IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By AngeL

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2016, 19:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başbakan Yıldırım: Bu bir tecavüze af değil




Başbakan Binali Yıldırım, cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili "Olay şudur, yaşı tutmayan, erken yaşta evlenenler var. Bilmiyorlar yasaları. Dolayısıyla çocukları oluyor, baba hapse giriyor, çocuklar anasıyla yalnız başına kalıyor. Bu şekilde 3 bin aile olduğu tespit edildi. Mağduriyetin giderilmesi için yapılan düzenlemeyi CHP ucuz istismar aracı olarak kullanmaya çalıştı. Bu bir tecavüze af değil" dedi. CHP'nin başından beri şiddetli karşı çıktığı önergeye bugün MHP'den de sert bir eleştiri geldi. Sosyal medyada ise özellikle kadınlardan önergeye çok ağır eleştiriler yapılıp vazgeçilmesi için çağrılar yapıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’da cuma namazı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. AK Parti’nin MHP’ye sunduğu anayasa paketinde, cumhurbaşkanının yemin metninin değiştirildiği yönündeki iddialar sorulan Yıldırım, "Bu doğru değil. Yemin metniyle ilgili herhangi bir sorun yok. Sadece okunuşuyla ilgili biraz zorluklar var. Okurken milletvekilleri zorlanıyorlar. O düzeltiliyor. Onun dışında anlamı değiştirecek hiçbir şey yok. Kocaman bir yalan" diye yanıt verdi.

'TECAVÜZLE İLGİLİ BİR KONU DEĞİL'
Cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeye ilişkin tartışmalar hakkında görüşleri sorulan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Olay şudur. Yaşı tutmayan, erken yaşta evlenenler var. Bilmiyorlar yasaları, dolayısıyla çocukları oluyor. Baba hapse giriyor. Çocuklar anasıyla yalnız başına kalıyor. Bu şekilde 3 bin aile olduğu tespit edildi. Bir seferliğine bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışmadır. Seçim kampanyalarında herkes bu sorunu çözmek için söz vermişti. Her şey ortada. Bu bir tecavüze af değildir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirdi. Tecavüzle ilgili bir konu değil."

'CHP’NİN ÇARPITMA, SAPTIRMAYA YÖNELİK FAALİYETLERİNDEN İBARET'
’Tecavüzcüler bundan istifade edecek’ yönündeki açıklamaların tamamen gerçek dışı ve iftira olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Bundan böyle bu şekilde evlenmeler olursa hiçbir şekilde müsamaha edilmeyecek. Geçmişte bu cezaların varlığından haberdar olmayan, yaşı tutmayanların evlenmesi sonucu, aile dağılmış, çocuklar anayla birlikte perişan, baba hapiste; bunlara bir seferliğine mahsus olmak üzere 3 bin ailenin mağduriyeti gideriliyor. Olay bundan ibaret. Bunun dışındakiler maalesef bildik, CHP’nin çarpıtma, saptırmaya yönelik faaliyetlerinden ibaret" ifadelerini kullandı.
Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'na geçici madde eklenmesi amacıyla AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ve bazı milletvekilleri tarafından önerge verildi. AK Parti milletvekillerince kabul edilen önergeyle; cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16 Kasım 2016'ya kadar işlenen cinsel istismar suçunda, mağdurla failin evlenmesi durumunda CMK'deki koşullara bakılmaksızın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmişse cezanın infazının ertelenmesine karar verilecek.

Zamanaşımı süresi içinde evliliğin failin kusuruyla sona ermesi halinde, fail hakkında hüküm açıklanacak veya cezanın infazına devam edilecek. Fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suça azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazın ortadan kaldırılmasına karar verilecek.
Önergenin gerekçesinde; "cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın işlenen cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi durumunda fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine imkan veren düzenleme yapılmaktadır" ifadesine yer verildi.

