IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Evlilik programları yasaklandı (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/772241-evlilik-programlari-yasaklandi.html)

Winston 29 Nisan 2017 20:57

Evlilik programları yasaklandı
 
OHAL kapsamında yayınlanan KHK'lar ile uzun zamandır tartışmalara konu olan, RTÜK'e çok defa şikayet edilen evlilik programları da yasaklandı. Evlilik programlarında yaşanan skandallar yazılı ve görsel medyada en çok konuşulan konulardan biri oluyor ve toplum yapısına daha fazla zarar vermemesi için önlem alınması isteniyordu.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Olağanüstü hal kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 689 ve 690 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Yeni KHK’larda en çok dikkat çeken konulardan biri uzun süredir Türkiye’nin gündemini meşgul eden evlilik programlarının yasaklanması oldu.

OHAL kapsamında 690 Sayılı Kararname ile televizyonlardaki evlilik programları yasaklandı. Kararnamede yer alan açıklamada “Radyo ve televizyon yayın

hizmetlerinde, arkadaş bulma amacıyla kişilerin tanıştırıldığı ve/veya buluşturulduğu türden programlara, takviye edici gıdalar ve benzeri destekleyici ürünler de dâhil olmak üzere herhangi bir ürünün ilgili mevzuatına aykırı olarak sağlık beyanıyla satışına, pazarlanmasına ve/veya reklamına, sohbet, arkadaşlık ve eş bulma hatlarının ve hizmetlerinin tanıtımına yer verilemez. Katma değerli elektronik haberleşme hizmet numaraları, yerel aranır numaralar, benzeri özel içerikli hizmetlere ilişkin numaralar ile özel ücrete tabi diğer sabit ve mobil numaralar kullanılmak suretiyle, izleyici ve dinleyicileri yanıltıcı ve/veya haksız kazanca neden olacak şekilde yarışma, çekiliş, lotarya ve benzeri adlar altında ödül ve ikramiye taahhüt edilemez ve bu yöntemle ürün tanıtımı, satışı ve pazarlaması yapılamaz.” ifadesine yer verildi.


Kaynak: Mynet

Crew 29 Nisan 2017 21:32

Cevap: Evlilik programları yasaklandı
 
Çok güzel oldu.

Suayip 29 Nisan 2017 23:13

Cevap: Evlilik programları yasaklandı
 
Yerinde bir karar ..

Melodram 29 Nisan 2017 23:30

Cevap: Evlilik programları yasaklandı
 
OHAL döneminde çıkan en mantıklı KHK ama bunların bir şekilde devam edeceğini, biraz daha öteki psikopatların olduğu Kısmetse Olur tarzına döneceğini düşünüyorum. Sanırım ona bir yasak gelmedi, gelmezse öyle devam ederler, gelirse bilemiyorum. İnsanlar Aralık'ta kafa nakli yapacak, biz mevcut kafaları nasıl işler hale getiririz diye düşünüyoruz daha. İşimiz zor ülkecek.

AngeL 29 Nisan 2017 23:37

Cevap: Evlilik programları yasaklandı
 
Bugun aldıgım en sahane haber

Enchanting 29 Nisan 2017 23:44

Cevap: Evlilik programları yasaklandı
 
dusununce khk ile yasaklanmasi biraz garip geliyor, baska hangi yontemlerle engellenebilirdi bilmiyorum ama insanlarin ekran karsisinda saatlerce bu programlari izledigini dusununce; isabet olmus. darisi toplumu yozlastiran bu ve bunun gibi tum magazin, moda vs. programlarina. tabii zihniyet degismedikten sonra evlilik programlari gider, yerini benzer formatta baska programlar alir o ayri. karar ne derece etkili olacak bekleyip gorecegiz.

Adem 30 Nisan 2017 00:21

Cevap: Evlilik programları yasaklandı
 
Artık reyting için ahlak dışı bu tür yayınlara birisinin dur demesi gerekiyordu. İsabet olmuş. Özgürlüğü seven birisi olarak ilk defa sansür, yasakçı bir zihniyetin vermiş olduğu kararı tasdikledim.

daiSy 30 Nisan 2017 01:06

Cevap: Evlilik programları yasaklandı
 
Bu duruma en çok üzülen Esra Erol olmuştur. Günlük 80 bin TL ücretle çalışıyordu. Eşide yapımcı olduğu için kendisi ile aynı rakamı alıyordu diye hatırlıyorum :)

Crew 30 Nisan 2017 11:19

Cevap: Evlilik programları yasaklandı
 
Esra Erol'un bu konu gündeme geldiğinde programında yaptığı duygu sömürüsüne dair bir video izlemiştim. Resmen ekmeğimle oynamayın diye zırlıyordu. Yaptığı rezilliğe, ekmek davası diye sahip çıkmasıda ayrı bir rezillik.

Feronia 30 Nisan 2017 16:34

Cevap: Evlilik programları yasaklandı
 
Ne yalan soylim annem uzuldu ama iyi oldu, cunku inaniyordu onlara

anne cogu rol yapiyor de dur ..
Kaptirmisti kendini.

cok guzel haber..
gobek dans sovlardan bikmistik.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net