IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Temmuz 2016, 19:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2.Ordu Komutanı gözaltına alındı




2. Ordu Komutanı Orgeneral Huduti ile 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Angun, gözaltına alındı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALATYA’da, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Ongun gözaltına alındı. Dün gece başlayan ve bugün saat 10.30 sıralarına kadar silah seslerinin geldiği 2. Ordu Komutanlığı Karargahı’nı tankla delip girmeye çalışan Kurmay Yarbay Ahmet Üçbudak, polisin açtığı ateş sonucu başından ağır yaralanarak, hastaneye kaldırıldı.



Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından, 2. Ordu Komutanlığı’nda da en üst düzeyde gözaltılar oldu. Operasyonda, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgenerel Avni Ongun’un yanı sıra, 2’si Tuğgeneral, 4’ü asker 10 kişi gözaltına alındı. Polisler, 2’nci Ordu Komutanlığı’na girerek, bu kişileri gözaltına aldı. Orgeneral Adem Huduti ile Tümgeneral Avni Ongun’un sorgulanmak üzere nereye götürüldüğü açıklanmadı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, sabah saatlerinde, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile darbe girişimini bastırmak için ortak çalıştıklarını açıklamıştı.

DARBE GİRİŞİMCİSİ YARBAY AĞIR YARALI
Dün gece geç saatlerde, başka bir kışladan tankla 2’nci Ordu Komutanlığı önüne gelen Kurmay Yarbay Ahmet Üçbudak, duvarı delmek istedi. Bu sırada tank stop etti. Bunun üzerine, karargaha girmek için yaya olarak koşmaya başlayan Kurmay Yarbay Ahmet Üçbudak’a polisler uzun namlulu silahlarla ateş etti. Başından ağır yaralanan Kurmay Yarbay Ahmet Üçbudak, Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldı. Kurmay Yarbay Üçbudak’ın sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.

TESLİM OLDULAR

2’nci Ordu Komutanlığı Karargahı’nda darbe girişiminde bulunan 200’e yakın asker, bugün sabah saat 10.30 sıralarına kadar direndi. Sattlerce süren silah seslerinin ardından, 200’e yakın asker, başka kışlalardan gelen askerlere teslim oldu. Karargahta, görüşmelerin ardından, darbeci askerler, kollarında kırmızı- beyaz şeritler bulunan diğer askerlere teslim oldu.

’SUYA ZEHİR KATTILAR’ İDDASI

Bu arada bazı kişiler, Malatya’da, içme suyu şebekesine zehir katıldığını yaydı. Malatya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, söylentileri yalanladı. İçme suyunun temiz olduğunu, endişeye gerek olmadığını söylediler.

Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
son dakika haberi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral hakan Üstem görevden alındı Seth Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2016 13:31
Birinci Ordu Komutanı Dündar: Küçük bir grubu temsil ediyorlar Seth Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2016 01:28