IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ocak 2017, 09:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mustafa Koç’a veda edeli tam bir yıl oldu




Koç ailesinin üçüncü kuşak üyesi Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, hayata veda edeli bir yıl oldu. Mustafa Koç için bugün İstanbul Zincirlikuyu’daki aile mezarlığında saat 10.00’da anma töreni düzenlenecek, Nakkaştepe’deki Koç Holding binasında da saat 16.00’da mevlit okutulacak.

56 yıllık yaşamına pek çok kişinin yapmak isteyip de yapamadığı, görmek isteyip de göremediği şeyleri sığdıran Koç, geride kendisini özlemle anan bir aile, onlarca dost, binlerce çalışan ve seven milyonlarca insan bıraktı. Mustafa Koç için vefatının birinci yılı dolayısıyla bir belgesel hazırlandı. Belgeselde ailesi, dostları ve çalışanları Mustafa Koç ile ilgili anılarını anlattı.

‘Koşuyor, koşuyordu’

Bizden Haberler dergisi de Mustafa Koç’un vefatına özel bir bölüm ayırdı. Özel bölümde annesi Çiğdem Simavi, oğlunu “İnsan sevmesi çoktu Mustafa’nın... Bütün insanları severdi çocukluğundan beri” şeklinde tanımlarken, “Herhalde erkenden göçüp gideceği içine doğmuştu da o yüzden her şeyi yapmak istiyor, hiçbir anını boş geçirmek istemiyor ve neredeyse hiç durmuyor, koşuyor, koşuyordu…” ifadelerini de kullandı.

Dergide Rahmi Koç’un, Mustafa Koç’un doğumu ile ilgili, “Ben 30 yaşında baba oldum. Mustafa, 29 Ekim’de dünyaya geldi. Tabii hem ilk evlat hem ilk torun hem erkek olması hem de Cumhuriyet Bayramı’nda doğmuş olması bizim için büyük bir ayrıcalıktı. Bir baba olarak onu kucağıma aldığımda fevkalade mutlu olmuştum” anısı paylaştı.

Eşi Caroline Koç ise hayat arkadaşını şu cümlelerle anlatıyor: “Mustafa, gerçekten hayattan bile daha geniş bir insandı. Dolu dolu yaşamayı çok severdi. Hobileri dahil olmak üzere yaptığı her şeyi büyük bir ciddiyetle ele alırdı”

‘Heyecanı severdi’

Koç’un heyecanı ve adrenalini sevmesine yönelik bir anısını kardeşi Ömer Koç da, “Evin arkasından demir yolu geçerdi. Avusturyalı bir mürebbiyemiz vardı, sık sık ondan kaçardık. Her defasında Mustafa bana ‘sen de gel’ der, beni teşvik ederdi. Mustafa, demir yoluna yatardı ve son ana kadar oradan kalkmazdı” diye anlattı.

Ali Koç ise, “Ağabeyimin ölümünden sonra tanıdığım tanımadığım, taziyeye gelen aile dostları, iş dünyasından insanlar, bayiler, vatandaşlar bize öyle gurur verici anlar, hikayeler ve anılar anlattılar ki kardeşi olarak onunla bir kez daha gurur duydum, onur duydum” dedi.

Kaynak: Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anma töreni, koç holding, mustafa koç


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sana Veda Etmek – Mustafa DUMAN Vesaire Şairler ve Şiirleri 0 01 Aralık 2014 16:05
O ses Mustafa Bozkurt oldu. Zen Haber Arşivi 0 19 Şubat 2013 20:39
Mustafa Kamal nasıl ''Mustafa Kemal'' oldu basketci Haber Arşivi 0 15 Kasım 2010 09:17
YORGO oldu MUSTAFA Collettivo Kültür ve Sanat 0 17 Eylül 2008 15:19