IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Aralık 2017, 17:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başbakan Yıldırım: Kim itiraz ediyorsa darbecilerden farkı yoktur




BAŞBAKAN Binali Yıldırım, AK Parti Burdur İl Başkanlığı Kongresi için geldiği kentte salon önünde toplanan kalabalığa seslendi, "Gün, birlik olma ve beraber olma gündür. Biriz, beraberiz. Biz birlikte Türkiye’yiz. Allah hepinizden razı osun" dedi.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.






Başbakan Yıldırım, AK Parti Burdur İl Başkanlığı kongresi için sabah saatlerinde havayolunu kullanarak, kente geldi. Yıldırım'a Burdur ziyaretinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile çok sayıda üst düzey parti yöneticisi ve AK Parti'li milletvekilleri eşlik etti. Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na inen Başbakan Yıldırım, ardından Burdur'a geçerek, kongrenin yapılacağı Burdur Spor Lisesi Hüsnü Bayer Spor Salonu'nun olduğu alana geldi. Kongre öncesinde salon önünde toplanan Burdurlulara seslenen Yıldırım, “AK Parti çalışır, onlar konuşur. Bu kadar basit. Bugün Burdur'da bir bayram havası var. Kışın bu soğuğuna rağmen Burdur 6'ncı Olağan Kongresi'ne gösterdiğiniz bu ilgi sebebiyle hepinize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Burası vatan şairi, istiklal şairi Mehmet Akif'in memleketi. Burası bayrağına, milletine, vatanına sonuna kadar sahip çıkan mert insanların diyarı. Onun için sizin her isteğiniz, her talebiniz, her söylediğiniz bizim için talimattır, emirdir, başımın, gözümün üstünde yeri vardır. 15 yıldır memleketimiz için doğusu, batısı, kuzeyi için çalıştık; çabaladık Türkiye'yi üç kat büyüttük. Bundan Burdur da nasibini aldı. Biz, ayak üstü söz vermeyiz. Görür, değerlendirir, sonra cevabını veririz. Hiç merak etmeyin" dedi.

'ÜLKEYİ ALÇAKLARA TESLİM ETMEDİNİZ'

Bu yılın geride kaldığını; ama Burdur'un 2016'yı, 2017'yi iki önemli olayla hatırladığını belirten Başbakan Yıldırım, “2016, 15 Temmuz, o karanlık gece. O alçakların, FETÖ’cülerin bu bayrağı indirmek, bu ezanları dindirmek için gözünü kırpmadan vatandaşın üzerine mermilerle bombalarla saldırdığı o gece, her Burdurlu kardeşimiz bir kahraman oldu. Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle meydanları doldurdunuz. Allah sizden razı olsun. Ülkeyi alçaklara teslim etmediniz. Ay yıldızlı bayrağı indirmediniz, ezanları dindirtmediniz. Allah sizden razı olsun" diye konuştu. Kalabalık arasındaki bir Somaliliyi gören Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

“Dünya Somali'yi unuttu. Açlık, yoksulluk, terör, çaresizlik Somali'nin kaderi olmuştu; ama bir yiğit çıktı. Recep Tayyip Erdoğan, 'Yalnız değilsiniz' dedi ve oraya bizzat giderek, dünyaya 'İnsanlık ölmedi, Türkiye burada, Recep Tayyip Erdoğan burada' dedi ve ondan sonra biz Somali'nin havaalanını da açtık. Somali'de terörle mücadeleye gerekli eğitimleri de verdik. Hastanesini, limanını açtık. Orada hayatı normale döndürdük. Şimdi Somali, ayağa kalkıyor. Geleceğini inşa ediyor. Sadece Türkiye'de değil; sadece 81 milyon vatandaşımızın ihtiyacını, refahını, geleceğini değil; etrafımızdaki masum mağdur ülkelerdeki o çaresiz insanların da derdine deva oluyoruz. İşte onun için değerli Burdurlu kardeşlerim gün, birlik olma ve beraber olma gündür. Biriz, beraberiz. Biz birlikte Türkiye’yiz. Allah hepinizden razı osun."

