IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2016, 23:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İki ilde sel ve heyelan hayatı olumsuz etkiledi




Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti, Acısu yolu da ulaşıma kapandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Trabzon'un Şalpazarı ile Artvin'in Yusufeli ilçesinde meydana gelen sel ve heyelan hayatı olumsuz etkildedi. Şalpazarı ilçesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti.

Trabzon

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti, Acısu karayolu da ulaşıma kapandı.

Alınan bilgiye göre, Şalpazarı-Acısu Karayolu'nda yaşanan heyelan nedeniyle dağ yamacından kopan taş ve toprak kütleleri, mahalle yollarını ulaşıma kapattı.

Sel nedeniyle bazı evlerde hasar meydana gelirken, ilçenin Doğancılar Mahallesi'nde yaşayan 76 yaşındaki İfakat Çoban'da sel suları nedeniyle evinin önündeki çamurları temizlerken, başını taşa çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptığı açıklamada, Trabzon'da dün akşamdan itibaren etkili olan şiddetli yağışların Şalpazarı ilçesinde sel ve heyelanlara neden olduğunu söyledi.

Kentin farklı yerlerinde de sel ve heyelanların yaşandığını belirten Gümrükçüoğlu, "Heyelanlar özellikle Şalpazarı ilçesinde etkili oldu. Hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Sel ve heyelana bağlı zarar gören evler var ama şu an net bir rakam söylemek doğru değil." dedi.

Gümrükçüoğlu, sel ve heyelanlara bağlı olarak Şalpazarı-Acısu Karayolu'nun ulaşıma kapandığını da ifade ederek, "İlçede selden en fazla Acısu, Doğancılar, Geyikli, Çamlıca, Sütpınarı, Sinerli mahalleleri zarar gördü. Büyükşehir Belediyemize bağlı 30 iş makinesi çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Ekiplerimizin yoğun gayretleri sonucu Acısu yolu başta olmak üzere ana yollarımız ulaşıma açıldı. Diğer ara ve mahalle yollarında da çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

Artvin

Artvin'in Yusufeli ilçesinde etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi.

Artvin Valisi Muhterem İnce yaptığı açıklamada, ilçede dün akşam başlayan sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastığını, 7 aracın selde sürüklenip Barhal Çayı'na devrildiğini söyledi.

İlk belirlemelere göre selde can kaybı yaşanmadığını ancak maddi hasar meydana geldiğini anlatan İnce, "Yusufeli Kaymakamlığında kriz merkezi oluşturuldu. Özel idare, karayolları ve belediyeye ait iş makineleriyle selin zarar verdiği alanlar temizleniyor. Barhal Çayı'na düşen araçların kurtarılması için de çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Bu araçlarda kimse bulunmuyor." dedi.

Sağanak sonucu Artvin-Yusufeli karayolunun yaklaşık 55. kilometresinde meydana gelen heyelan nedeniyle ilçeye ulaşım sağlanamadığını bildiren İnce, "Yaklaşık 150 metrelik tünelin içi toprak nedeniyle kapandı. Tünel ve selin zarar verdiği alanların temizliği yapılıyor. Yusufeli-Artvin karayolunun tekrar ulaşıma açılması için ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor." diye konuştu.

İlçede sel ve heyelandan etkilenen vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini ileten İnce, "Hasar tespit çalışmalarına başlandı. Selden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını devlet olarak en kısa sürede saracağız." ifadelerini kullandı.

TrtHaber


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
heyelan, sel, trabzon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İzmir'de yağmur yaşamı olumsuz etkiledi Seth Haber Arşivi 0 20 Kasım 2014 12:03
Ankara'da kar hayatı olumsuz etkiledi MasteR06 Haber Arşivi 0 08 Aralık 2013 10:40
Rosberg: "Telsiz Sorunu Olumsuz Etkiledi" Zen Diğer Spor Branşları 0 09 Haziran 2013 21:09
Erzincan'da Yağmur, Hayatı Olumsuz Etkiledi Cemalizim Haber Arşivi 0 11 Nisan 2012 23:38
Trabzon'da Yağmur Hayatı Etkiledi Luthien Haber Arşivi 0 26 Eylül 2011 01:05