IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Zırhlı birlikler sınır bölgelerine taşınacak (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/752974-zirhli-birlikler-sinir-bolgelerine-tasinacak.html)

Seth 28 Temmuz 2016 10:22

Zırhlı birlikler sınır bölgelerine taşınacak
 
15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından gözler "cunta ve yöntem kararnameyle ihraç" gündemiyle toplanacak Yüksek Askeri Şura'ya (YAŞ) çevrildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nda darbe girişimi sonrası hasar tespiti yapılırken, YAŞ öncesi iki önemli karar alındı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yaklaşık 70 yıl önce tank alayı olarak şehir merkezlerinde kurulan bütün zırhlı birlikler sınır bölgelerine gönderiliyor. Şehirlerde sembolik bir-iki tane dışında tank bırakılmayacak. NATO, Kosova ve Afganistan görev gücündeki komutanların referansları Türk Silahlı Kuvvetleri'ne giriş süreçleri de masaya yatırıldı.


BİR GÜNDE TAMAMLANACAK

YAŞ toplantısı bugün Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılıyor. Toplantıda, TSK'daki terfi ve atamaların yanı sıra FETÖ'nün darbe girişimi tüm ayrıntılarıyla masaya yatırılacak. Daha önce Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı'ndaki "Çakmak Salonu'"nda yapılan "çok gizli" nitelikli toplantı ilk kez karargâh dışında yapılıyor. Pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu'nun ana Gündem maddelerinden biri de YAŞ'ta görüşülecek konular oldu. FETÖ'cü terör örgütünün silahlı kuvvetler başta olmak üzere kamudan temizlenme süreci başta olmak üzere yapılan tespitler ve öneriler şöyle:

ÜÇ ÖNEMLİ BAŞLIK: YAŞ'ın birinci gündem maddesi 15 Temmuz darbe girişimi olacak. Önceki yıllarda 3 gün süren şura çalışmaları bu yıl bir günde tamamlanacak. YAŞ'ta emekliye ayrılacak personel, terfiler ve atamalara ilişkin alınan kararlar ertesi gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacak.

İHRAÇ KARARNAMELERLE: Darbe girişimine karışan, FETÖ üyesi personelin ihraç kararları Kanun Hükmünde Kararnameler kapsamında yapılacak. OHAL kararnamesi kapsamında ilgili bakanlıkların kararıyla gerçekleştirilecek. İhraçlar nedeniyle TSK içinde personel açığına hiçbir şekilde izin verilmeyecek.

PERSONEL BAŞKANLIKLARINA NEŞTER: Genelkurmay başta olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlarındaki personel başkanlıkları yeniden yapılandırılacak. Paralel yapı benzeri oluşumlara insan kaynağı yaratılmasının önüne geçilmiş olacak.

DARBENİN KOMUTA MERKEZİ: Darbecilerin komuta merkezi, FETÖ'nün işbirliği yaptığı yurt dışı istihbarat elemanları ile bağlantılarına ilişkin önemli bulgulara ulaşıldı. Örgütü yöneten merkez şeması kısa sürede ortaya konulacak. Yurtta Sulh Konseyi denilen yapı içinde siviller olduğuna yönelik de emareler bulunuyor.

KRİPTO İSİMLER GİZLENEBİLİR: Paralel yapının kripto isimleri gizlemek için Ordu başta olmak üzere kamudaki masum insanları karalayıp, töhmet altında bırakmasına izin verilmeyecek.

UYUYAN HÜCRELERE DİKKAT: Emniyet, asker içinde uyuyan hücreler olma ihtimaline karşı tedbirler en üst seviyede tutulacak. Askeri birliklerin düzenlenmesi, silahların denetimi konusunda sıkı bir çalışma yürütülüyor.

YAPILANMA DEĞİŞECEK: TSK'nın bugüne kadarki yapılanmasında köklü değişikliklere gidilecek. 17-25 Aralık sonrasında Polis Akademisi ve kolejleriyle ilgili düzenlemelerin benzeri askeri liseler ve harp okulları için yapılacak. FETÖ'nün ilk yapılandığı, FETÖ dışındakilerin askeri okullara gidişine engel olan Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde de yapılanmaya gidilecek. GATA'nın sağlık Bakanlığı'na bağlanması öngörülüyor.

ZIRHLI BİRLİKLER TAŞINACAK: 15 Temmuz darbe gecesi vatandaşların üzerine sürülen, köprüyü işgal eden, Ankara'yı savaş alanına çeviren tank görüntülerinin bir daha yaşanmaması için zırhlı birlikler taşınacak. Şehirlerdeki bütün zırhlı birlikler sınır bölgelerine konuşlandırılacak. Kent içinde çok az sayıda tank kalacak.

NATO GÖREV GÜCÜ: NATO, Kosova, Afganistan görev gücündeki personel konusunda da çalışma yapılıyor. Görev gücündeki personele yönelik de kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Komutanların referansları ve TSK'ya giriş süreçleri ayrıntılı bir şekilde inceleniyor.

Kaynak: ahaber


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net