IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
3Beğeni(ler)
  • 1 Post By AftieL
  • 2 Post By Feronia

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Aralık 2017, 01:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Büyük İddia 20 milyon dolar aldı! Kudüs'ü başkent yaptı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

<b>ABD Başkanı Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı tüm dünyadan tepki çekerken, New York Times gazetesi, Trump’ın bu skandal kararı alırken iç siyasette kendisini destekleyen aktörleri dinlediğini yazdı. Buna göre ABD’deki Yahudi lobisi ve Evanjelik Hıristiyan gruplar, Trump’ın kararının arkasındaki itici güçler oldu. Ayrıca, ABD'li kumarhane kralı Yahudi asıllı Adelson’ın Trump’ın kampanyasına 20 milyon dolar bağışta bulunduğunu da belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması uluslararası gündemin en başına otururken, Trump'a sık sık sert eleştiriler yönelten New York Times gazetesi, bu kararın diplomatik değil siyasi olduğunu yazdı. Trump'ın seçim kampanyası sırasında Yahudi lobisinin önde gelenlerine Kudüs'ü başkent olarak tanıma sözü verdiğini yazan NYT, Amerikalı ünlü kumarhaneler zinciri sahibi Sheldon Adelson'ın Trump'tan bu sözü başkanlık koltuğuna oturmadan önce aldığını ve bunu Amerika Siyonist Organizasyonu Başkanı Morton Klein'e ilettiğini yazdı.
BÜYÜK İDDİA: 20 MİLYON DOLAR BAĞIŞ
NYT, Adelson'ın Trump'ın kampanyasına 20 milyon dolar bağışta bulunduğunu da belirtti. Trump, 2016'nın Mart ayında ABD'nin en güçlü lobi grubu Amerikan Halkla İlişkiler Komitesi'nde yaptığı konuşmada "Amerikan elçiliğini Yahudi halkının ebedi başkenti Kudüs'e taşıyacağız" demişti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

(Trump'ı Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımaya teşvik ettiği öne sürülen Sheldon Adelson)
"WASHINGTON YÖNETİMİ BALTALAYABİLİR"

NYT'nin haberine göre Trump'ın Ortadoğu'da temaslarda bulunan Yahudi damadı Jared Kushner, Washington yönetiminin bölgede ilişkilerini oturtmadan elçiliğin taşınmasının gösterdikleri çabaları baltalabileceğini söyledi. Bu, Adelson'u ve diğer İsrail yanlılarını ciddi şekilde kızdırdı. Bunun ardından Adelson, ekim ayında Beyaz Saray'da eşiyle birlikte katıldığı bir akşam yemeğinde bu konuyu açtı. Yemekte Kushner ve dönemin Beyaz Saray Başstratejisti Stephen Bannon da vardı. Bannon da elçiliğin taşınmasından yanaydı.
GAZETEYE TEŞEKKÜR İLANI
Yahudi lobisinin güçlü isimlerinden olan Adelson'un dışında Evanjelik Hıristiyan gruplar da Trump'a Kudüs'ün durumunun öncelikli bir mesele olduğunu hatırlattı.
Sonunda Donald Trump, kendisine oy veren kesimlerin yanında saf tutarak Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etti. Donald Trump'ın destekçilerinden olan Cumhuriyetçi Yahudi Komitesi dün New York Times gazetesine Trump'ın Ağlama Duvarı'nda dua ederken göründüğü bir ilan verdi. Teşekkür ilanında "Söz verdin. Yerine getirdin" yazıyordu.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

BAKANLARI KARŞI ÇIKTI
Hürriyet'in haberine göre; New York Times, Trump'ın bu kararı alırken ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'in tavsiyelerine aykırı hareket ettiğini yazdı. Buna göre Tillerson ve Mattis, bu kararın yurtdışındaki Amerikalı askerlere ve diplomatlara yönelik saldırılara yol açmasından endişelenmişti. Tillerson'ın sözcüsü ise Dışişleri Bakanı'nın karara karşı çıkmadığını sadece protesto olayları çıkması ihtimaline karşı Amerikan diplomatik temsilciliklerinin güvenlik ihtiyaçlarını belirlemek için zaman istediğini açıkladı. Trump, son olarak 27 Kasım'da Ulusal Güvenlik Konseyi'nin toplantısına katıldı. Kudüs'ün durumu ve Tel Aviv'deki Amerikan elçiliği konusunda toplantıya katılanlar Trump'a her 6 ayda bir olduğu gibi Tel Aviv'deki Amerikan elçiliğinin Kudüs'e taşınmasını erteleyecek imzayı atmasını ama başkenti Kudüs olarak ilan etmesini tavsiye etti. Trump da bu yolu izledi.

</b>

__________________




 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 09 Aralık 2017, 02:34   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Büyük İddia 20 milyon dolar aldı! Kudüs'ü başkent yaptı




Alirlar
Bunlar para icin ruhlarini dair satarlar

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
donald trump, kudus, sheldon adelson


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni reklam filmi için 2 milyon dolar ücret aldı Seth Haber Arşivi 0 15 Kasım 2014 12:35
Jackson’ın filmi ilk gün 20 milyon dolar hasılat yaptı Feronia Sinema Dünyası 0 01 Kasım 2009 09:49
Korsanlar, 1.6 milyon dolar fidye aldı Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Ekim 2008 18:42