IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ocak 2018, 02:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Terk edilen eşeğe yardım eli




Mersin'in Anamur ilçesinde sahibi tarafından yıllarca yüke koşulan ancak boynunda ve gözünde oluşan katarak nedeni ile ölüme terk edilen eşeğe, yardım eli uzatılarak sahip çıkıldı.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Anamur ilçesinde bir vatandaşın gebe bir eşeğin ölmek üzere olduğu yolundaki ihbarı üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipler, ilgili birimlerle sağlanan koordinasyon sonrası özel nakil aracı ile yola çıktı. Yaklaşık 1 saat süren arama çalışmasının ardından aç ve soğuktan donmak üzereyken bulunan eşek, battaniyelere sarılarak Mersin’e nakledildi. Burada Tarsus Hayvanat Bahçesi’nde ilk muayenesi yapılan eşekte gebeliğe rastlanmazken, yıllarca yük arabası taşımaktan kaynaklı boyunda ödem ve sapma ile sol gözünde görme kaybı tespit edildi. Yapılan tetkikler sonucunda artık yük taşıyamaz hale geldiği için sahibi tarafından ölüme terk edildiği anlaşılan eşeğe, Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı veteriner hekimleri tarafından ‘Menekşe’ ismi verildi.

Menekşe’yi harap bir şekilde bulduklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Mehmet Cücük, "İlk muayenesini yaptık. Ayaklarında problem var, sahibi tarafından çok hor şekilde kullanılmaktan kaynaklı boyun bölgesinde ödem ve irin oluşmuş. Boynunu hareket ettirmekte zorlanan Menekşe’nin solunumunda da sıkıntı var. Ayrıca sol gözü, katarakt nedeniyle görmüyor. Menekşe’nin sahibi, hayvanı uzun süre yük hayvanı olarak kullanmış. Yaşı da ilerleyip güçten düşünce sokağa atmış. Kendisi bu hayvanı sokağa atıp ölüme terk edeceğine bize bildirse bu sefilliği çekmezdi. Artık bizim korumamız altında oldukça iyi bir şekilde tedavisi yapılacak. Görünüş itibariyle çok hırpalanmış. Ama artık sahibi de olmadığına göre bu eşeğimiz hayvanat bahçemizin Menekşe’si olacak" dedi.

Tarsus Hayvanat Bahçesi Müdürü Mesut Özdemir ise Menekşe’nin bundan sonra kendi ırkı ile güzel bir yaşam süreceğini söyledi.



(alıntı)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Terk edilen erkeklerden 'inciler' Lcia Ah Erkekler 0 27 Kasım 2014 23:02
60 Yıldır Terk Edilen Köy Afrodit Esrarengiz Olaylar 0 02 Nisan 2013 20:30
Terk edilen caßuk ßüyür.. Süslü Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 26 Ekim 2008 20:35