IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Temmuz 2016, 11:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
‘Balyoz torpillileri’ FETÖ cuntasından çıktı




Plan Semineri’nde ismi olduğu halde Balyoz Davası’nda ifadesi dahi alınmayan 112 askerden beşi FETÖ’nün darbe girişiminde ortaya çıktı. Sonradan kumpas olduğu anlaşılan ‘Balyoz Planı’nın proje subayı Albay Tanju Poshor, görevli olduğu Kosova’dan kalkışma için geldi.


FETÖ’nün darbe girişiminin ardından, kalkışmaya katılan teröristlerin sayısı 8 bin 651 olarak açıklandı. Tutuklananlardan 123 cuntacı general rütbesinde. Bu kişiler arasında 3’ü tuğgeneral, 2’si albay 5 cuntacının Balyoz Davası’nın temelini oluşturan 2003 yılındaki 1. Ordu Komutanlığı Plan Semineri’ne katıldıkları ancak sonradan FETÖ kumpası olduğu ortaya çıkan davada ifadelerinin dahi alınmadığı ortaya çıktı. Örgütün o dönem koruduğu subaylardan bazılarının darbe girişimine katılması dikkat çekti.



ONLARA DOKUNULMADI

Karar'dan Kenan Butakın'ın haberine göre; Geçen yıl davaya konu dijital verilerin sahte olduğu anlaşılınca 236 kişi beraat etti. Plan Semineri’nde ismi bulunan 112 kişi ise hiç sorgulanmadı bile. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimin ardından gözaltına alınan ve tutuklanan isimler arasında bu subayların yer alması Balyoz kumpasını tekrar gözler önüne serdi.

LISTEDEKI BAZI İSİMLER KORUMAYA ALINDI

Yargılama sürerken davaya dahil edilmeyen subayların Fethullahçı olabileceğini araştırdıklarını belirten Balyoz mağdurlarından Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, şunları söyledi: “Bunu düşünmemizin ne kadar doğru olduğunu 15 Temmuz gecesi acı da olsa öğrenmiş olduk. Bu listedekiler içinde Fethullahçı olabilecek kişiler de çıkacaktır. Düşünsenize Avustralya’da ateşe olan Albay Murat Ataç diye bir arkadaşımız var. Darbeci diye bu kumpasta tutuklandı ama 94 devresi olan Muhammet Tanju Poshor seminerde koordinatör. Sunum yapıyor, gelenleri karşılıyor, gidenleri uğurluyor ama tanık bile değil. Sonra bakıyoruz Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı oluyor.” Balyoz mağduru Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri de Balyoz kumpasında davanın temelini teşkil eden listedeki bazı isimlerin o dönem korunduğunu söyledi.


KUMPASIN PROJE SUBAYI

Kumpas davalarında tasfiye edilen subayların yerine kısa sürede rütbeleri yükselen o isimler şöyle:

Kurmay Albay Muhammet Tanju Poshor: Plan Semineri’nde ismi bulunan ancak yargılanmayan isimlerin başında Eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Kurmay Albay Muhammet Tanju Poshor geliyor. 2003 yılındaki Plan Semineri’nde Kurmay Yüzbaşı rütbesiyle Proje Subayı olan Poshor, Kosova’da NATO önderliğindeki barış gücünde görevli. 15 Temmuz’dan kısa süre önce izin alarak Türkiye’ye gelen Poshor, darbe girişimine katıldı. Poshor, tutuklanan hainler arasında.

Tuğgeneral Hakan Eser: Plan Semineri’nde yer alan ve yargılanmayan isimlerden biri de 2003 yılında Kurmay Binbaşı olan Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Hakan Eser. Darbe girişiminde rol aldığı iddia edilen Eser de tutuklanan cuntacılar arasında. Önceki gün TSK’dan ihraç edildi.

Tuğgeneral Bekir Koçak: Listede ismi yer alıp yargılanmayan ve 2003’te Kurmay Yüzbaşı olan Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak da darbe girişiminde yer aldı. Koçak, TSK’dan ihraç edilen subaylar arasında.

Tuğgeneral Ahmet Şimşek: 2003 yılında Kurmay Yüzbaşı olan ve Plan Semineri’nde ismi bulunmasına rağmen ifadesi bile alınmayan Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek tutuklanan cuntacılardan. Şimşek de TSK’dan ihraç edildi.

Albay Oksal Çelik: 2003’te Kurmay Yüzbaşı olan Ege Ordu Komutanlığı’ndan Albay Oksal Çelik de, Plan Semineri listesinde yer alıp yargılanmayan isimler arasında. Çelik, darbeci şüphesiyle TSK’dan ihraç edildi.

Albay Abdullah Yiğit: 2003’te Kurmay Binbaşı olan Albay Abdullah Yiğit, son olarak Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Koordinasyon Daire Başkanlığı yaptı. Önceki gün de OHAL kararnamesiyle ihraç edildi.


Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
avustralya, balyoz davası, balyoz planı, cumhurbaşkanlığı, kosova, kırklareli, nato, ordu, siirt, temmuz, tsk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
FETÖ'nün kabusu savcı Seth Haber Arşivi 0 28 Temmuz 2016 10:31
73 sanıklı FETÖ iddianamesi: FETÖ’nün önceliği TSK Seth Haber Arşivi 0 17 Temmuz 2016 12:41
Balyoz raporu 'kozmik odadan' çıktı! Lucifer Haber Arşivi 0 04 Ağustos 2010 20:30
Balyoz davasında balyoz gibi karar Lucifer Haber Arşivi 0 24 Temmuz 2010 17:03