IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2016, 13:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vatan için 70 yaşında kurşunların tankların önüne dikildi




Darbe girişimini engellemeye çalışırken yaralanan 70 yaşındaki Zorova, "Türk'ü, bizi kimse yenemez, bize kurşun falan tesir etmez. Bizde bu iman oldukça bizi kimse yenemez." dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini engellemeye çalışan her yaştan vatandaş, 15 Temmuz gecesi kendilerini silah ve tankların önüne attı. Bacağından üç kurşunla yaralanan 70 yaşındaki Mustafa Zorova, "Türk'ü, bizi kimse yenemez, bize kurşun falan tesir etmez." dedi.

Darbe girişimini engellemek için Kazan'dan Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı önüne gelen 9 çocuk ve 15 torun sahibi Mustafa Zorova, bacağına üç kurşun isabet etmesi nedeniyle Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında tutuluyor.

Daha önce 1960 ve 1980 darbelerini yaşayan Zorova15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı.

Kazan'da evinde otururken "Hükümeti deviriyormuş askeriye, Menderes gibi. Vatanını seven, Tayyip'i kurtarmaya gidiyor." sözlerini duyması üzerine ilçeden yüz kişiyle yola çıktıklarını belirten Zorova, şöyle konuştu:

"Gittiğimizde askerler oradaydı 50-60 tane. Bizi görünce içlerinden rütbeli biri, 'Ne arıyorsunuz burada' dedi. Ben 'Askerler hükümeti deviriyormuş' demedim, 'Askerler hükümeti kurtarıyorlarmış da onun için geldik' dedim. O da 'Demek ki bizi öldürmeye geldiniz siz' dedi. Sonra askere 'diz çök, doldur, kapat' dedi. Askeri bir o yana, bir bu yana tarattı. Askerin çoğu da uygulamadı, onlar da öldü. Biz oraya giderken birden vuracaklarını bilmiyorduk, biz de bir şey yaparız diye gittik. Maalesef biz boş gittik. 'Doldur, kapat, diz çökün' deyince kimse kalmadı. Ancak ölmeden önce Allah diye bağırdılar."

"Kimden tutunduysam ses yok, hepsi ölmüş"

Kendisini rütbeli birinin vurduğunu, erler tarafından yaralanmadığını bildiren Zorova, "Askere, vurulduktan sonra 'Ben sizin dedenizim' dedim. 'Ne yapayım amca, yapacağım bir şey yok' dedi ama sonra kemerini çıkardı belinden, kanı durdurmak için bacağımı sıktırdı. 'Amca bu yarayla ölmezsin, korkma' dedi. 'Ambulans çağır' dedim. 'Yapacağım bir şey' yok dedi. Sürünmeye başladım. Kimden tutunduysam ses yok, hepsi ölmüş. Daha sonra ambulans çağırdı o asker ama o dediğim binbaşı ambulansçılara da silah doğrulttu. O arada bayıldım. Ne olduğunu bilmiyorum. Ama bir asker o binbaşının üstüne atladı G3'ü aldı elinden ama o asker de öldü mü bilmiyorum." dedi.

Kendisini hastanede ziyaret edenlerin "Kanınız yerde kalmayacak" dediğine işaret eden Zorova, şunları kaydetti:

"Bizim kanımız yerde kalırsa üzülürüz. Biz vatan için gittik. Benim ne çıkarım var, zaten emekli bir adamım. Girmişim 70 yaşına. Benim torunum o gün askerden geldi. Onu bile göremedim. 'Nereye gidiyorsun' bile diyemedi, yıldırım gibi gittik işte. Görüyorsunuz değil mi, Türk'ü, bizi kimse yenemez, bize kurşun falan tesir etmez. Bizde bu iman oldukça bizi kimse yenemez. Amerika da gelse, Almanya da gelse, 128 güçlü devlet var, hepsi saldırsalar, bizi yine alt edemezler. Biz dimdik duracağız, aynı şimdi durduğumuz gibi 'Allahuekber' deyip saldıracağız, ölen ölsün gitsin. Kimse geçemez bizim önümüze. Zaten onların ödü kopuyor."

"Biz gitmeseydik ne olurdu?"

Zorova, 1957'de dönemin Başbakanı Adnan Menderes'in elini öptüğünü kaydederek, "27 Mayıs'ta 'Asker Menderes'i devirdi' dediler radyoda. 'Ulus'ta su gibi kan gidiyor', 'Tüm Ankara'yı öldürdüler' dediler. Bir de televizyon açıkladı ki 6 subay ölmüş. Ama bu öyle değildi, elindeki imkanlar, silahlar... Ben silahını bana doğrultan hiçbir asker görmedim ömrümde. 'Kimsin sen, kardeşimsin' diyorum, 'Vurma, yaralandım' diyorum, bir daha niye sıkıyorsun? Hükümet her zaman tetikte dursun. Vicdansızlar, kansızlar hemen peşinde hazırlar. Biz gitmeseydik ne olurdu?" ifadelerini kullandı.

TrtHaber


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
darbe girişimi, son dakika, trt


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şehitlerin hatırası için 2,3 milyon fidan dikildi RaMSeS Haber Arşivi 0 09 Nisan 2014 22:41
Kardeşini korumak için kurşunun önüne geçti Lady Haber Arşivi 1 26 Mayıs 2010 10:09
Kardeşini korumak için kurşunun önüne geçti Lady Haber Arşivi 0 26 Mayıs 2010 09:45