IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ocak 2017, 19:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yunanistan iade talebini reddetti




Yunanistan iade talebini reddetti



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yunanistan Yüksek Mahkemesi, temyiz mahkemeleri başsavcısı Antonis Liogas'ın itirazı üzerine, Türkiye'ye iadeleri yönünde karar verdiği üç darbeci askerin iade kararını temyiz sürecinde bozdu.


Buna göre 15 Temmuz gecesi helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 asker Türkiye'ye iade edilmeyecek. Daha önce 3 askerin iadesine karar verilmiş ve temyiz başvurusunda bulunulmuştu. 5 askerin ise iade edilmemesine karar verilmişti. FETÖ mensubu oldukları ve darbe gecesi aktif rol oynadıkları gerekçesiyle mahkemeye getirilen askerlerin tamamı Türkiye'ye iade edilmeyecek. Yunanistan Adalet Bakanı Stavros Kondonis daha önce hükümetin yüksek mahkemenin kararlarına saygı duyması gerektiğini belirten bir açıklama yapmıştı.

Avrupa ve Yunanistan adalet sisteminin ilkelerine göre “insan haklarına ve insan haysiyetine saygının her şeyden önce geldiğini belirten mahkeme, firarîlerin iddialarına dayanarak iade edildikleri taktirde kötü muameleye maruz kalmalarının muhtemel” olduğunu, hatta “hayatlarını kaybedebileceklerini” göz önüne alarak böyle bir karara vardı.

Askerlerden ilk mahkemesi görülen dördü ve son ikisi için oybirliğiyle olumsuz karar verilirken diğer ikisi için bir olumlu oya karşı çoğunluğun olumsuz oyuyla iade edilmemeleri kararlaştırıldı. Areios Pagos Yüksek Temyiz Mahkemesi’nin olumsuz kararı nihaî olduğundan hiç kimse tarafından değiştirilemez.

Mahkemenin serbest bırakılmalarına karar vermesine rağmen sığınma talepleri bakılana kadar üç ay boyunca Olimpiako Horio polis merkezinde tutulacakları açıklandı.


YUNANİSTAN'A KAÇAN 8 DARBECİ ASKER HAKKINDA TUTUKLAMAYA YÖNELİK YAKALAMA KARARI…

FETÖ Terör Örgütü'nün 15 Temmuz Darbe Girşimi'nin ardından Yunanistan'a kaçan 8 darbeci asker hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Tutuklamaya yönelik yakalama kararının ardından 8 darbeci askerin, Yunanistan'dan iadeleri yeniden istendi. Şüphelilerin kırmızı bültenle aranması için Adalet Bakanlığı aracılığıyla İnterpole yazı yazılmasına da karar verildi.

TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ

Yunanistan'a kaçan 8 darbeci asker ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca 8 darbeci askerin tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Talebi değerlendiren İstanbul 12. Sulh Ceza Hakimliği 8 darbeci asker hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Karar, Yunanistan adli merciler ulaştırılması için Adalet Bakanlığı'na bugün gönderildi.

İNTERPOLE YAZI YAZILMASINA KARAR VERİLDİ

Öte yandan hakimlik, darbecilerin kırmızı bültenle aranması için Adalet Bakanlığı aracılığıyla İnterpole yazı yazılmasına da hükmetti.

TELEFON GÖRÜŞMELERİ TESPİT EDİLDİ

15 Temmuz 2016 günü Fetullahçı Terör Örgütü tarafından darbe kalkışması gerçekleştirildi. Darbe kalkışması esnasında 14306 Kuyruk No'lu UH-1 Tipi Helikopter ile 4. Kara Havacılık alayında havalanarak Marmaris İlçesi'ne hareket eden ve burada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişiminde bulunan ekibin başındaki şüpheliler Kurmay Albay Pilot Ali Aktürk ve Kurmay Pilot Yarbay Davut Uçum'a ait telefon numaraları ile bu kalkışmanın başka bir ayağında görev yaptıkları tespit edilen ve kalkışmanın engellenmesi sonucu Yunanistan'a firar eden şüpheliler Kurmay Pilot Yüzbaşı Abdullah Yetik, Kurmay Pilot Binbaşı Ahmet Güzel , Astsubay Başçavuş Mesut Fırat ve Kurmay Yüzbaşı Feridun Çoban'a ait telefon numaralarıyla karşılıklı görüşmeler yapıldığı tespit edilmişti.

8 DARBECİ ASKER VE RÜTBELERİ

1- Kurmay Pilot Binbaşı Gençay Böyük, 2-Kurmay Pilot Binbaşı Ahmet Güzel, 3- Kurmay Pilot Yüzbaşı Süleyman Özkaynakçı, 4-Kurmay Pilot Yüzbaşı Feridun Çoban, 5-Kurmay Pilot Yüzbaşı Abdullah Yetik, 6-Kurmay Pilot Yüzbaşı Uğur Uçan, 7-Astsubay Kıdemli Başçavuş Mesut Fırat, 8-Astsubay Kıdemli Başçavuş Bilal Kurugül

Io Chokona/Atina, Serpil KIRKESER - Ümit TÜRK / İSTANBUL(DHA)

__________________
Aslen asabi, tercihen sempatik, şeklen kültürlü, mecburen duygusal...
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
yunanistan iade talebini reddetti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yunanistan darbeci 3 askeri iade etme kararı verdi Wizard Haber Arşivi 0 07 Aralık 2016 16:55
Erdoğan telefonla aradı Yunanistan Başbakanı Çipras 8 darbeci askeri iade ediyor Seth Haber Arşivi 0 17 Temmuz 2016 00:03