IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ocak 2018, 11:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Son dakika: İflas erteleme yürürlükten kalkıyor




Başbakan Yardımcısı Akdağ Türk Ticaret Kanunu'ndaki değişiklik planlarını anlatıyor. Akdağ, "En önemli adımı icra iflas süreçlerinde atıyoruz, iflas ertelemeyi kaldırıyoruz.İflas erteleme ile konkordatoyu bir araya getirerek, yeni bir reform hazırladık, Adalet Bakanı önümüzdeki günlerde bunu açıklayacak. İflas erteleme süreci azami 23 ay olacak" dedi
İflas Erteleme Kurumu'nun kaldırıldığını ve Konkordato Kurumu ile birleştirilip Kurtarma Anlaşması Kurumu'nun oluşturulduğunu anlatan Akdağ, iflas ertelemenin azami süresinin 23 ay olacağını açıkladı

Akdağ'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Şirketlerin tasfiyesinden ziyade ticari hayata devamını esas alıyoruz, alacaklıları da sürece dahil ediyoruz. Tasarıyla, bir kurtarma anlaşması kurumu oluşturmuş olduk.

İFLAS ERTELEME KALKTI

En önemli adımı icra iflas süreçlerinde atıyoruz, iflas ertelemeyi kaldırıyoruz.İflas erteleme ile konkordatoyu bir araya getirerek, yeni bir reform hazırladık, Adalet Bakanı önümüzdeki günlerde bunu açıklayacak. İflas erteleme süreci azami 23 ay olacak.

İkinci önemli husus, şirket kuruluşlarının kolaylaştırılması. Tek noktadan, yarım günde hiçbir aracıya gerek duyulmadan şirket kurulmasını hedefliyoruz. Şirket kuruluşunu yedi işlemden bir işleme indiriyoruz. Mesela Sosyal Güvenlik kaydı, SGK'ya gitmeye gerek kalmadan ticari sicil müdürlüğünde şirket kuruluşu esnasında elektronik olarak gerçekleştirilecek.

Şirket kuruluşu aşamasında talep edilen yüzde 25 sermaye blokajı şartını kaldırıyoruz. 24 ay içerisinde şirketler gerçekleştirecekler. Vergi dairesi tarafından gerçekleştirilen her şirkete yoklamaya gidilme kaldırılıyor. Maliye Bakanlığı ihtiyaç hissettiği şirketlere yoklama için gidebilir. İllaki her şirkete gidecek gibi bir durum olmayacak.

İNŞAAT İŞLEMLERİ KOLAYLAŞIYOR

İnşaat izinleri sürecinde 18 toplam işlem var. 12'si belediyelerdeki işleri kapsıyor. Bunu da 12'den 5'e indirildi. Belediye işlemleri dışında kalan 6 işlemin 5'ini de elektronik ortamlara aktardık. Bir daha bunun için de SGK'ya gitmeye gerek kalmayacak.

İMZA SAYISI DÜŞTÜ

Bunlar hemen yapılabilirmiş gibi geliyor. Bunlar için kanun değiştirmek lazım. Mesela, SGK borcu yoktur yazısını elektronik ortamda belediyelere aktarılması için mevzuat düzenlenmesi gerekiyor. Ayrıca Yapı Denetim Kanunu'nda gerçekleştirilecek değişikliğin biri de inşaat ruhsatındaki imza sayısını 18'den 1'e düşürüyoruz.

HİZMET BEDELİNDE KURALA UYMAYANLARA CEZA

İthalat ve ihracat işlemlerinin kolaylaştırılması.... Burada da antrepoda geçici depolama işletmecilerinin hizmet bedelini tarifeye bağlıyoruz. Çok yüksek fiyatlar alınabiliyor. Bu tarifeye uymayanlar için de ceza getiriyoruz. Yük teslim talimat formu bedeli için üst sınır getiriyoruz. Gümrük Müşavirleri için de üst sınır getiriyoruz.

Vergi beyannameleri, elektrik arz güvenliğinin artırılması ve elektrik bağlantı işlemleri, taşınır rehni gibi çeşitli konularda da iyileştirmeler getiriyoruz.
Alıntıdır.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İflas Ve Mutluluk Burce İslamiyet 0 20 Nisan 2012 23:15
İflas anlaşması Metin Merak Ettikleriniz 0 18 Ekim 2008 15:57