IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Aralık 2016, 10:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rusya Büyükelçisi Ankara'da Silahlı Suikasta Uğradı, Hayatını Kaybetti




Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırı düzenlendi. Rus Büyükelçi yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Saldırgan da olay yerinde öldürüldü. 5 kişi de gözaltına alındı

Ankara'da Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov resim sergisinin açılışında silahlı saldırıya uğradı. Saldırgan Özel Harekat polislerinin düzenlediği operasyonla öldürüldü. Saldırganın Arapça ve Türkçe konuştuğu, Halep'le ilgili slogan attığı, 'Ben buradan sağ çıkmayacağım, bana yaklaşmayın' diye bağırdığı belirtiliyor. Hastaneye kaldırılan Karlov kurtarılamadı. Saldırgan Ankara Çevik Kuvvet'te görevli polis Mevlüt Mert Altıntaş çıktı. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

İşte suikasta ilişkin son dakika bilgileri...

Saldırı Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisi açılışı sırasında gerçekleşti. Açılışın ardından konuşma yapmak için kürsüye gelen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov bu sırada silahlı saldırıya uğradı. Rus Dışişleri Büyükelçi Karlov'un hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırı sonrası havaya ateş açıp içeriyi boşaltan saldırgan polisin düzenlediği operasyonla öldürüldü. Görgü tanıkları takım elbiseli saldırganı koruma sandıklarını söyledi. Olay sırasında 3 kişinin de hafif şekilde yaralandığı belirtiliyor.


SALDIRGAN ÇEVİK KUVVET POLİSİ MEVLÜT MERT ALTINTAŞ
Saldırgan 24 Haziran 1994 Aydın Söke doğumlu, Manisa Şehzadeler Nüfusuna kayıtlı, Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi mezunu, İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu mezunu polis meslek yüksekokulu mezunu ve halen Çevik Kuvvet'te görev yapan ve 2,5 yıldır bu görevde bulunan Mevlüt Mert Altıntaş. Mert Altındaş'ın liseyi bitirdikten sonra 2012 yılında İzmir Buca'daki Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu'na girdiği, 2 yıllık eğitimin ardından da 2014 yılında mezun olduğu ortaya çıktı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AİLESİ GÖZALTINDA
Manisalı olan Mert Altıntaş'ın Aydın'ın Söke ilçesinde yaşayan annesi ile kız kardeşinin, olayın hemen ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. Aydın'da yaşayan babası da gözaltına alındı. Altıntaş'ın ailesi Söke'den Aydın Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi.

Ailenin oturduğu Söke ilçesinin Çeltikçi Mahallesi Hürriyet Sokak'ta evlerinde ise polis arama çalışması başlattı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


EV ARKADAŞI DA GÖZALTINA ALINDI
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin, saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş'ın ev arkadaşı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru gözaltına alındı.

Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli Altıntaş'ın Yenimahalle'deki evinde arama yapıldı.

Saldırının ardından düzenlenen operasyonda öldürülen saldırgan Altıntaş'ın aynı evi paylaştığı polis memuru S.B. ise Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde gözaltına alındı.

RUS BÜYÜKÇELÇİSİNE SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, bugün akşam saatlerinde Çankaya Belediyesi'ne ait Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde fotoğraf sergisi açılışına katıldı. Ankara Büyükelçiliği ile Çankaya Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen 'Gezgin gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya' isimli fotoğraf sergisinin açılış konuşmasından sonra Rus Büyükelçi Andrey Karlov, konuşma yapmak üzere kürsüye davet edildi.

SALDIRGAN ARKASINDA BEKLİYORDU, ATEŞ AÇTI
Bu sırada görgü şahitlerinin ifadesine göre polis kimliğini göstererek sergiye girdiği iddia edilen bir kişi kürsüde Karlov'un arkasında duruyordu. Büyükelçi Karlov sırtına isabet eden kurşunlarla yere yığılırken, davetliler panik içerisinde kaçışmaya başladı. Bu sırada seken kurşunlardan da 3 kişi hafif şekilde yaralandı.

SALDIRGAN SALONU BOŞALTTI
Saldırgan Rus Büyükelçi'yi vurduktan sonra elindeki silahıyla birkaç kez hava ateş açarak çevresindekileri kendisinden uzaklaştırdıktan sonra Arapça ve Türkçe konuşarak "Halep'te çocukları öldürdünüz bunun intikamını alacağız" şeklinde açıklamalarda bulundu. Ardından tüm davetlilerin salından çıkmasını isteyen saldırgan, "Benim buradan ancak ölüm çıkar" diye bağırmayı sürdürdü. Sanat merkezindekiler dışarı çıkarken bu arada içeriden birkaç kez daha silah sesi duyuldu.

Saldırı üzerine bölgeye polis ve Özel Hareket timi, sağlık ekipleri sevk edildi. Sanat merkezinin çevresinde güvenlik şeridi oluşturuldu. Tedavileri yapılan 3 yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

SALDIRGAN ÇATIŞMADA ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ
Kısa süre sonra sanat merkezinden silah sesleri duyuldu. Teslim olmayan saldırganın özel harekat görevlileriyle çatıştığı öğrenildi. Kısa süreli çatışmanın ardından saldırgan ölü olarak ele geçirildi. Bunun ardından içeriye alınan sağlık ekibi tarafından Rus Büyükelçi Andrey Karlov çıkarıldı. Saldırıdan ancak 30-40 dakika sonra ambulansla Güven Hastanesi'ne kaldırılan Karlov'a doktorlar müdahale edebildi. Doktorların kalp masajı yaptığı görülen Büyükelçi Karlov, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis olayla ilgili saldırganın kimliğinin belirlenip, bağlantılı olduğu kişi yada kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

İŞTE O SALDIRI SIRASINDA YAŞANANLAR
Karlov, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Çankaya Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya" adlı konulu fotoğraf sergisinde, açılış konuşmasını yaptığı sırada, silahlı saldırıya uğradı. Takım elbiseli saldırganın konuşma yaparken büyükelçinin tam arkasında beklediği belirtiliyor.

