IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2018, 02:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamile çocuk skandalında korkunç tablo




Hamile çocuk skandalının görünenden daha büyük olduğunu ifade eden gazeteci Deniz Zeyrek, "Söz konusu hastane için telaffuz edilen rakamlar sadece 5 ay 9 günlük bir listeden alınan rakamlar. Bir yıllık tabloda hastaneye başvuran hamile kadın sayısı 500 civarında. Skandal sadece bu hastaneyle de sınırlı değil başka hastanelerde de oldukça yüksek rakamlar var"







İstanbul'da özellikle Suriyeli sığınmacıların yoğun yaşadığı Küçükçekmece'de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2017'nin ilk 5 ayında, 39'u Suriyeli, 38'i 15 yaşından küçük 115 çocuğun hamile olduğunu polise bildirmedi. Skandal, hastanede görev yapan sosyal hizmet uzmanı Ş.İ.N.'nin, 1 Temmuz 2001 doğumlu bir çocuğun hamile olduğuna ilişkin kayıtların hastane sisteminde ve sosyal hizmet biriminde tutulmadığını fark etmesiyle ortaya çıktı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Çıkan haberler üzerine, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu olayın başsavcılığa 3 Ekim 2017'de intikal ettiğini, soruşturma başlatıldığını açıkladı. Başsavcılık açıklamasında, hastanedeki 2 personel hakkında “kamu görevlilerinin suçu bildirmemesi” eyleminden soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Savcılık “çocuğun cinsel istismarı” suçu kapsamında ayrı bir soruşturma yürütüldüğünü belirterek, mağdurların tümünün ifadeye çağrıldığını, soruşturmaların sürdüğünü de açıkladı.

GERÇEK SAYI ÇOK DAHA YÜKSEK

CNN Türk’te canlı yayında hastane skandalıyla ilgili gelişmeleri değerlendiren Gazeteci Deniz Zeyrek, skandalın görünenden çok daha büyük olduğunu dile getirdi. Söz konusu hastanede bildirilmeyen çocuk hamile sayısının bahsedilenden çok daha fazla olduğunu kaydeden Zeyrek, “söz konusu hastaneye bir yıl içinde başvuran 18 yaş altı çocuk sayısı 500 civarında. 115 rakamı sadece bu olayı ortaya çıkaran sosyal hizmetler görevlisinin 5 ay 9 günlük liste. Yani 5 ay 9 günde gelen sayısı 115 toplamda bir yılda hastaneye başvuran hamile çocuk sayısı 500 civarında.” dedi.
BAŞKA HASTANELERDE DE VAR

Yaşananları ve telaffuz edilen rakamları ‘korkunç’ olarak niteleyen Zeyrek sözlerini şöyle sürdürdü: Bu hastane acaba bu işlerin kolaylıkla halledildiği bir yer haline mi gelmiş ki bu kadar çok hamile çocuk başvurmuş sorusu akıllara geliyor. Konuyla ilgili başka hastanelerle de görüştüm ortada da bu rakamlar oldukça yüksek. Yani Türkiye’de çok büyük bir sosyal sorun var. Bugün okullarda olması, karne alması gereken çocuklar imam nikahıyla yada bir şekilde evlendiriliyor. Onlar açısından öğrenilmiş bir öğrenilmiş çaresizliğe teslim olup kendilerini birinin karısı eşi olarak buluyorlar. işin asıl boyutu bu. Türkiye’de çocuk yaşta evliliğe karşı ciddi bir kamuoyu baskısı olmasına rağmen son 5 yıl da bu tür evlilikleri yasal olarak mümkün hale getirecek yada bu tür evlilikler yapmış kişileri cezadan kurtaracak bir sürü girişim olmuş. Nikah kıyma konusunda değişikliklere gidilmiş, cezalandırılmaları konusunda değişikliklere gidilmiş, cezaevinde olanlar için af yoluna gidilmesi için bir takım değişikler olmuş. Bu adımların bir çoğundan kamuoyu baskısı nedeniyle geri adım atılmış. Türkiye’nin bu konuda çok ciddi adım atması gerekiyor.”
Diğer yandan, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), bugün saat 12:30’da Ankara’da sendika genel merkezinde, İstanbul’da ise İl Sağlık Müdürlüğü önünde konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması düzenleyecek.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 23 Ocak 2018, 22:56   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hamile çocuk skandalında korkunç tablo




Cocuklarin cocuklugunu elinden alan herkesin Allah belasini versin diyesim geliyor
Onlarin yeri okul..

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İl Sağlık Müdürlüğü önünde ''115 hamile çocuk'' protestosu AttackMan Haber Arşivi 0 19 Ocak 2018 15:18
Süt skandalında korkunç iddia N999 Haber Arşivi 0 03 Mayıs 2012 17:55
Hamile kadının korkunç intiharı Lucifer Haber Arşivi 0 17 Ekim 2010 18:49
hamile kadın ve çocuk.. Berna Fıkra 2 26 Şubat 2007 17:12