IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2018, 09:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Teröristler kaçacak delik arıyor... İşte Zeytin Dalı operasyonunda son dakika yaşananlar...




Son dakika haberi... TSK'nın hava saldırıları ve Türkiye sınırı içindeki mevzilerden top atışları ile 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı, 7. gününde. Harekatla ilgili gelen son dakika bilgilerine göre, 16 bölge teröristlerden temizlendi, 214 hedef vuruldu, 343 terörist etkisiz hale getirildi. Askerler ile ÖSO birliklerinin yoğun yağış ve sise rağmen Afrin'e ilerleyişi sürüyor, Türkiye sınırı ile Afrin arasındaki birçok köyün ise kontrolü sağlandı. Öte yandan teröristlerden temizlenen köylerine dönen vatandaşlar "Duyduk ki Türkiye gelmiş, ben de Türkiye'nin yeğeniyim, keyiflendim hemen evime döndüm" dedi. İşte tarihi operasyonda dakika dakika yaşananlar...
AFRİN HAREKATINDA 7. GÜN

AFRİNLİ KÜRT ASKERLER ÖSO'YA KATILDI

23.30: PYD'nin Kürtlere uyguladığı katliam sonrası Afrinli Kürt askerler Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) katıldı. ÖSO'ya katılan Afrinli Kürt askerlerin Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklama "Biz Kürt devrimcileri olarak, Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı ile PYD ve YPG'ye karşı ortaklık ediyoruz. PKK'dan zulüm gören halkımız için ortaklık yaptık. Halkımızı bu zulümden kurtarmak için, PYD'ye karşı geldiği için hapsedilen arkadaşlarımız, Avrupa'ya göç eden halkımızın evlerine dönmesi için barış ve özgürlük için yola çıktık. Evleri yakmak, yıkmak ve insanları öldürmek, öldürüp cesetlerini teşhir etmek için yola çıkmadık. Kimse sizi kandırmasın. Tekrar ediyoruz, biz Afrin'in çocuklarıyız. Afrin'i tekrar yeniden inşa etmek, evlerimize yerleşmek için geldik. Nizam ve özgürlüğümüz için geldik" ifadesi kullanıldı.


"EN AZ 343 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

22:00 Genelkurmay Başkanlığından, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şu ana kadar en az 343 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğinin tespit edildiği bildirildi.
GENELKURMAY BAŞKANI AKAR, SINIR BİRLİKLERİNİ DENETLEDİ

19.25: Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, sınır birliklerini denetlemek üzere Şanlıurfa'ya geldi. Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile geldiği GAP Havaalanı'nda Vali Abdullah Erin ve 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali tarafından karşılandı. Akar, denetimlerde bulunmak üzere sınır birliklerine geçti.

TERÖRİSTLERDEN GAZETECİLERİN OLDUĞU BÖLGEYE TACİZ ATEŞİ

17.02: Zeytin Dalı Harekatı'nı takip etmek üzere sınır hattında bulunan yabancı medya kuruluşlarının temsilcilerine yönelik BYEGM tarafından Halep'in Azez bölgesindeki gelişmeleri izlemek üzere gezi düzenlendi. Burseya Dağı eteklerindeki gelişmeleri takip eden gazetecilerin çekimleri sırasında terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca bölgeye taciz atışı gerçekleştirildi. Atışlar nedeniyle basın temsilcilerinin güvenliğini sağlayan zırhlı araca mermi isabet etti.

BAKAN KAYA, AFRİN'DE YARALANAN ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

16.33: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Afrin'de terör örgütlerine yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan ve tedavi için Ankara'ya sevk edilen askerleri ziyaret etti. Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavileri devam eden askerleri ziyareti sonrası basın mensuplarına bir açıklama yapan Bakan Kaya, "Durumları iyi, daha da iyi olacaklar. Biz her zaman şehit ailelerimizin yanındayız, onları yalnız bırakmayacağız. Şehidimiz Musa Özalkan'ın ailesini dün akşam saatlerinde ziyaret etmiştim. Şehidimizin annesi Hatice annemiz öyle güzel dualar etti ki, tüm Mehmetçiklerimiz için, vatanımız, milletimiz için. Böyle annelerimiz olduğu sürece hiçbir zaman kimsenin bu vatanı bölmeye, en ufak bir karış toprağımıza el uzatmaya haddi olmayacaktır. Allah kahraman Mehmetçiklerimizi korusun. Afrin'deki terörle mücadelemiz de kararlılıkla sürüyor. 80 milyonun dua ettiğini biliyoruz. Bizim temel temennimiz terörü temizleyip Suriyeli vatandaşların evlerine yerleşmeleri" şeklinde konuştu. Bakan Kaya, basına kapalı gerçekleşen ziyarette bir askerin "İyileşeyim geri dönüp operasyona devam edeceğim" sözlerinden de çok etkilendiğini dile getirdi.
alıntıdır

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk jetleri yıldırım gibi havalandı! İşte Zeytin Dalı operasyonunda son dakika yaşananlar... yaSmin Haber Arşivi 0 25 Ocak 2018 10:29
Afrin'e 'Zeytin Dalı Harekatı' sürüyor! İşte son durum AttackMan Haber Arşivi 0 22 Ocak 2018 04:16