IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ocak 2018, 11:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeytin Dalı Harekatı'nda son dakika gelişmeleri...




Zeytin Dalı Harekatında 11. Gün… Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 11'inci gününde çatışmalar devam ediyor. Hakimiyetin tamamen sağlandığı stratejik Burseya Dağı'nda tuzaklanan patlayıcıların imhası sürerken, çatışmalar Bafelyun Tepesi yönüne kaydı. TSK, harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısını, 649 olarak açıkladı. İşte Zeytin Dalı harekatında dakika dakika yaşananlar…
sURİYE'NİN AFRİN BÖLGESİNDEKİ TERÖR ÖRGÜTÜ PYD/PKK HEDEFLERİ HAVA VE KARADAN ARALIKLARLA ATEŞ ALTINA ALINIYOR

10.50: Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK hedeflerini hava ve karadan bombalıyor. Zeytin Dalı Harekatı'nın 11'inci gününde Kilis-Hatay hudut bölgesindeki Darmık Dağı çevresinde belirlenen terör hedefleri savaş uçaklarınca bombalanırken, Fırtına obüslerinden de bölgeye aralıklarla atışlar yapılıyor. Terör örgütüne ait hedeflerden dumanlar yükselirken, top sesleri Kilis'in sınır hattındaki bazı köylerden duyuluyor. Öte yandan, sınır hattında askeri hareketlilik de görüldü.

10:35 Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteklediği Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı güçler, Burseya Dağı'nın yanı sıra Afrin'in batısındaki bin rakımlı tepede de kontrolü tamamen ele geçirdi. Sinyal vericisinin bulunduğu stratejik tepenin ele geçirilmesiyle harekatın batı hattında önemli bir başarı sağlandı.
10.23: Suriye'nin Afrin kenti bölgesindeki terör örgütü mevzilerinden ateşlenen 1 roket, Kilis'in sınır hattında bulunan Öncüpınar Mahallesindeki zeytinliğe düştü. Şıhmehmet Türbesi yakınına isabet eden roketin patlamasının ardından bölgeye çok sayıda sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi.

ÖSO ASKERLERİ TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENEN KÖYE BÖYLE GİRDİ

09.00: ÖSO içerisindeki Fatih Sultan Mehmet Tümeni teröristlerden kurtarılan köylerde ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek sevinç gösterisi yaptı. (Fotoğraf: Uğur Yıldırım)
TSK: "ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 649'A ULAŞTI"

08.40: Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK),
"Zeytin Dalı Harekâtı" kapsamında 33 teröristin etkisiz hale getirildiğini, harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 649'a ulaştığını açıkladı.
07.40: Savaş uçakları, gece saatlerinde Kilis'in karşısında ve Cinderes bölgesinde hava saldırıları düzenledi.ü

07.30: Türk ordusu, Buseyra Dağı'nın alınmasından sonra Afrin ve Azez arasındaki Bafelyun tepesini hedef alıyor. Gece saatlerinde tepeden yoğun top sesleri geldi.

PENTAGON'DAN AFRİN AÇIKLAMASI

00.10: ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Rob Manning, Afrin konusunda Türkiye ile iletişim halinde olduklarını ve Afrin'de "sivil kayıplar yaşandığına" ilişkin iddialara dair herhangi bir bilgileri olmadığını söyledi. Albay Manning, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.Bir gazetecinin "Türkiye'nin Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın sivil kayıplara neden olduğu" iddialarına ilişkin bir sorusu üzerine Albay Manning, "NATO ortağımız Türkiye ile Afrin bölgesinde birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Bahsettiğiniz olaylarla ilgili bilgim yok." dedi.
alıntıdır.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TSK'dan Zeytin Dalı Harekatı açıklaması: 2 şehit 11 yaralı AttackMan Haber Arşivi 0 27 Ocak 2018 21:22
Zeytin Dalı Harekatı 6'ncı gününde; Sınırdan top sesleri geliyor AttackMan Haber Arşivi 0 25 Ocak 2018 18:06
Zeytin Dalı Harekâtı'na katılmak için dilekçe verdiler AttackMan Haber Arşivi 0 23 Ocak 2018 19:28
'Zeytin Dalı Harekatı'nda 3'üncü gün; kara operasyonu sürüyor AttackMan Haber Arşivi 0 22 Ocak 2018 15:54
Afrin'e 'Zeytin Dalı Harekatı' sürüyor! İşte son durum AttackMan Haber Arşivi 0 22 Ocak 2018 04:16