IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
3Beğeni(ler)
  • 2 Post By AftieL
  • 1 Post By Feronia

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Aralık 2017, 01:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kudüs kararı fitili ateşledi... Gergin cuma






ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin ardından, kararı izleyen ilk cuma ‘öfke günü’ ilan edilmişti. Bunu takiben dün tüm Filistin kentlerinde olaylar patlak verdi. Doğu Kudüs’teki Şam Kapısı’nda İsrail polisi Filistinli göstericilere sert şekilde müdahale etti. Gazze’deki çatışmalarda iki Filistinli öldü, en az 90 gösterici yaralandı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ABD Başkanı Donald Trump’ın çarşamba üç büyük semavi dinin kutsal kabul ettiği Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan kararnameyi imzalaması sonrası Filistinli Hamas hareketi tarafından ‘öfke günü’ ilan edilen cuma namazı sonrası başta Kudüs olmak üzere Batı Şeria’nın çeşitli kentlerinde olaylar çıktı. Dün yakından izlenen ilk bölge İsrail’in işgali altındaki Doğu Kudüs’tü. Burada Eski Şehir’in Şam Kapısı’nda toplanan göstericilere İsrail polisleri müdahale etti. Polis, zaman zaman sert müdahalede bulunurken, bazı protestocular polisin fiziksel şiddetine uğradı. İsrailli atlı polis birlikleri ile göstericiler arasında yer yer kovalamaca yaşandı. Ayrıca İsrail polis helikopteri de Doğu Kudüs üzerinde uçuş yaptı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Önceki gün El Halil’de çekilen bu fotoğraf uluslararası basında geniş yer buldu.

GAZZE’DE İKİ ÖLÜ


Batı Şeria’daki protestolarda eylemciler, Filistin bayrakları ile Mescid-i Aksa’nın fotoğraflarını taşıdı. İsrail askerleri, El Halil kentindeki Bab ez-Zaviye ve Kalkiliyye yakınlarındaki iki belde ile Nablus yakınlarındaki Kusra’da Filistinli göstericilere göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermilerle müdahale etti. Atılan gazdan çok sayıda Filistinli etkilendi. Halk direniş komitesi aktivisti Murad İştivi, İsrail askerlerinin Kalkiliyye yakınlarındaki Kefer Kaddum beldesindeki gösterilere müdahalesi sırasında biri gazeteci 4 Filistinli’nin plastik mermilerle yaralandığını aktardı.

Filistin Kızılayı, İsrail polisinin sert müdahalesinde Gazze’de iki Filistinli’nin öldüğünü duyurdu. Olaylarda 90’dan fazla kişi yaralanırken, 21’inin plastik mermiyle birinin de darp sonucu yaralandığını belirtti. Aynı bölgede bir Filistin göstericinin daha öldüğü bildirildi ancak AFP ajansı Filistin Sağlık Bakanlığı’nın bu haberi doğrulamadığı yazdı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

HUTBEDE KARARA TEPKİ

Mescid-i Aksa’da okunan cuma hutbesinde ise Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı reddedildi. İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’da, Şeyh Yusuf Ebu Suneyne tarafından okunan cuma hutbesinde, “Mescid-i Aksa’ya bakın, nasıl da hürmeti ihlal ediliyor, baskınlara maruz kalıyor. Ancak zalim uygulamalar ümmetin kuvvet, sebat ve imanını arttırır” ifadelerine yer verildi. İslam dünyasındaki parçalanmışlığa dikkati çeken Şeyh Ebu Suneyne, “İslam dünyası ABD yönetiminin Kudüs ile ilgili aldığı kararına karşı büyük bir öfke içindedir. Bu karar bizim için geçersizdir” dedi.

Kararla ilgili dün acil toplanan BM Güvenlik Kurulu’nda konuşan ABD’nin BM Büyükelçisi Nikki Haley, “ABD hiç olmadığı kadar barış vaat ediyor ve bu hedefimize her zamankinden yakınız” dedi. Haley, diğer ülkelere ‘açıklamalarının ve eylemlerinin tonunu düşürme’ çağrısı yaparken, Trump’ın duyurusunu şiddet bahanesi olarak kullananların ise ‘barış için uygun olmayan ortaklar’ olduğunu belirtti. Trump yönetiminin yeni bir ‘barış planı’ üzerinde çalıştığını söyleyen Haley bu konuda ise bir detay vermedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Doğu Kudüs’ü 5 Haziran 1967’de işgal eden İsrail, 1980’de tek taraflı olarak kentin doğusunu ve batısını “birleşik başkenti” ilan etmişti. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BGMK) ise, 1980’de kabul ettiği 478 sayılı kararla, İsrail’in ilhak ve başkent ilanını geçersiz saymıştı.

