IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Temmuz 2016, 12:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 42 gazeteci için gözaltı kararı




Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 42 gazeteci gözaldında. Fetullahçı Terör Örgütü'nün medya yapılanmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından yürütülen operasyonda Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 42 gazeteci hakkında yakalama kararı verildi. Gazetecilerden 5'i gözaltına alındı. Nazlı Ilıcak'a ise şu ana kadar ulaşılamadı. İşte gözaltı kararı verilen isimler...

Darbe girişimi sonrası hakkında gözaltı kararı bulunan 42 gazeteci arasında gazeteci Nazlı Ilıcak da bulunuyor. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun talebi üzerine, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince aralarında Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu 42 gazeteci hakkında yakalama kararı verildi. Gazetecilerden 5'i gözaltına alındı. Arama çalışmaları sürüyor.

NAZLI ILICAK BODRUM'DA ARANIYOR

Mobese kameraları görüntülerinden Bodrum’da olduğu belirlenen gazeteci Nazlı Ilıcak’ın bulunması için yazlığı ve akrabasının evi de olmak üzere gitmesi olası yerlerde arama yapılıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ’15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan gazeteci Nazlı Ilıcak’ın Bodrum’daki yazlığında arama yapıldı. Ilıcak’ın, bugün saat 05.00’te, Bodrum’a giriş yaptığının mobese kameralarınca tespit edildiği belirtildi. Görevlilerin evine gittiği Ilıcak burada bulunamadı. Bahçevanının, Ilıcak’ın evine gelmediğini söylediği belirtildi.

Ayrıca Ilıcak’ın yakalanması için başlatılan çalışmalar kapsamında, Gündoğan Mahallesi’nde oturan akrabası işadamı S.I.’nın evini de kontrol edilip arandığı bildirildi. Bunun yanında yaz aylarında tatil yaptığı teknede de arama yapıldığı ancak Ilıcak’ın şu ana kadar bulunamadığı belirtildi. Sahil Güvenlik ekiplerinin Güvercinlik ve Göltürkbükü koylarındaki teknelerde, jandarma ve polis ekiplerinin de bulunabileceği ev ve tatil sitelerinde aramalarını sürdürüyor.

42 GAZETECİDEN 5'İ GÖZALTINDA


İstanbul Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyonlarda, gazeteciler Yakup Sağlam, İbrahim Balta, Seyid Kılıç, Bayram Kaya ve Cihan Acar'ın gözaltına alındığı, diğer şüphelilerin ise evlerinde bulunamadığı öğrenildi.

İŞTE GÖZALTI KARARI ÇIKARTILAN GAZETECİLERİN İSİMLERİ



ABDULLAH ABDULKADİROĞLU, ABDULLAH KILIÇ, AHMET DÖNMEZ, ALİ AKKUŞ, ARDA AKIN, NAZLI ILICAK, BAYRAM KAYA, BİLAL ŞAHİN, BÜLENT CEYHAN, BÜLENT MUMAY, BÜNYAMİN KÖSELİ, CEMAL AZMİ KALYONCU, CEVHERİ GÜVEN, CİHAN ACAR, CUMA ULUS, EMRE SONCAN, ERCAN GÜN, ERKAN AKKUŞ, ERTUĞRUL ERBAŞ, FATİH AKALAN, FATİH YAĞMUR, HABİB GÜLER, HANIM BÜŞRA ERDAL, HAŞİM SÖYLEMEZ, HÜSEYİN AYDIN, İBRAHİM BALTA, KAMİL MAMAN, KERİM GÜN, LEVENT KENES, MAHMUT HAZAR, MEHMET GÜNDEM, METİN YIKAR, MUHAMMET FATİF UĞUR, MUSTAFA ERKAN ACAR, MÜRSEL GENÇ, SELAHATTİN SEVİ, SEYİT KILIÇ, TURAN GÖRÜRYILMAZ, UFUK ŞANLI, UFUK EMİN KÖROĞLU, YAKUP SAĞLAM, YAKUP ÇETİN


ANTALYA'DA 14 GAZETECİ GÖZALTINDA

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik operasyon kapsamında, gözaltına alınan gazeteci sayısı 14'e yükseldi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörlü Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında yürütülen soruşturma sürüyor.

