IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2016, 00:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Her halde adalet lazım!




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Adalet Zemini, muhalif sesleri kısma ve basın organlarını susturma amaçlı operasyonlara tepki gösterdi. Hükümete seslenen hak savunucuları “Yargının siyasî yönlendirmelerden etkilendiği düşüncesi giderek haklılık kazanmaktadır. Bu tür uygulamalardan bir an önce vazgeçilmelidir” dedi.


Ülkede yaşanan olumsuzluklara tepki gösteren Adalet Zemini basın açıklaması yaparak adalet çağrısında bulundu ve hükümete seslendi. Bir bildiri yayınlayan topluluk şu açıklamalara yer verdi: “Hukuk devletinde kişilere veya kurumlara yönelik soruşturmalar elbette yapılabilir, ama medyaya yönelik sürmekte olan dâvâlar amacını aşan bir yöne kaymıştır. Medya kuruluşlarına terör suçlaması ile sürekli baskınlar düzenlemek, çalışanlarını tutuklamak, toplumdaki adalet duygusunu zayıflatmaktadır.”

Bu uygulamalardan derhal vazgeçilmeli

Yargının bağımsız olması gerektiğini belirten topluluk yöneticileri, “gazete ve radyo kapatma veya farklı kesimlerden aydınları tutuklama gibi uygulamalar, darbenin engellenmesi sonrası oluşan olumlu havayı giderek yok etmektedir. Yapılanlara dair olumsuz kanaat kamuoyunda her geçen gün yaygınlık kazanmakta, iktidarın darbe karşıtı mücadelesine yönelik toplumdaki inanç ve destek her geçen gün azalmaktadır. Yargının siyasî yönlendirmelerden etkilendiği düşüncesi giderek haklılık kazanmaktadır. Bu tür uygulamalardan bir an önce vazgeçilmelidir” çağrısında bulundu.

OHAL maksadını aştı

Medyanın barışta ve demokraside büyük bir rolü olduğunu belirten topluluk, “OHAL ilân edilmesi ile birlikte özgürlüklerin kısıtlandığı bir ortama girdik. Darbecileri temizlemek gerekçesi ile ilân edilen OHAL döneminde soruşturmaların alanı maksadı aşan bir biçimde genişletildi. Soruşturmalar muhalif kesimleri cezalandırmanın ve muhalif basın – yayın organlarını susturmanın bir yolu haline getirildi. Kapatılan gazete, dergi, TV ve haber ajansı sayısı 170’e ulaştı. Sarı basın kartı sahibi 777 gazetecinin kartı iptal edildi, 105 gazeteci tutuklandı, 2 bin 500 gazeteci işsiz kaldı” diyerek durumun vahametini gözler önüne serdi.

YeniASYA

__________________
Aslen asabi, tercihen sempatik, şeklen kültürlü, mecburen duygusal...
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
her halde adalet lazım!


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Adalet bir gün hepimize lazım olacaktır. halukgta Haber Arşivi 0 16 Şubat 2012 22:14
unreal için m_spy lazım ama win32 de çalışması lazım bendeniz00 Unreal IRCd 3 15 Aralık 2007 22:00