IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Mayıs 2016, 17:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Reuters’tan korkunç iddia




Reuters haber ajansı, başta Türkiye olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde terör eylemlerinde bulunan teröristler hakkında şaşırtan bir habere imza attı. Rusya tarafından Türkiye üzerinden Suriye ve Avrupa’ya gönderildiğini iddia eden Reuters, bazi görgü tanıkları ve itirafçıların açıklamalarına geniş yer verdi. Habere göre, radikal sözde dini örgüt üyelerinin yeni bir isim ve yeni bir pasaport ile tek yönlü uçak bileti alınarak İstanbul’a gönderildiği belirtiliyor.
İŞTE RUSYA'NIN ULUSLARARASI TERÖRİZME NASIL DESTEK VERDİĞİNİ BELGELEYEN REUTERS'IN HABERİNDEN BAZI BAŞLIKLAR:

" RUSYA'YI TERKEDİP İSTANBULA GİTMEZSEN TUTUKLANACAKSIN" DEDİLER


Dört yıl önce, Saadu Sharapudinov Rusya'da aranan adamlar listesindeydi. Yasadışı bir İslami grubun üyesi olan Sharapudinov, Moskova hükümetine karşı savaşıyor, Kuzey Kafkasya ormanlarında saklanıyor ve devriye gezen polislerden kaçıyordu. Sonra talihi tamamen değişti. 38 yaşındaki Sharapudinov Aralık 2012'de Rus istihbaratı tarafından kendisine yapılan beklenmedik teklifi Reuters'a anlattı. Eğer Rusya'yı terk etmeyi kabul ederse tutuklanmayacaktı. Hatta ülkeden ayrılışı da yine Rus otoriteleri tarafından ayarlanacaktı.

Rusya DEAŞ'a eleman sağlıyor

TUTUKLANMAMAM KARŞILIĞINDA BANA BİR ANLAŞMA ÖNERDİLER

"Saklanıyordum, silahlı bir grubun üyesiydim, silahlıydım." Sharapudinov, Reuters'a verdiği röportajında böyle söyledi. Maria Tsyetkova imzalı haberde röportajın Rusya dışında bir ülkede alındığı söylenirken, bunun hangi ülke olduğu haberde belirtilmedi. Rusya Sharapudinov'a "Gitmeni istiyoruz," dedi ve kendisine bir anlaşma önerdi.

Sharapudinov gitmeyi kabul etti. Birkaç ay sonra, kendisine İstanbul'a tek yön gidiş bir uçak bileti ile birlikte yeni bir isim ve yeni bir pasaport verildi. Türkiye'ye geldikten kısa bir süre sonra Suriye'ye geçti ve orada daha sonra DAEŞ'e bağlılık yemini edecek sözde bir gruba katıldı.


PUTİN'DEN TÜRKİYE İTİRAFI!

RUSYA TERÖRİSTLERİN ÜLKEYİ TERKETMESİNİ TEŞVİK ETTİ


Reuters ailelerden ve yerel yetkililerden aldığı bilgilerle benzer şekillerde Rus otoritelerin dolaylı veya dolaysız yardımları ile ülkeden ayrılan ve Suriye'ye giden beş kişiye daha ulaştı. Sharapudinov'a, kaçan kişilerin akrabalarına, görevlerinden ayrılmış veya hala devam eden devlet yetkililerine göre ise olayın özeti şu oldu: Rusya yurtiçinde gerçekleşebilecek olası terör saldırıları riskini yok etmek istedi. Bu yüzden, devlet istihbaratı ve polis, militanların ülkeyi terk etmelerine göz yumdu. Hatta bazı kaynaklara göre militanlar buna teşvik bile edildi.

Kaçan kişilerin akrabalarına, görevlerinden ayrılmış veya hala devam eden yetkililere göre bu düzen en azından 2014 yılına kadar devam etti. 2014 yılında Soçi Kış Olimpiyatları öncesine kadar olan sürede, Rusya kendi ülkesinde yetişen militanların bu etkinliğe saldırmalarından korktuğu için devlet eliyle kaçış vakaları artarak devam etti.


PUTİN'İN ÇOCUKLUĞU HALA SIR!

2900 TERÖRİST BU ŞEKİLDE SAHTE KİMLİKLE RUSYA'YI TERKETTİ


Reuters'ın kimliklerini tespit ettiği Sharapudinov dahil olmak üzere altı militan da Suriye'ye gitti ve çoğunluğu bugün Rusya'nın ölümcül düşmanı olarak ilan ettiği radikal gruplara katıldı. Bu altı kişi o dönemde Rusya'yı terk eden militanların sadece küçük bir kısmı. Geçtiğimiz yıl düzenlenen bir ulusal anti-terör komite toplantısında, Rusya Federal Güvenlik Servisi Başkanı Alexander Bortnikov 2015 yılı Aralık ayına kadar 2.900 Rus'un Orta Doğu'da savaşmak üzere ülkeden ayrıldığını söyledi. Resmi verilere göre, gidenlerin yüzde 90'ı ülkeden 2013 ortasından sonra ayrıldı.

RUSYA, TERÖRİSTLERİN ORTADOĞU VE AVRUYA'YA AKIŞINA GÖZ YUMDU

Çatışmalara çözüm üretme amacıyla kurulmuş bağımsız bir kurum olan Uluslararası Kriz Grubu (International Crisis Group) baş analisti Ekaterina Sokiryanskaya'ya göre Arapça ve İngilizce'den sonra DAEŞ içinde kullanılan üçüncü dil Rusça. Sokiryanskaya durumu şöyle açıklıyor: Olimpiyatlardan önce, Rus otoriteleri çatışmacıların ülkeden ayrılmalarını engellemedi ve büyük bir grup ülkeyi terk etti. Çok spesifik kısa dönemli bir amaçları vardı; olimpiyatlarda güvenliği sağlamak. Radikal gençliğin Orta Doğu'ya akışına göz yumdular.

Moskova şimdi DAEŞ ve diğer militan grupları ile Suriye'de savaşıyor. Kremlin bu durumu Rusya'nın ve dünyanın güvenliğinin tehdit edilmesine engel olmak olarak gerekçelendiriyor. Kremlin Suriye'ye düzenlediği ve ana amacının DAEŞ'i vurmak olduğunu söylediği hava saldırıları ile bu iddiasını meşrulaştırıyor.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
daes, kremlin, suriye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Korkunç iddia! MasteR06 Haber Arşivi 0 27 Şubat 2014 14:00