IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ocak 2018, 17:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Doç. Dr. Meral: 72 yıl yaşayan biri, 21 yılı uyuyarak geçiriyor




Edirne Belediyesi tarafından kurulan Edirne Akademi'de eğitim veren Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pınar Seden Meral, 72 yaşındaki bir birey üzerinden örnekler vererek, "72 yıl yaşayan bir birey zamanının 21 yılını uyuyarak, 14 yılını çalışarak, 7 yılını kişisel bakım faaliyetleriyle uğraşarak geçiriyor" dedi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Edirne Akademi eğitmenlerinden, Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pınar Seden Meral, belediye personeline yönelik 'Zaman ve Stres Yönetimi' konulu eğitim düzenledi. Zamanın nasıl aktif kullanılması gerektiği konusunda bilgiler veren Doç. Dr. Pınar Seden Meral, "Kaybettiğimiz zamanı maalesef geri alabilmemiz mümkün değil. Zaman, yerine konulması, geri döndürülmesi, depolanması, parayla satın alınması mümkün olmayan bir kaynak. Herkes eşit zamana sahiptir. Bir günde 1440 dakika, bir haftada 168 saatte sahibiz. Zaman biriktirilemez. Kimsenin fazladan bir saati yok. Sahip olduğumuz bu 1440 dakikayı nasıl algıladığımız ve nasıl kullandığımız önemli. Zaman algısı iki çeşittir. Bunlardan birisi subjektif, diğeri ise objektif zaman algısıdır" diye konuştu.

Doç. Dr. Meral, 72 yaşına gelmiş bir bireyi örnek alarak bilgiler verdiği konuşmasında şunları kaydetti:

"72 yıl yaşayan bir birey zamanının 21 yılını uyuyarak, 14 yılını çalışarak, 7 yılını kişisel bakım faaliyetleriyle uğraşarak, 6 yılını yemek yiyerek, 5 yılını kuyrukta bekleyerek, 4 yılını öğrenerek, 3 yılını toplantılara katılarak, 2 yılını arayıp kendisini bulamayanları arayarak, 1 yılını kayıp eşyaları arayarak, 3 yılını da diğer faaliyetlerle geçiriyor. Plan yapmayı çok fazla sevmiyoruz. Çünkü plan yapmak o plana bağlı kalmaktır. İnsanoğlu da bu bağımlılıktan çok fazla hoşlanmıyor. Plan yaparsak, yaptığımız planın bozulmasından korkarız. Önemli olan da planlarımızın bozulmasına izin vermemek. Öncelikleri belirlememiz gerekmektedir. Gitmek istemediğiniz bir yer varsa kendinizi işe kaptırırsınız. Evde mutsuzsanız eve gitmek istemezsiniz. Dışarıda çok fazla sosyal hayatınız yoksa kendinizi daha fazla işe bağlarsınız, birlikte olduğunuz insanları da buna mecbur bırakırsınız. Gereksiz yere uygun olmayan faaliyetleri erteleyin. Mümkün olduğunca dağıtım yapın. Haftalık ve günlük zaman kullanımınızı planlayın. Beklenmedik olaylar için boşluklar bırakın. Engelleyicilerin çoğunu mümkün olduğunca azaltınız. Öncelikle zaman akışının farkında olalım ve erteleme yapmayalım."

'SU, GERGİNLİĞİ AZALTIR'

Stresle nasıl mücadele edilmesi konusunu da değinen Doç. Dr. Pınar Seden Meral, "Stres altındaki bir birey psikolojik tepkiler verir. Uyku problemleri, psikolojik yorgunluk yaşar, yabancılaşır, depresyona girer. Fizyolojik olarak ise mide, yüksek tansiyon, şeker, baş ağrısı, kalp hastalıkları gibi problemler yaşar. Davranışsal olarak da kişi bazı tepkiler verir. Sinirli ve saldırgan olur. Aşırı kilo alır veya kilo verir. Dikkat toplama güçlüğü yaşar. Alkol kullanımı artar. Aşırı sigara ve ağlama krizi yaşar. Stresten kaçmak mümkün değil. Çözmek için iki durum var. Birincisi stres kaynağını ortadan kaldırmak, değeri ise fiziksel dayanıklılığı arttırmak. Fiziksel dayanıklılık için güne iyi bir kahvaltı ile başlayın. Daha çok meyve tüketin. Bolca su için. Su gerginliği azaltır" dedi.



(alıntı)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Ocak 2018, 18:06   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Doç. Dr. Meral: 72 yıl yaşayan biri, 21 yılı uyuyarak geçiriyor




ben 72 yıl yaşasam kesin bir 40 yılım uyuyarak geçmiş olur. Napayım seviyorum merkez.

 

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İtalyan kasabasında yaşayan her 10 kişiden biri 100 yaşın üstünde No1 Haber Arşivi 0 08 Eylül 2016 18:22
Dört saat az uyuyarak yaşlanıyoruz Violent Sağlık Köşesi 0 14 Mayıs 2013 09:37
Uyuyarak Oruç Tutmayın Liaaa Sağlık Köşesi 0 03 Ağustos 2012 14:48
♦ Oruc'u uyuyarak tutma hakkında bilgi. Sametold İslamiyet 0 31 Temmuz 2012 17:17