IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2018, 03:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Deforme olan bölgelere vücut şekillendirme ameliyatları




Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Murat Topalan, belin inceltilmesi, basenin daraltılması ve kalçanın biraz daha geniş gösterilmesi için yapılan operasyonlara vücut şekillendirme operasyonları denildiğini söyledi. Bu ameliyatların vücudun tümünü içerdiği için genellikle kombine olarak yapılabildiğini,ayrıca belirli bölgelere yönelik de uygulanabileceğini belirten Prof. Dr. Topalan, "Erkeklerde de amaç benzerdir; vücudun bir bölümü veya tümünü maskülen bir forma sokmak" dedi.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Estetik ameliyatlar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Topalan, "Gövde, kol ve bacaklar için yapılanlarının çoğu gerçekte 'body contouring' ameliyatlarıdır. Buradaki konsept daha farklı, gövdeyi, yani meme, karın, basen, popo, bel bölgesi veya kol ve bacakları birer bütün halinde görmek, asimetrileri, düzensizlikleri, eksiklikleri, fazlalıkları veya sarkmaları ona göre değerlendirmek gerekir. Bu operasyonlarda bütüne uyum esastır. Amaç, feminen konturların oturtulmasıdır. Meme büyütme ve kaldırma, abdominoplasti ile birlikte bel ve cinsel bölgelerin beraber ele alınması, bel, kalça ve bacak arkalarının bir arada düzeltilmesi, meme-karın ve bel bölgesinin aynı anda düzeltilmesi, kolların inceltilerek sarkmaların düzeltilmesi, bacak iç yüzeylerinin düzeltilmesi gibi ameliyatlar kombine gurubuna girer. Planlamalar her hastaya özel yapılmalıdır" diye konuştu.


"OPERASYONLAR HASTANIN İHTİYACINA GÖRE BELİRLENİR"

Tüm operasyonların hastanın ihtiyacına göre belirlendiğini ve temel prensibin, riski arttırmadan tek bir ameliyatla yapılması olduğunu aktaran Prof. Dr. Topalan, şunları söyledi:
“Her hastayı ayrı değerlendirmek ve genellikle bir tedavi programı oluşturmak gerekir.Bize iki tarz hasta gelir. Bölgesel sorunları olan hastalar birincisidir. Örneğin, 'kollarım kalın, sarkıklık var, askılı-kısa kollu giyemiyorum'şikayeti ile gelirler. En sık örneklerden biri doğum sonrası göğüslerin sarkması, içlerinin boşalması, derideki çatlaklar, karında sarkma ve belde kalınlaşmanın bir arada olduğu durumdur. Sonuçta vücutlarının bir bölümü zamana yenik düşerek total vücut algısında beğeni kaybına yol açmıştır.
"Tüm vücudu içerenler ise ikinci guruptur. Bu hastalar aşırı kilolu olup büyük kilo kayıpları ile zayıflayanlardır. Buradaki yaklaşım plastik cerrahide 'postbariatrik cerrahi' başlığı altında özellikli ameliyatları içeren bir tedavi gerektirir. Son 20 yıl içinde popüler olan bu operasyonlar özel ilgi alanı gerektirir.Son yıllarda erkek hasta sayısında ciddi artış olmuştur, aşırı kilo kayıpları sonrası veya özellikle göğüs bölgesindeki bölgesel mutsuzluklarda body contouring ameliyatlarını erkeklerde sıklıkla yapmaktayız."


"AMACIM AMELİYAT MASASINDA ELDE EDEBİLECEĞİMİN EN İYİSİNİ ELDE ETMEK"

Hastanın sonuçları 3 ay sonra almaya başladığını belirten Prof. Dr. Topalan, "Tüm amacım ameliyat masasında elde edebileceğimin en iyisini elde etmektir. Herhangi bir nedenle bunun gerisinde kalmak beni çok üzer. Bana göre, ameliyat masasındaki son görüntü haftalar sonra elde edilecek en son görüntüdür. Sonraki çabalar bu görüntünün uzun süreli kalmasını sağlamaya yöneliktir. Şu gerçeği de hiç unutmamak lazım, hiçbir sonuç kalıcı değildir. Her doku zamana, yerçekimine ve hareketlere yenik düşer. Gerçekte olması gereken de kalıcı bir sonuç değildir. Estetik-Plastik cerrahide düzeltim ile yıllar öncesine bir zaman transformasyonu elde edilir. Beklediğimiz de elde edilen sonucun zaman içindeki değişiminin tüm vücutla birlikte doğru orantılı yaşanmasıdır. Böylece vücut genç ve güzel algılanır" dedi.
Vücut algısında problemler yaşayan, vücut konturlarında bütün veya bölgesel mutsuzlukları olan hastalara, bir plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı ile görüşmelerini öneren Prof. Dr. Topalan, "Burada önemli olan hastanın isteklerinin gerçekçi ve beklentilerinin sağlıklı olmasıdır. Plastik cerrahi uzmanı bu haklı istek karşısında varsa çözüm önerilerini, cerrahi olarak nasıl yardım edebileceğini, tedavi planını ve sürecini hastaya sunacaktır. Hasta; ameliyatların şeklini, süresini, sayısını, nasıl bir sonuç elde edilebileceğini, ameliyat izlerini, korse veya çorap giyme sürelerini, karşılaşılabilecek sorunları ve akla gelebilen her türlü detayı doktoru ile tartışmalıdır. Bu ameliyatlar günümüzde sıklıkla başarı ile yapılmaktadır" diye konuştu.


(alıntı)


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Deforme Eski Kafatasları Afrodit Tarih 0 20 Ocak 2013 22:42
Mary Cohr "Technispa" vücut şekillendirme cihazı Türkiye'de Candy Ah Kadınlar 0 02 Ekim 2010 19:19