IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mart 2016, 19:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaz saati uygulaması için geri sayım başladı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yaz saati uygulamına geçmek için saatler sayılıyor. Türkiye pek çok dünya ülkesiyle beraber yaz saati uygulamasına geçiyor. Bu ayın son Pazar günü olan 27 Mart günü saatler, gece 03.00 olduğunda 1 saat ileri alınacak. Uygulama gün ışığından daha fazla faydalanmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Yaz saati uygulaması, geçen yıl 25 Ekim’de sona ermesi gerekirken, 1 Kasım Genel Seçimleri nedeniyle 8 Kasım’a ertelenmişti. 8 Kasım’da başlayan ve yaklaşık 4,5 ay süren kış saati uygulaması, 27 Mart 2016 Pazar günü yaz saati uygulamasına geçilmesiyle beraber sona erecek. Kış saati uygulamasına ise 30 Ekim 2016 Pazar günü 04.00’ten itibaren bir saat geri alınarak geçilecek.

Geçen yıl, kış saati uygulaması, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle iki hafta gecikmeli olarak 8 Kasım'da başlamıştı. 8 Kasım'da saatler 04.00’ten itibaren bir saat geri alınmıştı.

MEMURLARIN MESAİ SAATLERİ DE DEĞİŞİYOR!
Yeni uygulama ile birlikte memurların çalışma saatleri 28 Mart Pazartesi'den itibaren 08:30 - 12:00 ile 13:00 - 17:00 olarak yeniden değişecek.

Yaz saati uygulamasına geçilmesiyle birlikte Türkiye'deki memurların mesai saatleri de değişiyor. İstanbul Valiliği Kış saati uygulamasından sonra memurların mesai saatlerini 08:00 - 12:00 ile 12:30 - 16:30 olarak güncellemişti.


YAZ - KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?
Geçmişi birkaç asır öncesine dayanan yaz ve kış saati uygulaması fikri, Amerikalı politikacı ve fizikçi Benjamin Franklin’e aittir. Benjamin, pek çok konunun yanı sıra elektrikle de uğraşmış ve çeşitli icatlarıyla tanınmıştır. Yaz ve kış saati uygulaması da onun bu parlak fikirlerinden biridir. Yazın saatlerin bir saat ileri, kışın ise saatlerin bir saat geri alınmasının tek nedeni gün ışığından daha fazla yararlanarak elektrikten tasarruf etmektir.

Yaz ve kış saati uygulaması fikrinin farklı sahipleri olduğu öne sürülsede bilinen en sağlam bilgi Benjamin Franklin’nin düşüncesini bir gazetede dile getirdiğidir. Benjamin’in bu fikrinden sonra 1910 yılında yasalaşan yaz ve kış saati uygulaması, 1916 yılında 20 dakikadan bir saate çıkarılmıştır.

Milyonlarca kişinin 1 saatliğine de olsa elektriği kullanmaması çok büyük tasarruf sağlar. Bu yüzden her yıl düzenli olarak bahar başlangıcında yaz saat uygulamasına, sonbaharda ise kış saat uygulamasına geçilir.



Milliyet

__________________
Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
istanbul, istanbul valiliği, saatler ileri, yaz saati


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
YGS için geri sayım başladı Fearless Eğitim Haberleri 0 04 Mart 2016 21:41
Feist için geri sayım başladı Jawsofangels Kültür ve Sanat 0 15 Ağustos 2012 08:29
Kıyamet için geri sayım başladı! Lucifer Haber Arşivi 3 22 Aralık 2011 22:52
4G için geri sayım başladı! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 10 Aralık 2011 19:25