ta yaşanan kanlı terör saldırısı sonrasında bomba yüklü araçları "akaryakıt pompası" üzerinden tespit etmek için sektörle 4 Mart'ta geniş kapsamlı bir toplantı yaptığı ortaya çıktı. Emniyet, dağıtım şirketlerinin bayilerindeki akaryakıt hareketlerini anlık olarak izlemesine olanak sağlayan "otomasyon sistemi"nin polisin de kullanımına açılmasını istedi. Sistem, yurt genelindeki 12 bin bayinin, sattığı ve tanklarında bulunan akaryakıta ilişkin on-line bilgi veriyor. Plaka bazlı olarak akaryakıt satışlarını da gösteriyor.

EMNİYET'E AÇILACAK

Ankara, 5 ay içinde üç kez terör saldırısına hedef oldu. Teröristleri taşıyan ya da bombayla yüklenen araçların, Türkiye'yi doğudan batıya bir uçtan diğer uca katettikleri belirlendi. Sahte plaka da kullanan araçların, değişik noktalarda akaryakıt ikmali yaptıkları tespit edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, bu tespitler ışığında 4 Mart'ta Ankara'da önemli bir toplantı yaptı. Toplantıya, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yetkilileri, akaryakıt dağıtım şirketlerinin ve bayilerin çatı örgütleri ile istasyonlara otomasyon sistemini kuran şirketin temsilcisi katıldı. Emniyet, bomba yüklü araçların tespiti ve takibi için "istasyon otomasyon sistemi"nin kendilerine de açılmasını talep etti. Sektör temsilcileri, otomasyon sisteminin Emniyet'e açılmasının sektöre ciddi tutarda ek maliyeti olacağını belirtti.

Bir sektör yetkilisi, "Emniyet ile ilk görüşme yapıldı. Başka toplantılar da yapılacak. Sistemin, genişletilmesi ve özellikle plaka bilgilerinin Emniyet'in istediği şekilde verilebilmesi için gündeme gelecek ek maliyet unsuru iletildi. Konuşulacak; sonuçta bu terör, gasp, hırsızlık gibi olayların önlenmesi için önemli. Bu toplantılar sonrasında devletin öngördüğü çerçevede hareket edilecek" dedi.

'HER ARACA BİR ÇİP TAKILMASI' TEKLİFİ GETİRİLDİ

Sektör temsilcileri, toplantıda "çipli takip sistemi"nin de konuşulduğunu belirterek, "Türkiye'deki bütün araçlara çip takılması önerisinde de bulunuldu. Bu öneri hayata geçirilirse araçlar çok daha rahat izlenebilecek" dedi. Sektör temsilcisi, bu uygulamanın daha önce "kaçak akaryakıt"la mücadele kapsamında da tartışıldığını belirterek, "Çipli takip sistemi daha önce de değişik vesilelerle tartışıldı. Bugüne kadar bir sonuç alınamadı" dedi.

KAÇAKLA MÜCADELE İÇİN KURULMUŞTU

EPDK, kaçak akaryakıtla mücadele kapsamında "otomasyon sistemi" zorunluğu getirdi. Dağıtım şirketleri, bayilerine otomasyon sistemi kurdu. Sistem, akaryakıt hareketlerinin izlenmesine yardımcı oluyor. EPDK da kendisine verilen şifre sayesinde verileri anlık olarak izliyor. Bu projenin bir ayağını da dağıtım şirketi otomasyonu oluşturuyor. Dağıtım şirketlerinin tank ve depolarındaki akaryakıt hareketlerinin izlenmesini öngören de bir sistem kurulacak. Bu konuda da çalışma yapıldığı belirtiliyor.

SAMSUN'DA AÇIKTAN AKARYAKIT SATIŞI YASAK

Samsun'da akaryakıt istasyonlarında bidon, şişe ve benzeri kaplarla ya da açıktan yakıt satılmasının yasaklandığı bildirildi. Samsun Valisi İbrahim Şahin imzasıyla yayınlanan kararda, Türkiye'nin terörle mücadelede çok hassas bir dönemden geçtiği vurgulandı. Kararda özellikle provokatif nitelikli eylemlerde kullanılan molotofkokteyli yapmak ve muhtemel güvenlik zafiyeti oluşturmak üzere bidon, şişe ve benzeri kaplarla benzin, mazot, gaz gibi yanıcı madde tedarik etmeye çalışıldığının da altı çizildi.

MAHKEME 5 BEDELİN İADESİNE HÜKMETTİ

Erzincan Barosu'na kayıtlı avukatlardan Bahadır Pir'in, ortağı olduğu akaryakıt istasyonuna tahakkuk edilen elektrik faturasında, "dağıtım", "iletim", "kayıp", "PSH sayaç" ve "PHS" bedeli adı altındaki kalemlerin yasadışı olduğu iddiasıyla Erzincan Tüketici Mahkemesi'ne açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme, söz konusu bedellerin yasal dayanağı olmadığına karar vererek, davaya konu faturadaki kesinti bedellerinin iadesine ve bundan sonraki faturalarda bu kalemlerin çıkarılmasına hükmetti.

Habertürk

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arac, benzinlik, bomba, eminyet, istasyon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne Bombalı Saldırı Violent Haber Arşivi 1 01 Nisan 2015 23:10
TomTom Koşu Bilgilerini İzleyecek Kaf_Dağı İnternet Dünyasından Haberler 0 11 Mart 2015 09:24
Irak'ta Anbar Emniyet Müdürü bombalı saldırıda öldü Seth Haber Arşivi 0 12 Ekim 2014 19:07
"Araçları Valilik ve Emniyet Engelledi" Thetis Haber Arşivi 0 29 Ekim 2012 08:42
Emniyet binasına bombalı saldırı Collettivo Haber Arşivi 0 27 Temmuz 2008 09:36