IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2017, 22:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Irak'ta 7.3 büyüklüğünde deprem.




Irak'ın güneydoğusunda yer alan Süleymaniye ve Halepçe kentlerinin kesiştiği noktada 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Irak'ta 7, İran'da ise en az 407 kişinin öldüğü, 6700 kişinin yaralandığı açıklandı. Çok sayıda kişi hâlâ enkaz altında... Türk Kızılayı deprem bölgesine ulaştı. Depremin vurduğu İran'ın Kırmaşan bölgesinde 70 bin kişinin evini terk ettiği belirtiliyor. İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri, "Maalesef dün akşamki depremde Kirmanşah'ta yıkılan binaların çoğu (devlet tarafından yapılan) Mehr Evleri'ne ait yapılar" dedi. Irak merkezli depremin ardından özellikle İran'da ölü sayısı sürekli olarak artıyor. Irak'ın İran sınırına yakın Halepçe kenti yakınında meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İran'ın batısındaki Kermanşah eyaletine bağlı kentlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 407'ye yükseldiği bildirildi. Yaralı sayısının ise 6.700'e yükseldiği belirtildi. Kermanşah bölgesinde 70 bin kişinin evini terk ettiği belirtiliyor. Can kaybının büyük bölümü Kermanşah vilayetine bağlı Irak sınırına 15 kilometre kadar mesafedeki Sarpol-e Zahab kasabasında meydana geldi. Irak'ta ise 7 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

3 GÜN YAS İLAN ETTİLER

İran lideri Ali Hamaney depremde yaşamını yitirenler için başsağlığı mesajı yayımlarken, tüm ordu ve hükümet kurumlarına depremden etkilenenlere yardıma koşması emri verildiğini açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de ülkenin tüm imkanlarını depremzedelere yardım için seferber etmesi için, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri'yi görevlendirdiğini söyledi.

Kermanşah eyaleti valiliğinden yapılan açıklamada, deprem nedeniyle eyalette 3 gün yas ilan edildiği duyuruldu.

TÜRKİYE'DEN YARDIM GÖNDERİLDİ


Genel Kurmay Başkanlığı 20 kişilik sağlık ekibi ve yardım malzemelerini taşıyan uçağı Kuzey Irak'a gönderdi. Türkiye'den yardım malzemeleri ve ekibi taşıyan askeri kargo uçağı Süleymaniye'ye indi. Başbakanlık, AFAD UMKE ve yardım malzemeleri K. Irak'a gönderildi açıklaması yapıldı. Adana'dan da K. Irak'a 10 tır yardım malzemesi gönderildi. Diyarbakır'dan 20 kişilik Arama kurtarma ekibi Kuzey Iraka gitti. Türk Kızılayı bölgeye 3 bin çadır 10 bin battaniye ve mobil mutfak gönderdi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
deprem ırak iran


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Van'da 4,2 büyüklüğünde deprem Zen Haber Arşivi 0 07 Mart 2013 16:03
Ege'de 4,5 büyüklüğünde deprem pyracantha Haber Arşivi 0 07 Aralık 2010 21:52
Çin'de 5.3 büyüklüğünde deprem Cemalizim Haber Arşivi 0 20 Ağustos 2008 18:23
Van'da 4.6 büyüklüğünde deprem Angel Haber Arşivi 0 27 Temmuz 2008 11:06
Çin'de 7,8 büyüklüğünde deprem Lin Haber Arşivi 0 12 Mayıs 2008 14:09