Hürriyet Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek olayla ilgili şunları söyledi:

"Bizim Ankara büromuzdan muhabirimiz Haşim Kılıç olayla ilgili fotoğrafı çeken muhabirimiz. Kamçatka fotoğrafları sergisi vardı. Büyükelçi konuşurken saldırgan önce havaya ateş ediyor. Sonra büyükelçiyi sırtından vurmuş. Daha sonra salonu boşaltmış. İçeride bir kez daha büyükelçiyi tekrar vurmuş. İçeri polis kimliği göstererek girdiği öne sürüldü. Takım elbiseli kravatlı ve silahlı bir şekilde içeri giriyor"

"SALDIRGAN, SİYAH TAKIM ELBİSELİ"
Hürriyet fotomuhabiri Haşim Kılıç yaşananları şöyle anlattı:

"Rus büyükelçiliğinin düzenlediği bir fotoğraf sergisi vardı. Konuşma sırası büyükelçiye geldiğinde bizim koruma olduğunu düşündüğümüz, siyah takım elbiseli bir adam büyükelçinin arkasında duruyordu. Bir anda havaya ateş açtı. Ardından büyükelçiyi vurdu.

Saldırgan daha çok Halep'le ilgili şeyler söyledi. Sonra insanların dışarı çıkmasını istedi. İnsanlar dışarı çıkarken birkaç el daha ateş etti büyükelçinin bedenine. Sanırım o esnada bir mermide davetlilerden birinin ayağına geldi. İçeride yaklaşık 100 kişi vardı davetli olarak tamamını boşalttı. İnsanlar kaçarken büyükelçiye birkaç el daha ateş etti". Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin güvenlik görevlileri ise saldırganın içeriye polis olduğunu söyleyip girdiği bilgisini paylaştı.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI
Rus Büyükelçi Karlov'a düzenlenen silahlı saldırıda serginin yapıldığı salonda bulunan görgü tanığı, olayı şöyle attı:

"Arkadan ve çok yakından, silah kullanmayı bilen biri. Yoksa başka yaralılar da olurdu. O hizadan seken kurşunlarla daha ciddi yaralanmalar da olurdu. Büyükelçi konuşurken arkadan koruma kimliği ile giren bir kişi. Silahı ile güvenliği atlatıyor koruma kimliği ile giriyor içeri. Güvenliği sahte kimlikle atlatmış. Büyükelçi son açılış konuşmasını yaparken, 1 ya da 2'inci dakikada vuruldu. Yerde yatarken, hareketsizdi. Hiçbir kıpırtı yoktu. Sanıyorum kaybettik. En az beş el ateş etti ve yerde yatarken bir el daha ateş etti. Halep'in intikamını aldığını söyledi. 'Halep'te sizin biz sizin gibi sivillere sıkmıyoruz, biz mermilerimizi size sıkıyoruz, bombalarımızı size atıyoruz' anlamında sözler söyledi, şokun içinde aklımda kalanın özeti bu."

İÇERİDEN 10-15 EL SİLAH SESİ GELDİ
Silahlı saldırı sonrası saldırgan salonu boşalttı, yaralı büyükelçi ile içeride kaldı. Özel Harekat ve polis ekipleri binanın çevresini çevirdi. 15-20 el silah sesi duyuldu, çatışma yaşandı.

İKİNCİ KATA ÇIKTI, OPERASYONLA ÖLDÜRÜLDÜ
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırıda bulunan kişi operasyonla etkisiz hale getirildi. Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırıya uğradığı Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezine operasyon düzenlendi. Karlov'u yaraladıktan sonra binanın ikinci katına çıktığı öğrenilen saldırgan ile özel harekat polisleri arasında çatışma çıktı. Yaklaşık 15 dakika süren çatışmanın ardından saldırgan etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da olay yerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Bu arada hurriyet.com.tr'ye konuşan Rus yetkililer saldırıyı radikal İslamcı teröristlerin gerçekleştirdiğini belirtti.

KATİL POLİSİN CESEDİ ADLİ TIP'TA
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırı gerçekleştiren ve düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirilen polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın cesedi Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir sergide yaptığı konuşma sırasında Rus Büyükelçi Karlov'a yönelik silahlı saldırının ardından olay yerinde uzman ekipler tarafından inceleme yapıldı.

Polis ekiplerinin çalışmalarını Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğinden gelen bir heyet de izledi.

Kaynak: Haberler.Com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ankara, büyükelçi, hayatını kaybetti, rusya, silahlı saldırı, suikast


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ankara’da büyük patlama 28 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var Nogitsune Haber Arşivi 19 23 Şubat 2016 12:16
Ukrayna'da milletvekili adayı silahlı saldırıya uğradı Seth Haber Arşivi 0 21 Ekim 2014 12:11
Cansu Dere'nin kardeşi silahlı saldırıya uğradı Seth Haber Arşivi 0 03 Ekim 2014 02:48
İHH Ekibi Silahlı Saldırıya Uğradı Thetis Haber Arşivi 0 12 Haziran 2012 19:10