IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Haziran 2016, 13:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ciddi uyarı: Doğal afet seviyesindeyiz!




İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye'nin büyük bir bölümünde sıcaklıkların doğal afet seviyesine geldiğini belirterek, "Ege ve Akdeniz'de sıcaklıklar 45 dereceleri gördü. Bunlar doğal afet seviyesidir" dedi.
İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, doğal afet olması için illa deprem ve sel yaşanması gerekmediğini, aşırı sıcakların da bir doğal afet olduğunu söyledi.

Sıcak havaların, kalp ve damar hastalıklarında önemli tetikleyici rol oynadığını aktaran Şen, "Türkiye'de bunların ölçümleri yok ama Avrupa'da bu istatistikler tutuluyor. Mesela 2003 yılında Avrupa'daki aşırı sıcaklarda 35 bin kişi öldü. Türkiye'de de bunlara dikkat etmek lazım. Sıcaklık İstanbul'da 35 dereceyi geçtiği zaman doğal afete girer artık. Bu gibi durumlarda nasıl 'Deprem olma riski var, gerekli tedbirleri alın' uyarısı yapılıyorsa, burada da 'Sıcaklık doğal afet seviyesinde, yaşlılar, kalp ve damar hastası olanlar dışarı çıkmayın' uyarısı yapılması lazım. Sağlıklı kişilerin de 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmaması lazım" değerlendirmesinde bulundu.

BÜTÜN DÜNYADA SICAK HAVA DALGASI VAR

Özellikle gençlerin giydiklerine dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Şen, açık renk ve bol giysiler giyilmesi, kıyafet ile ten arasında boşluk olması ve kesinlikle şapkasız dışarıya çıkılmaması gerektiğine işaret etti.

Prof. Dr. Orhan Şen, ileriki günlerde sıcaklıkların biraz daha artacağını belirterek, şunları kaydetti: "Türkiye'nin büyük bir bölümünde sıcaklıklar doğal afet seviyesine geldi. Ege ve Akdeniz'de sıcaklıklar 45 dereceleri gördü. Güneydoğu Anadolu da aynı şekilde. Bunlar doğal afet seviyesidir. Bu sene bütün dünyada bir sıcak hava dalgası var. Rusya'da bile sıcaklık rekorları kırılıyor. Bunların nedenlerinden biri El Nino, biri de küresel ısınma. Sıcaklık rekorları kırılmaya başladı. Geçtiğimiz hafta sonu sıcaklık rekorları kırıldı. Bu temmuz ve ağustosta da devam edecek."
Hurriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ciddi uyarı, doğal afet seviyesindeyiz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Maden şirketinden açıklama: Bizim suçumuz yok, bu doğal afet. Seth Haber Arşivi 0 30 Ekim 2014 15:37
Doğal Afet Terimleri YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 30 Nisan 2009 19:23
Doğal Afet - Deprem YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 13 Nisan 2009 18:15
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) kuruluş amacı nedir? Metin Merak Ettikleriniz 0 26 Ekim 2008 22:17