Yeni bir seneye girileceğini de kaydeden Başbakan Yıldırım, “Bu vesileyle 2018'in ülkemize, milletimize ve insanlığa barış, huzur, kardeşlik getirmesini cenabı Mevla'mdan diliyorum" dedi.



BAŞBAKAN; KİM İTİRAZ EDİYORSA DARBECİLERDEN FARKI YOKTUR

Başbakan Binali Yıldırım, KHK'nın 121'inci maddesiyle ilgili, “O darbecilerin üzerine giden, tankların üstüne çıkan, darbecileri derdest edip Emniyet'e teslim eden kahraman vatandaşlarımızı korumak için kanun çıkarttık. Buna kim itiraz ediyorsa bizim için darbecilerden farkı yoktur" dedi.

Burdur Ak Parti 6'ncı Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasında ana muhalefet partisini hedef aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da 'Türkiye'ye gelmeyin, güvenli değil' dediğini belirten Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

"Böyle bir şey olabilir mi? Bırakın bir siyasi parti genel başkanını, bir Türk vatandaşı memleketini yabancılara şikayet eder mi? Yakışır mı? Bunlar maalesef 'Siyaset yapacağız, AK Parti başarısız olsun' diye herşeyi yapıyor. Ama Almanlar onların söylediğine inat Türkiye'ye akın akın geldi. Bugün Türkiye'ye gelen turist sayısı 31 milyona ulaştı, bir rekor. Mevlüt bey (Dışişleri Bakanı) '32 milyon oldu' diyor. İşi gücü bunları saymak, kim geliyor kim gidiyor, bir de Antalyalı, bir de Yörük ağası. Yanında oturanı da unutmayalım Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 'Denizli'nin horozu' diyelim. Onun işi de ekonomi. O da hesap makinesi, kağıt kalem elinde nereye ne satacağız diye uğraşıyor. Bu sene inşallah ihracatta rekora gidiyoruz. 157 milyar dolarlık ihracatı yakalayacağız. Türkiye büyümede 2017'nin üçüncü çeyreğinde dünyanın bir numarası oldu."

"SURİYE'DE KALICI BARIŞ İÇİN YENİ HÜKÜMET"

Türkiye'nin bir yandan gelişmesini, kalkınmasını sürdürürken diğer yandan bölgede var olan anlaşmazlıkları gidermek için çok önemli inisiyatif ve gayret gösterdiğini kaydeden Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

“Suriye'de devam eden 7 yılı bulan iç savaş, karışıklığı sona erdirmek için Rusya ve İran'la inisiyatif aldık ve çatışmazlığı önemli ölçüde sağladık. Bundan sonra kalıcı barışı sağlamak hedefimiz. 3.6 milyon kardeşimize bağrımızı, soframızı açtık. Türkiye kendine yakışanı yaptı ama ana muhalefet bunu da ihmal etti. Bizim geleneğimizde darda zorda olana yardım etmek var. Efendim 'Bunlara ne kadar para harcıyorsunuz, ben gelirsem bunların hepsini geri göndereceğim' dedi. Zaten gelemeyeceğin için konuştukların boş. Konuş dur ne olacak."

"AĞZI OLAN KONUŞUYOR"

Çok tartışılan KHK'nın 121'inci maddesine de değinen Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Son günlerde bir tartışma var, önüne gelen konuşuyor. Hani derler ya ağzı olan konuşur. Neymiş efendim biz düzenleme yapmışız vatandaşları korumaya almışız. Ne yapacaktık? Darbeye karşı alçakların karşısında hayatını ortaya koyan insanlara 'Siz niye buraya geldiniz de bu darbeyi önlediniz?' mi diyecektik. Açık bir şey söylüyorum, Burdurluların güzel bir lafı var; 'Güttüğü 3 keçi, ıslığı dağı taşı deldi geçti.' Bu Kılıçdaroğlu'nunki de tam buna benziyor. Neymiş efendim; 'Darbeye direnen vatandaşları koruyan kanun çıkardınız?' Ne var bunda? Yani bir daha darbe girişimi olursa vatandaşlar sokağa çıkmasın mı, memlekete sahip çıkmasın mı? Darbe başarılı olsaydı, onu mu istiyorsunuz. Sayın Kılıçdaroğlu şunu iyi örnek al, Türkiye'yi işgal etmek isteyenlere, Türkiye'nin anayasal düzenini ortadan kaldırmak, Meclis'i bombalamak, hükümeti alaşağı etmek, kurumları silah zoruyla ele geçirmek isteyenlere direnmek bir görevdir, bir meşru müdafaadır. Türk milleti de bunu en güzel şekilde yapmıştır. Bu milletin bir ferdi olmaktan büyük bir gurur, bahtiyarlık duyuyorum."