İSLAM ÂLEMİ AYAKTA

Başta Türkiye ve İran olmak üzere, çoğunlukla Müslümanların yaşadığı birçok ülkede dün cuma namazı sonrası ABD ve İsrail protesto edildi. Cuma hutbelerinde İsrail’e çok sert mesajlar verildi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ise Amerikan elçiliğinin en az iki yıldan önce Kudüs’e taşınmasının beklenmediğini duyurdu.

Batı Şeria’nın Ramallah kentinde de Filistinliler ayaklandı.

TRUMP’A İSYAN

Cuma namazı sonrası dün Türkiye’ye ilaveten aralarında Malezya, Endonezya, Ürdün, Mısır ve İran olmak üzere pek çok Müslüman ülkede de ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararı protesto edildi.

MALEZYA: Başkent Kuala Lumpur’da binlerce kişi ABD Büyükelçiliği önünde Trump’ın Kudüs kararı aleyhinde eylem yaptı. “Ellerinizi Kudüs’ten çekin” ve “Kahrolsun ABD, Kahrolsun Başkan Trump” diye slogan attı.

ENDONEZYA: Endonezya’da da protestoların adresi ABD Büyükelçiliği’ydi. Birkaç yüz kişi Cakarta’da “Trump’a hayır” deyip Filistin bayrağı dalgalandırdı.

PAKİSTAN: Pakistan’ın Lahore ve Peşaver gibi büyük kentlerinde İslami gruplar ABD karşıtı eylemler düzenledi. Protestocular, “ABD’nin kararına hayır, Kudüs bizimdir” diye bağırarak tepki gösterdiler.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


LÜBNAN, ÜRDÜN: Lübnan ve Ürdün gibi Arap nüfusun yaşadığı ülkelerde de ABD karşıtı gösteriler düzenlenirken Körfez ülkelerindeki sessizlik dikkat çekti. Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki gösterilerde Türk bayraklarının da açıldığı görüldü.

İRAN: İran’da cuma namazı sonrasında ABD’nin Kudüs kararı protesto edildi. Başkent Tahran’da şehrin en büyük camisi olan Mosalla’daki cuma hutbesini okuyan Ayetullah Ahmad Hatemi, “Trump, Filistin meselesinin tek çözümünün intifada olduğunu kanıtladı. Yalnızca intifadalar Siyonist rejim için gündüzü karanlık bir geceye çevirebilir” dedi.

MISIR: Mısır’da yüzlerce kişi Trump’ın kararını protesto etti. Başkent Kahire’de cuma namazı sonrası El Ezher Camisi’nde toplanan göstericiler, “Kahrolsun İsrail”, “Kanımız ve ruhlarımız Filistin’e feda olsun” sloganları attı.



‘İSRAİL HALKININ YANINDA GURURLUYUZ’

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da Yahudi bayramı Hanuka nedeniyle yapılan özel etkinliği ilk kez yönetti. Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarına ilişkin kararı ile ilgili konuşan Trump, “İsrail halkının yanında olmaktan ve kalıcı bağımızı güçlendirmekten gururluyuz” ifadelerini kullandı.

‘İKİ YILDAN ÖNCE GERÇEKLEŞMEZ’

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ülkesinin Tel Aviv’deki elçiliğini Kudüs’e taşıma kararı almasının ardından yeni bir açıklama yaptı. Tillerson, elçiliğin Kudüs’e taşınmasının büyük olasılıkla en az 2 yıl boyunca gerçekleşmeyeceğini söyledi. Bakan, “Bu, bu yıl veya muhtemelen gelecek yıl olacak bir şey değil ama Başkan kararlı hareket etmemizi istiyor” dedi.




__________________




 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 09 Aralık 2017, 02:32   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kudüs kararı fitili ateşledi... Gergin cuma




Bazen sozde Musluman ulke diye gecinenlerin baslarindekilerin.. yakinda aglama duvarinda agliyacak gibi..

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
abd, kudus, lubnan, urdun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ABD'nin Kudüs kararı bugün açıklanacak Feronia Haber Arşivi 1 06 Aralık 2017 08:34
Şenol Güneş böyle ateşledi Mehmet Beşiktaş 1 10 Mayıs 2016 11:58
Fitili Ateşlemek :)) AngeLus Komedi ve Mizah 0 17 Kasım 2010 16:18