IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ocak 2018, 15:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Demirtaş Bakırköy Adliyesi'nde




Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Rusya ziyaretinin ardından 2015 yılının Aralık ayında Atatürk Havalimanı'nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın 4. duruşması başladı.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




DEMİRTAŞ 4. DURUŞMAYA KATILDI

Bakırköy Adalet Sarayı'nda bulunan 38. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya “Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan 4 yıla kadar hapsi istenen başka suçtan tutuklu bu davadan tutuksuz yargılanan sanık Selahattin Demirtaş getirildi.

Duruşmada Demirtaş'ı çok sayıda avukat temsil ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı duruşmada avukatı Ferah Yıldız temsil ediyor. Duruşmayı HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, HDPmilletvekilleri ve CHP milletvekillerinin yani sira Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ile çok sayıda izleyici takip ediyor. Duruşma salonu tamamen dolarken bazı izleyiciler salon dısışında kaldı. Salona giren Demirtaş izleyicilere el salladı. Jandarma Demirtaş'ın etrafında etten duvar ördü.


İDDİANAME

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Selahattin Demirtaş, Rusya ziyaretinin ardından 2015 yılının Aralık ayında Atatürk Havalimanı'nda yaptığı konuşmada kullandığı ifadelerle eleştiri sınırlarını aştığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel haklarına haksız saldırı niteliği taşıdığı belirtiliyor.

Demirtaş'ın “Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapsi isteniyor. HDP'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan Selahattin Demirtaş çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak 4 Kasım 2016 tarihinde Edirne Cezaevi'ne konulmuştu.


ADLİYE ÖNÜNDE GÜVENLİK ÖNLEMİ

Öte yandan Selahattin Demirtaş'a destek olmak için gelen bir grup da 'Selahattin Demirtaş onurumuzdur" şeklinde slogan attı. Grubun bekleyişi sürerken, adliye önünde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.






(alıntı)


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bursa Adliyesi boşaltıldı AttackMan Haber Arşivi 0 05 Ocak 2018 18:05
Demirtaş'tan flaş açıklamaSelahattin Demirtaş : "İç güvenlik paketi müzakere sürecinin önünde ciddi bir bariyer oluşturu Cappy Haber Arşivi 0 13 Şubat 2015 16:55
Çağlayan Adliyesi'nde arbede Seth Haber Arşivi 0 07 Kasım 2014 13:21
Çağlayan Adliyesi'nde Korkunç Olay Rhytia Haber Arşivi 0 11 Mart 2014 13:36
Kadıköy Adliyesi'nde yangın PassioN Haber Arşivi 0 19 Mart 2012 21:00