IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Mart 2016, 12:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Can Dündar ve Erdem Gül hakim karşısında




Durdurulan MİT TIR’larıyla ile ilgili soruşturmada Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilci Erdem Gül'ün yargılanmasına başlandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AA

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, Cumhuriyet Gazetesinde, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara yer verdikleri gerekçesiyle "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen ya da tamamen engellemeye teşebbüs etmek", "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak", "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya Askeri Casusluk maksadıyla temin etmek" ve ''Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek isteyerek yardım etme'' suçlarından yargılanmasına başlandı.

CHP VE HDP MİLLETVEKİLLERİ DE HAZIR BULUNDU

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince büyük salonda yapılan duruşmaya, sanıklar Can Dündar ve Erdem Gül ile avukatları, müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hatice Özay, müşteki MİT Müsteşarlığı adına Hazine avukatı katıldı. Bazı illerin baro başkanlarının da gözlemci olarak katıldığı duruşmada, Dündar'ın eşi Dilek Dündar ile bazı CHP ve HDP milletvekilleri de hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, duruşma salonunda, telefonla kayıt yapılmaması konusunda uyardı. Duruşmada Cumhuriyet savcısı, yargılamanın, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 182/2 hükmü gereğince ''milli güvenliğin zorunlu kılması ve siyasi casusluk davası olması'' nedeniyle kapalı yapılmasını talep etti.

KARAR İÇİN DURUŞMAYA ARA VERİLDİ

Mahkeme heyeti, duruşmaların kapalı yapılması talebine ilişkin tarafların görüşünü sordu. Talepleri alan mahkeme, kararını vermek için duruşmaya ara verdi. Duruşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı ile MİT Müsteşarlığı adına Hazine avukatı müdahillik talebinde bulundu.

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Can Dündar, İstanbul Adalet Sarayı'na gelişinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gazeteciliği savunmaya geldiklerini ifade ederek, halkın gerçekleri öğrenme hakkını savundukları için tutuklandıklarını, ardından Anayasa Mahkemesinin kararıyla serbest kaldıklarını anlattı. Dündar, siyasi, hukuki ve mali baskılarla karşı karşıya kaldıklarını savunarak, şunları dile getirdi:

"Cumhurbaşkanı, Anayasa Mahkemesinin kararını tanımadığını ve uymayacağını söyledi. Sadece bizim davamız değil bu. İçeride tutuklu meslektaşlarımız var. Onların da hakkını savunacağız. Burada Türkiye'de hukuk var mı, Anayasa Mahkemesinin gerçekten hükmü geçecek mi bunu göreceğiz. Biz haklılığımızdan eminiz, yaptığımız haberin arkasındayız, gerçek suçluluların yargılanması gerektiğine inanıyoruz. Beraatimizi istemeye ve halkın haber alma hakkının hiç bir zaman halkın elinden alınamayacağını göstermeye gidiyoruz."

Erdem Gül de gazeteciliğin suç olmadığını savunmakla karşı karşıya olduklarını söyledi. Anayasa Mahkemesinin hukukunu da savunmakla karşı karşıya olduklarını ifade eden Gül, mahkemede gazeteciliğin suç olmadığını anlatacaklarını, bunun elzem bir ihtiyaç haline geldiğini kaydetti.

Açıklamada, CHP genel başkan yardımcıları Bülent Tezcan ve Sezgin Tanrıkulu ile CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, gazeteci Mete Akyol da yer aldı.

Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anayasa, ankara, askeri casusluk, can dündar, cumhuriyet gazetesi, haber, istanbul, mit müsteşarlığı, tayyip erdoğan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fazıl Say hakim karşısında Violent Haber Arşivi 0 18 Ekim 2012 09:42
Cem ve babası hakim karşısında Lucifer Haber Arşivi 0 26 Şubat 2010 15:25