"BUNA KİM İTİRAZ EDİYORSA DARBECİLERDEN FARKI YOKTUR"

Kılıçdaroğlu'nun "Komutanın emri tartışılmaz şartsız şekilsiz yerine getirilir. Eğer komutanın emrini tartışmaya açarsanız orada askerlik bitmiştir?" dediğini belirten Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Kılıçdaroğlu bu normal şartlarda olan bir şey, darbe için geçerli değil. Kanunsuz emir veren, o emir ülkeyi yıkmaya yönelikse, ona karşı çıkan, emre uyan değil, o bir kahramandır. Bu darbeci zihniyettir. 'Darbeci komutana itaat edeceksin ve suç işlemesine rıza göstereceksin.' Yine bu zihniyete göre o gece amirlerinin emrini dinlemeyerek, vatandaşa kurşun atmayan asker suç işlemiş oluyor. Bunlara göre öyle. Niye emre itaatsizlik etmiş oluyor, emir ne; 'Git vatandaşı öldür, ateş et.' O da dedi ki 'Ben vatandaşıma silah çekmem, ona kurşun atmam, senin bu emrin benim için yok hükmündedir.' İşte bizim yaptığımız bu kahramanları korumaktır. O darbecilerin üzerine giden, tankların üstüne çıkan, darbecileri derdest edip emniyete teslim eden kahraman vatandaşlarımızı korumak için kanun çıkarttık. Buna kim itiraz ediyorsa bizim için darbecilerden farkı yoktur. Bu kadar açık söylüyorum. Onun için bu mesele çok açık ve seçiktir. Hiç kimse sağa sola çekmesin. Biz bunu daha ilk günden kamu görevlileri için yapmışız. Vatansever askerler, emniyet güçleri için yapmışız. 1.5 yıl geçmiş, aynı kelimelerle darbeye karşı koyan siviller için de yapmışız. Orada hemen patırtı kopuyor. 1.5 senedir neredeydiniz kardeşim. Hukuki düzenlemede hiçbir sorun yok, hiçbir belirsizlik yok, düzeltmeyi gerektirecek bir durum da yok. 81 milyon vatandaşımızın hukukuna sonuna kadar sahip çıkacağız. Yağma yok."

"BUCAK'A GİDELİM SALEP İÇELİM"

Kongreye Bucak İlçesi'nden katılan Ak Partili gençler 'Bucak'a gidelim salep içelim' sloganları attı. Başbakan Yıldırım, salep davetine, "Siz salebi buraya getirin de, burada içelim. Şimdi buradan Isparta'ya gideceğiz, Isparta'da kardeşlerimiz bizi bekliyor. Onun için Bucak'ın salep davetini başımız gözümüz üstünde kabul ediyoruz. Başka bir zaman gelir o işi de hallederiz" dedi.





(alıntı)


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakan Yıldırım: Bu bir tecavüze af değil AngeL Haber Arşivi 0 18 Kasım 2016 19:51
Başbakan Yıldırım'dan idam açıklaması Seth Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2016 20:49
Başbakan Binali Yıldırım: 161 şehidimiz var Seth Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2016 13:04
Yıldırım aşkı diye bir şey yoktur Zen Aşk ve İlişkiler 0 07 Haziran 2014 23:12
İngiltere Eski Başbakan'ı Tony BLAİR, '' Türkiye'nin Üyeliği, Farkı Bir yönde! '' Sametold Haber Arşivi 0 01 Eylül 2010 19:07