IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2016, 21:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Öğretmen alımı ne zaman yapılacak?




Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, ağustos ayında öğretmen ataması yapmayacaklarını belirterek, "Yeni bir uygulama başlattık, bundan sonraki öğretmen alımını şubatta yapacağız." dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulunda görüşülen Maarif Vakfı Tasarısı'nın tümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bakan Yılmaz, şu anda Türkiye'de 67 bin öğretmen açığı olduğu halde, bazı illerdeki öğretmen sayısının, sağlık, mazeret atamaları ve eş tayini gerekçeleriyle ihtiyacın da üzerinde olduğunu dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, şunları kaydetti:

"Biz, ağustos ayında atama yapmıyoruz. Biz, yeni bir uygulama başlattık. Şubatta atadığımız 30 bin öğretmeni uyum, adaptasyon sürecinden geçiriyoruz ve eylül ayında, yeni eğitim yılıyla birlikte hepsini görevlendireceğiz. Bundan sonraki öğretmen alımını da şubatta ihtiyaçlarımızı dikkate alarak yapacağız."

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk hepimizin ortak değeridir"

Başka bir soru üzerine İsmet Yılmaz, şöyle devam etti:

"Hepimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e şükran borçluyuz. Cumhuriyetimizin kurucusudur, Meclisimizin ilk başkanıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk hepimizin ortak değeridir. Eğer bir parti ya da bir grup özellikle sahiplenir de 'siz bunu sahiplenmiyorsunuz, saldırıyorsunuz' gibi olursa, bu doğru bir yaklaşım olmaz. Dolayısıyla Atatürk'ü itibarsızlaştırmak söz konusu değildir. Ona uygunsuz kelimeleri kullanmak, kullananı yıpratır."

"Türkiye'de eğitimin geriye gittiğini söylemek doğru değildir"

Bakan Yılmaz, şu andaki eğitimin, eskiye oranla çok iyiye gittiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Geçen hafta TEOG sınavının sonuçları açıklandı. Sınava 1 milyon 300 bine yakın öğrencimiz girdi. 980 öğrencimiz 120 tam puan aldı. Bu öğrencilerin her birisinin nerede olduğunu görürsek, Türkiye'de eğitimin nereye gittiği konusunda bir fikrimiz olur. Van Erciş, Balıkesir Edremit, Ağrı Diyadin, Şırnak İdil, Muş Varto ile Tunceli Çemişgezek ve Pülümür'den öğrencilerimiz 120 tam puan aldı. Varto'da bir mezrada kalan, hiçbir dershaneye gitmeyen Ezgi kızımız taşımalı eğitimle eğitim görüyor. Tunceli'den Mahir çobanlık yapıyor, ailesine yardım ediyor ve 120 tam puan alıyor. Bu gençlerin olduğu bir Türkiye'de eğitimin geriye gittiğini söylemek veya 'Türkiye karanlığa gidiyor' demek doğru değildir. Biz bu güvendiğimiz gençlerimizle geleceğimizi daha sağlam bir şekilde inşa edeceğiz. Bizim onlara güvenimiz var."

"Demokratik çerçevedeki her tepki hoşgeldi, sefa geldi"

Fikri ve vicdanı hür gençler yetiştirdiklerini vurgulayan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize tepki gösteren her öğrencinin yetişmesinde de bizim payımız var. Biz fikri hür olsun, vicdanı hür olsun, demokratik çerçevede bize gösterdiği her tepki, hoşgeldi, sefa geldi; biz bundan dolayı da gurur duyarız. Bundan hiçbir rahatsızlık duymayız. Ama biz bekleriz ki evrensel değerlere açık, yerli değerleri benimsemiş evlatlarımızın kendi değerlerimize uygun şekilde demokratik tepkilerini kullanmasını bekleriz. Yani bir öğretmene sırtını döneceğine, pankart ile 'sizinle aynı fikri paylaşmıyorum veya bu yaptığınız yanlıştır' demek daha demokratik, geleneğimize ve değerlerimize daha uygun tepki olur."


TrtHaber


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
milli eğitim bakanlığı, İsmet yılmaz, öğretmen alımı, Öğretmen ataması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2013 Öğretmen Atamaları Ne Zaman Yapılacak Zen Merak Ettikleriniz 0 07 Şubat 2013 16:25
Vekil ebe alımı yapılacak Deinonychus Sağlık Köşesi 0 16 Ekim 2011 20:41