IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ocak 2018, 20:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kars’ta ciritçiler bu defa Mehmetçik için sahaya çıktı




Ata sporu ciritin yaygın olarak yaşatıldığı Kars'ın Selim ilçesinde gençler bu defa sahaya Mehmetçik için çıktı. Yoğun kar yağışı altında atlarına binen gençler, izleyenlere büyük keyif verdi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İlçeye 30 kilometre uzaklıktaki Böşköy köyündeki müsabaka için çevre köylerdeki ciritçiler, yoğun kar yağışı altında atlarını hazırlayıp yollara düştü. Köylerde tımarları yapılan atlar, üzerlerine örtülen battaniyelerle birlikte kamyon ya da kamyonetlerle Başköy’e getirildi. Kar nedeniyle köy içindeki yollar geçit vermeyince, titizlikle araçlardan indirilen atlara binen gençler, cirit sahasına doğru yola koyuldu. Cirit müsabakasını izlemeye gelenler vatandaşlar da yaklaşık 20 santim kalınlığındaki kara bata çıka sahaya ulaştı.

Karlı zeminde atlar ısıtıldıktan sonra müsabaka başladı. Ciritlerin havada uçuştuğu, atların düşerek kara gömüldüğü müsabaka, izleyicilere de büyük keyif verdi. Ciritçiler, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan Mehmetçik için sahaya çıktıklarını söyledi.

Ciritçilerden İlhami Yıldız, “Bugün bizim turnuvamızın asıl amacı ve gayesi Türk ordusu içindir. Osmanlı döneminde mızrak olarak kullanılan bu cirit sopasını, bugün ordumuza destek olarak kullanıyoruz. Türk ordusunu destekliyoruz ve her zaman yanındayız. Allah onlarla birlikte olsun. Şehitlerimiz hiçbir zaman ölmez. Bu vatanı bölmek isteyenler kesinlikle bölemez. Buna biz hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz. Allah’ın izniyle de bölemeyecekler. Çünkü ne kadar er, erbaş ve rütbeli; ağabeylerimiz, arkadaşlarımız, gardaşlarımız, can yoldaşlarımız varsa bizler de burada onların destekçisiyiz“ diye konuştu.



(alıntı)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık