IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2018, 17:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tuncay Özkan: Ülkenin geleceği için ya bir yol bulacağız ya da bir yol açacağız




CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, son dönem birçok kişinin Atatürk'ü çok sevdiğini söylediğini ama Atatürkçülükten rahatsız olduğunu belirterek, "Bu bir savrulma ve kâbus hali. Öyle bir noktaya ulaştık ki geldiğimiz yerde ülkenin geleceği için ya bir yol bulacağız ya da bir yol açacağız" dedi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şubesi'nin, 'Adalet ve Demokrasi Haftası' etkinlikleri kapsamında Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlediği söyleşiye katılan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, bu özel haftada hayatını kaybeden birçok insan ile çalıştığını söyledi. Son dönemde birçok kişinin Atatürk'ü çok sevdiğini söylediğini ama Atatürkçülükten rahatsız olduğunu belirten Özkan, "Bu bir savrulma ve kâbus hali. Öyle bir noktaya ulaştık ki geldiğimiz yerde ülkenin geleceği için ya bir yol bulacağız ya da bir yol açacağız. Atatürk'ün devrimcilik ilkesine sarılıp bir yol bul bulacak ya da yol açacağız" diye konuştu.

'HESABINI TEK TEK ÖDEYECEKLER'

Ergenekon davasında 6 yıl tutuklu kaldığını hatırlatan Tuncay Özkan, davanın savcılarından birinin, evinde Atatürk'ün Bursa Nutku'nu bulundurmasını suç delili olarak tutanağa yazdırdığını anlattı. Geleceği Mustafa Kemal'in aydınlığı ile aydınlatmaları gerektiğini vurgulayan Tuncay Özkan, şöyle dedi:

"Atatürkçülüğün içinde ırkçılık, kin, öfke yoktur. Atatürkçülük demokratik, halkçı sisteme inanır. O yüzden Atatürkçüler öldürüldü. Türkiye'nin çölleştirilmesi istendi. Zorba düzeni yaratanlara sesleniyorum; çölleştirdiğiniz Türkiye sizi yakın zamanda yutacak. Bundan asla kaçamayacaksınız. Türkiye'nin aydınlık çocuklarının başına gelenlerin hesabını tek tek ödeyecekler, o günler yaklaşıyor."

Söyleşide, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nda yayın yönetmeni olarak çalışan, Dil Derneği'nin kurucuları arasında yer alan ve 'Uğur Olsun! Bir Devrimcinin Öyküsü' kitabının yazarı Sevgi Özel ve Balyoz, Ergenekon ve Poyrazköy davalarında birçok sanığın avukatlığını üstlenen Hüseyin Ersöz konuşmacı olarak yer aldı.



(alıntı)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tuncay ÖZKAN N999 Tarih / Siyaset 0 29 Şubat 2012 22:57
Tuncay Özkan CHP'den Aday JB Haber Arşivi 0 24 Mart 2011 03:05
Tuncay ÖZKAN Perişan .. Gravity Haber Arşivi 1 27 Eylül 2008 10:44