IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mart 2016, 10:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başkonsoloslor Teröre Karşı İstiklal'de Yürüdü




19 ülkenin İstanbul başkonsolosları, Beyoğlu, Fatih, Esenler belediye başkanları ve AK Parti İstanbul İl Başkanıyla İstiklâl Caddesi'nde teröre karşı yürüdü. Saldırının gerçekleştiği yere karanfil koyarak, hayatını yitirenleri andı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İstanbul'da 19 ülkenin başkonsoloslarıyla Beyoğlu, Fatih, Esenler belediye başkanları ve AK Parti İstanbul İl Başkanı, İstiklâl Caddesi'nde yürüyerek teröre karşı tepkilerini ortaya koydu. Konsoloslar ve belediye başkanları Galatasaray Meydanı'nda önce saldırının gerçekleştiği noktaya karanfil bıraktı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Burada açıklama yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 19 Mart Cumartesi sabahı terörün İstiklâl Caddesi'ni vurduğunu söyledi. "Terör insanlığa kast ederek insanlarımızı öldürdü. Burada yapılan saldırının sadece bize değil, insanlığa ve insanımıza olduğunu söylemiştik. Biliyoruz ki terör kimseyi ayırmıyor. Türk, Kürt, Alevi, Sünni ayırmıyor" dedi.
Belçika'nın İstanbul Başkonsolosu Henri Marc Jose Vantieghem da "Türk insanından aldığım destek, birlik ve beraberlik mesajları için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bugün burada olmamın sebebi Beyoğlu'daki saldırıyla ilgilidir. Birçok farklı milletten vatandaş hayatını kaybetti. Böyle yerler çok kozmopolit olduğu için vuruyorlar. Bunun için birlik ve beraberlik içinde savaşmamız gerekiyor" dedi.
ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Frederick Hunter ise Türkiye ve Belçika’ya geçmiş olsun dileklerinde bulundu. "Bütün ülkelerin beraber hareket etmesi lazım. Hem Türkiye'nin hem de Belçika'nın başı sağolsun" diye konuştu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İstiklâl Caddesi'ndeki terör saldırısında üç vatandaşlarını kaybettiklerini hatırlatan İsrail İstanbul Başkonsolosu Shai Shabati Cohen de şunları kaydetti:
"Buradaki Türk makamlarına çok teşekkür ediyoruz. Hem hayatlarını kaybeden İsrail vatandaşları, hem de yaralananlar için her türlü kolaylığı sağladılar. İş birliği yapmaya devam etmeliyiz. Bu patlamanın yaşandığı ve çiçeklerimizi koyacağımız noktadaki saldırı umarım bizim ve herkes için son terör saldırısı olur."
Açıklamaların ardından İstiklâl Caddesi'nden Belçika Başkonsolosluğuna yürüyen başkonsoloslar daha sonra Belçika İstanbul Başkonsolosluğunu ziyaret etti.
AA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başkonsolos, istiklal, terÖr


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İngiltere'den teröre karşı yeni hamleler Seth Haber Arşivi 0 14 Kasım 2014 16:04
ODTÜ'den teröre karşı teknoloji Kralice Haber Arşivi 0 07 Temmuz 2008 10:53