IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2016, 14:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2 milyar insana Zika tehdidi!




2 milyar insana Zika tehdidi!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

The Lancet dergisinde yer alan yeni bir araştırmaya göre, Güney Amerika’dan sonra Hindistan, Endonezya ve Nijerya gibi ülkelerin de Zika tehdidiyle karşı karşıya olduğu belirtildi


Saygın tıp dergisi The Lancet’te yer alan bir araştırmaya göre, yaklaşık 2 milyar insan Zika hastalığına yakalanma tehlikesi altında. Londra Üniversitesi, Oxford Üniversitesi ve Toronto Üniversitesi’nden araştırmacıların katkı sağladığı çalışmada, Hindistan, Endonezya ve Nijerya gibi yoğun nüfuslu ülkelerde yaşayan kişilerin salgın tehlikesiyle karşı karşıya olduğu vurgulandı. Araştırmada, Zika salgını tahminlerini oluşturmak için Zika’nın yaygın olduğu Güney Amerika’dan Afrika ve Asya’ya havayoluyla seyahat eden insan sayısının temel alındığı ifade edildi. Asya ve Afrika’nın bazı bölgelerinde yaşayan kişilerin virüse bağışıklığı olma ihtimali de göz önünde bulundurulurken, bunun salgın olması durumunda yayılmanın önüne geçeceği belirtiliyor. ‘Aedes aegypti’ cinsi sivri sineklerin hamile kadınlara bulaştırdığı Zika, yeni doğan bebeklerin küçük kafayla doğmasına neden oluyor.


65 ülkede vaka

Çalışmada, Filipinler, Pakistan, Vietnam ve Bangladeş’in sağlık sistemlerindeki yetersizlikler nedeniyle Zika salgını konusunda kısmen risk taşıdığı ifade edildi. Toronto Üniversitesi’nden Kamran Khan, “Zika’nın insanlar üzerindeki etkisi ülkelerin muhtemel bir salgını tespit etme ve buna yanıt verme kabiliyetine bağlı olacak” dedi. Dünya genelinde 65 ülkede Zika hastalığına yakalanan kişiler bulunurken, Zika kısa süre önce de Afrika’ya ulaşmıştı. Zika salgını riski altında olduğu açıklanan dünyanın en nüfuslu ikinci ülkesi Hindistan’da 1 milyar 250 milyon kişi yaşıyor. Zika uzmanları, salgının yıl içinde insanların en çok seyahat ettiği yaz aylarında yayılma ihtimalinin daha yüksek olduğunu belirtiyor.

İlaçlama arıları telef etti

ABD’nin Güney Carolina eyaletinde yaşanan Zika salgını paniği nedeniyle yapılan ilaçlamanın ardından milyonlarca bal arısı öldü. Dorchester ilçesinde Zika virüsüne karşı yürütülen çalışmalarda, sivrisineklere yönelik toplu ilaçlama yapılması kararlaştırıldı. Yerel WCBD News 2 kanalının haberine göre, Flowertown Arı Çiftliği’nde ilaçlama sonucunda 46 kovanda bulunan yaklaşık 2.5 milyon bal arısının telef olduğu açıklandı. Eyalet yetkilileri arıların ölüm nedeninin ‘havadan sprey’ olduğunu açıkladı.

Kaynak:Milliyet

__________________
Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
afrika, amerika, bangladeş, endonezya, filipinler, güney amerika, hindistan, londra, oxford, oxford üniversitesi, pakistan, sağlık, vietnam, zika tehdidi, zika virusu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google'dan ZIKA virüsüyle mücadele için büyük bağış! Fearless Google 0 07 Mart 2016 13:07
Dünyaya Korku Salan Zika Virüsü Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey Nogitsune Sağlık Köşesi 0 03 Şubat 2016 14:16
ABD'de 'Cinsel Yolla Bulaşan' Zika Vakası Nogitsune Haber Arşivi 0 03 Şubat 2016 10:05
5 soruda Zika virüsü AngeL Sağlık Köşesi 0 29 Ocak 2016 12:24
Marmaray'da 8 milyar lira, nükleerde 22 milyar dolar AngeL Haber Arşivi 0 30 Ekim 2013 12:33