IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mart 2017, 15:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tekme atan saldırgan hakkında flaş karar!




Tekme atan saldırgan hakkında flaş karar!



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


HEMŞİRE Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için otobüste tekme atan Abdullah Çakıroğlu hakkında bir sonraki duruşmaya "zorla getirilme kararı" çıkarıldı.Duruşmayı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve birçok kadın takip etti.


Çekmeköy'de belediye otobüsünde Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

TERZİ VE ÇAKIROĞLU DURUŞMAYA KATILMADI

Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde görülen davanın 4. duruşmasına tutuksuz sanık Abdullah Çakıroğlu ve mağdur Ayşegül Terzi katılmazken, sanık ve mağduru avukatları temsil etti. Terzi'nin annesi, babası ve kardeşinin de izlediği duruşmayı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve birçok kadın takip etti. Duruşma salonunda ise çevik kuvvet polislerinin yanı sıra çok sayıda polis memuru hazır bulundu.

RAPOR BEKLENİYOR

Mahkeme hakimi, Abdullah Çakıroğlu için Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi'ne akıl sağlığının tespit edilmesi amacıyla yazı yazıldığını ve istenilen raporun mahkemeye gelmediğini belirtti. Hakim İbrahim Uyanık, "Sanık Çakıroğlu bir süre gözlem altında kaldı, henüz rapor gelmedi. Onların sonucunu bekleyeceğiz" dedi.

"TUTUKLANSIN" TALEBİ

Duruşmada söz alan Terzi'nin avukatlarından Birsen Baş Topaloğlu, "Sanık duruşmalardan bağışık tutulmadı. Duruşmalardan kaçmaktadır. Sanığın tutuklanmasını talep ediyoruz" dedi. Bir diğer avukatı Bahar Ünlüer Öztürk ise, "Duruşmalara katılmamaktadır. Hakkında tutuklama kararı verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

"DURUŞMALARDAN VARESTE TUTULSUN"

Sanık avukatı Şemsi Dak, Çakıroğlu'nun duruşmalardan kaçmadığını belirterek, "Bir önceki celse müvekkilimin gözlem altına alınmasına karar verilmişti. İşlemin ne kadar süreceği belli olmadığından kendisine bu celse davetiye gönderilmemiştir. Dolayısı ile müvekkilimin mahkemeye icabet etmemesi söz konusu değildir. Duruşmalardan vareste tutulmasını talep ediyorum. Tutuklama nedenleri ortada yoktur" şeklinde konuştu.

ÇAKIROĞLU'NA ZORLA GETİRME

Mahkeme hakimi, Abdullah Çakıroğlu için Adli Tıp Kurumu raporunun dönüşünün beklenmesine ve hakkındaki adli kontrol kararının devamına karar verdi. Sanık Çakıroğlu'nun duruşmalardan vareste tutulma talebinin yerinde görülmediğini belirten mahkeme, talebin reddine karar verdi. Mahkeme, Çakıroğlu'nun duruşmaya katılma noktasında bir mazeret ileri sürmediğini kaydederek duruşma gün ve saatinde hazır edilmesi için hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına hükmetti. Tutuklama talebini reddeden mahkeme duruşmayı 3 Mayıs tarihine erteledi.

"Tekmeci saldırgan" davasını izleyen kadınlardan adliye bahçesinde açıklama

ÇEKMEKÖY'de belediye otobüsünde Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada hakkında zorla getirme kararı çıkarıldı.

"DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE KADINLARIN DAVASINDAYIZ"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde görülen davanın 4. celsesi için duruşma öncesi ve sonrası basın açıklamaları yapıldı. Dava öncesi adliye bahçesinde açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi çok sayıda kadın "8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadınların davasındayız", "Ayşegül'e atılan tekmenin hesabını soracağız" yazılı pankartlar açarak, "Kadın cinayetlerini durduracağız" ve "Asla yalnız yürümeyeceksin" şeklinde sloganlar attı.

"BUNDAN SONRA FAİLLERİN BUNLARI GERÇEKLEŞTİRMELERİ DAHA ZORDUR"

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav kadınların zor günler geçirdiğini belirterek, "İşte bunu belgeleyen davalardan birinin kapısındayız şuanda. Kadınların sesi her gün kan dondurucu bir şekilde ölümle kesilmeye çalışıldı. Şiddet yükseldi, yaşam tarzımıza müdahaleler oldu. 8 Mart'ta yeni haklar kazanmak için iddialıyız. Bugün bu dava da bu açıdan önemlidir. Kadınların özgürlüklerine, yaşam tarzlarına saldırılara karşı olay vuku bulduğunda çok önemli bir tepkiyi yükseltti toplumumuz ve bu anlamda da geri adımlar attırdı. Şimdi biz yaşam tarzını çok daha cesaretle sahipleniyoruz. Ayşegül kardeşimizi çok yıpratan bir süreç yaşadık ama bundan sonra faillerin bunları gerçekleştirmeleri kesinlikle daha zordur" dedi.

"BÖYLE BİR GÜNDE EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞINI ALMAK UMUDUYLA..."

Dava sonrası adliye bahçesinde konuşan Ayşegül Terzi'nin avukatlarından Bahar Ünlüer Öztürk ise, "3 Mayıs'ta sanık zorla getirilecek. 8 Mart, böyle bir günde emeklerimizin karşılığını almak umuduyla emeklerinizin kutlu olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu. Dava bitiminde yapılan açıklamaya Terzi'nin babası Temel Terzi de katıldı.

Arzu KAYA/İSTANBUL, (DHA)

__________________
Aslen asabi, tercihen sempatik, şeklen kültürlü, mecburen duygusal...
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
tekme atan saldırgan hakkında flaş karar!


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bombaya tekme atan Adanalı Seth Haber Arşivi 13 26 Aralık 2015 20:25
18 Emniyetçi hakkında flaş karar Desmont Haber Arşivi 0 27 Ocak 2015 18:55
Yumruk atan saldırgan tutuklandı! Hayal Haber Arşivi 0 21 Nisan 2010 09:59