Adalet Bakanı: Tecavüzcülerin evlenmesini öngören bir teklife 'evet' demiyoruz
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, önergenin, Türkiye'de yaşanan çok ciddi bir sorunu çözmek maksadıyla verildiğini belirterek, eski TCK'nin 434. maddesinin uygulamayı sürekli öngördüğünü söyledi.
Halen cezaevlerinde tutuklanmış ve hüküm giymiş çok sayıda kişi olduğuna işaret eden Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Düğün yapılmış, dernek yapılmış, gelmişler, hediyeleri takmışlar, resmen evlenmişler. Savcı düğününe gelmiş. Sivas'ta bir hanımefendi geldi bana, bir çocuk var yanında epey büyümüş. Bir de hamile. 'Biz düğün yaptık. Düğünümüze ilçenin kaymakamı, savcısı, hakimi, karakol komutanı geldi. Babam köyde tanınan biriydi. Sonra evlendik. Onlar bir de hediye taktılar. Sonra da doğum için hastaneye gittiğimde hastaneden de aynı karakol komutanı geldi, beni aldı. Şu anda eşim içeride, 7 yıl 6 ay yatarı var, benim de durumum bu.' dedi.

Burada bir dram var. Biz tecavüz edenlerin tecavüz ettikleriyle evlenmesini öngören bir teklife 'evet' demiyoruz. Bu teklifte de çok açık: 'cebir, tehdit, hile ve iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın' Yani bu tür evlilikler nedeniyle ortaya çıkan bir durum var. Bu kanunun oluşturduğu yeni kültüre daha etkin bir şekilde gelecekte yaşamasını sağlamak. Çünkü geçici konuyor, ileriye dönük bir uygulaması kesinlikle olmayacak.

KADIN KOLLARI FEDERASYONU: BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ

Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü katıldığı canlı yayında “yasalaşırsa anayasal eşitlik gündeme gelebilir. Başkaları da fail olarak bundan yararlanmak isteyebilir” uyarısında bulundu. Adalet Bakanı başta olmak üzere hükümet üyelerinden ve yetkililerden randevu talep ettiklerini belirten Güllü “Biz dün geceden itibaren STK’lar adına hükümete çağrı, baskı yapıyoruz. Bu yanlıştan dönülmeli” diye konuştu.

MHP'DEN ÖNERGEYE TEPKİ GELDİ
MHP'li Deniz Depboylu, cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamalarına ilişkin "Neden ısrarcı olduğunu anlamak bana zor geliyor. Mutlaka kendisi de bir babadır. Bir ablası, kız kardeşi olan bir ağabey. Kadınlarla yaşayan hiçbir erkek böyle bir kanuna olumlu bakamaz" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta ise önerge için "Bizim böyle bir kültürümüz yok. Bir yanlış uygulama varsa belli yörelerde, bölgelerde bunu atmak lazım. Bu, Türk milletinin yapısına uygun bir şey değil. Kimseyi tecavüzcüsüyle evlenmeye zorlayamayız." dedi.
Önergenin içerik açısından çok tehlikeli olduğunu düşündüklerini ve bu düzenlemeye karşı çıktıklarını söyleyen Usta, "(Bir defalığa yapıyoruz, geçici bir madde) deniliyor. Ama bilmemiz lazım ki bu bir aftır. Her af yeni af beklentisi yaratır. Üç beş yıl sonra tekrar yine böyle bir af çıkarmak durumunda kalınacak." ifadelerine yer verdi.

Önerge salı günü tekrar görüşülecek
Meclis'e sunulan önerge, CHP ve MHP'li vekillerin itirazlarına rağmen ilk oylamada kabul edildi. Muhalefet vekillerinin açık oylama talebi üzerine yapılan oylamada, 184 oyu bulamayan önerge, salı günü tekrar görüşülecek.

hurriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
binali yıldırım, cinsel istismar, cocuk, düzenleme, istismar, karar, tecavüz, yasa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakan Binali Yıldırım: Köklü tedbirlerimiz olacak Seth Haber Arşivi 0 23 Temmuz 2016 23:06
Başbakan Yıldırım'dan idam açıklaması Seth Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2016 20:49
Başbakan Binali Yıldırım: 161 şehidimiz var Seth Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2016 13:04
Başbakan Yıldırım: Darbeci general öldürüldü Seth Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2016 06:08
Başbakan Binali Yıldırım'a Photoshop'çulardan 17 Hoşgeldin Caps'i Nogitsune Komik Gif & Resim & Caps 0 24 Mayıs 2016 15:24