Söz konusu soruşturma kapsamında terör örgütü FETÖ ile bağlantılı gazetecilere operasyon düzenleyen ekipler, kayyum atanmadan önce Zaman gazetesinin Antalya Bölge temsilciliği yapan Tuncer Çetinkaya, belediye meclisi üyesi Sıtkı Soydan ve kentte yerel bir haber sitesinin sahibi Olgun Matur'un da aralarında bulunduğu 14 gazeteci gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Soruşturma kapsamında 5 kişinin daha arandığı öğrenildi.

AYŞE NAZLI ILICAK KİMDİR?

Gazeteci yazar Ayşe Nazlı Ilıcak 1944'te Ankara'da doğdu. Demokrat Parti döneminde Bayındırlık ve Ulaştırma bakanlıkları yapmış olan Muammer Çavuşoğlu'nun kızı. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi (1963) ve Lozan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (Ecole de Sciences Sociales et Politiques, 1967) eğitim gördü. 1969'da Tercüman gazetesi sahibi Kemal Ilıcak'la evlenen Nazlı Ilıcak, dönemin Tercüman gazetesinde başyazarlık yaptı.

Nazlı Ilıcak 1988'e kadar Tercüman grubunun ikinci gazetesi olan Bulvar gazetesinin imtiyaz sahipliğini üstlendi. 1992 ile 1994 arasında TRT'de "Söz Meclisten İçeri" adlı programı yaptı. Tercüman dışında Meydan, Hürriyet, Akşam, Yeni Şafak, Dünden Bugüne Tercüman, Bugün, Takvim ve Sabah gazetelerinde yazarlık yaptı.

17 Aralık 2013 tarihinde yapılan yolsuzluk operasyonu sonrasında adı yolsuzluk iddialarına karışan bakanların istifa etmesi gerektiğini savunmuş, bir gün sonra fikir ayrılığı gerekçesi ile

Sabah gazetesi ile yolları ayrıldıktan sonra 2014 yılında Bugün gazetesine geri döndü. Bugün gazetesine 26 Ekim 2015'te kayyum atanmasıyla buradaki işine son verildi. Ardından 30 Ekim-13 Kasım tarihleri arasında "konuk yazar" sıfatıyla T24 internet sitesinde yazdı. 17 Kasım'dan itibaren Bugün'den gelen ekibiyle beraber Özgür Düşünce gazetesini kurdu ve burada yazmaya başladı.

"PAZAR GEZMESİ" PROGRAMINI SUNDU


2 Mart 2014'te Kanal D'de yayına başlayan "Pazar Gezmesi" programını sundu. Bu programda her pazar günü ünlü kişilerin evini ziyaret etti. Ancak program 1 Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri sonrası 24 Aralık 2015'te kanal yöneticileri tarafından alınan kararla sonlandırılmış, Nazlı Ilıcak ve Kanal D'deki ekibinin işine son verildi.

TÜRK SİYASETİNDEKİ ROLÜ

1999 Türkiye genel seçimleri'nde Fazilet Partisi'nden İstanbul milletvekili seçildi, yemin töreni sırasında İstanbul milletvekili Merve Kavakçı'nın meclis salonuna türbanlı olarak girmesine koluna girerek eşlik etti. 22 Haziran 2001'de, Anayasa Mahkemesi'nin Fazilet Partisi'ni kapatılmasına karar verdiği dava sonucunda milletvekilliği düşürüldü ve 5 yıl siyaset yasağı getirildi. 2011 genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu ancak aday gösterilmedi.

GÜLEN'E YAPILAN OPERASYONLARA KARŞI ÇIKTI


Fethullah Gülen ve Gülen Hareketina karşı başlatılan Paralel Devlet Yapılanması operasyonlarına karşı çıktı. AK Parti hükümeti döneminde başlatılan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının darbe teşebbüsü olmadığını savundu. MİT tırlarında silah taşındığını ve bunu ortaya çıkaran savcıların casus ilân edildiğini iddia etti.

Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
darbe girişimi, gazeteciler, gözaltı, nazli ilicak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakanlık'tan Nazlı Ilıcak açıklaması PassioN Haber Arşivi 0 31 Ocak 2012 19:47
Nazlı Ilıcak Oda TV şikayetinden vazgeçti PassioN Haber Arşivi 0 23 Ocak 2012 20:27
Nazlı Ilıcak'a hapis istendi Lucifer Haber Arşivi 0 09 Temmuz 2010 18:01
Nazlı Ilıcak \ CHP'den Beklenen Özür Pentagram Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 2 28 Mayıs 2010 14:18