IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Temmuz 2016, 22:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler 15 Temmuz'da yaşadıklarını savcıya anlattı




Genelkurmay Başkanlığı'nın 2 numaralı ismi Yaşar Güler'in savcılıktaki ifadesinde darbe girişimi gecesinde kendi emir subayı Mehmet Akkurt tarafından makam odasında nasıl derdest edildiğini ve Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile ilgili şüphelerini anlattı.


Yaşar Güler; "Kapı çalındı. Girmesini söyledim. Birden bir patırtı ile "yere yat, yere yat" sesleri yükseldi. Ben bunlardan bir tanesini tutarak diğer tarafa fırlattım ve yere düştü. Bunun üzerine daha büyük bir öfkeyle üzerime çullandılar ve yüzü koyun yere yatırdılar. İçlerinden bir tanesi kafama ayağı ile bastırdı.

Derhal ellerimi arkadan bağladılar. O vaziyette dururken sivil kıyafetli biri sırıtarak omuzuma vurdu. "Komutanım merak etmeyin bu bir tatbikat" gibi alaycı ifadelerle konuşunca baktım benim emir subayım Mehmet Akkurt olduğunu gördüm."

Güler, darbecilerin arasında geçen konuşmalardan odadaki 10 kişinin başındaki ismin kendi emir subayı olduğunu anladığını ifade etti. Kafasına yüzünü kapatacak şekilde bere geçirilen Güler, sürürklenerek önce koridora ordan da 3 kat aşağıya indirilerek Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na götürülmek istendi ancak diğer askerlerin direnişleriyle karşılaştılar.


Güler ifadesinde yaşadıklarının devamını şu sözlerle anlatıyor;
"Kapıyı açtırmayınca Mehmet Akkurt araçtan indi. Oradaki birilerine kapıyı aç yoksa ateş edeceğim diye bağırdı ve ardından ateş ettiğini bve karşı taraftan da mukabil ateşle karşılık verildiğini anladım. Benim bulunduğum araca mermiler isabet ediyordu. O anda solumda bulunan şahsa şiddetli bir şekilde vurdum bunun üzerine beni araçtan çıkarıp dizlerimin üzerinde sürükleyerek başka bir araca götürdüler."

Güler ardından Akıncı Üssü'ne götrürüldüğünü ve orada elleri ve ayaları bağlı saatlerce tutulduğunu ifade etti.

Güler Akıncı Üssün'de yaşadıklarını da anlatarak "Yaşar Güler'i ben kurtardım" diyen Akın Öztürk ile ilgili şüpheleri olduğunu da ifade etti.
"Birden kapı açıldığını duydum ve Orgeneral Akın Öztürk'ün sesini duydum. "Yav Yaşar sen burada ne geziyordun, senin burada olduğundan hiç haberim yok" dedi.

Kurtarıldıktan sonra bütün bunlar başımdan geçerken yan odada da Genelkurmay Başkanı'nın tutulduğunu öğrendim Dolayısıyla şu andaki değerlendirmeme göre benim yakalanıp getirilmemden bu saate kadar haberinin olmamasının mümkün olmadığını söylemeliyim. İçeri girerek bizzat gözlerimi bağlayan bezi kendisi açtı ve maket buıçağıyla ellerimdeki ve ayaklarımdaki kelepçeleri kendisi kesti. Kendi astsubayı olduğunu söylediği bir astsubaya çay, su ve çerez getirtti.

habertürk

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
15 temmuz darbe girişimi, genelkurmay, yaşar güler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar nasıl rehin alındığını anlattı Seth Haber Arşivi 0 17 Temmuz 2016 12:26
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Malatya'da AngeL Haber Arşivi 0 15 Ocak 2015 16:25
O müezzin yaşadıklarını anlattı Seth Haber Arşivi 0 22 Kasım 2014 15:22
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Harp Akademileri Açılış Konuşması WhaLberg Serbest Kürsü 5 03 Ekim 2006 02:42