IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2018, 19:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Almanya'daki Koalisyon Anlaşmasının Taslak Metninde Türkiye Karşıtı İfadeler




Almanya'daki koalisyon anlaşmasının taslak metninde AB üyelik müzakerelerinde Türkiye ile yeni bir fasıl açılmaması konusunda görüş birliğine varıldı.

Almanya'da geçen yılın Eylül ayında gerçekleştirilen genel seçimlerden bu yana devam eden hükümet kurma girişimlerinde son dönemece girilirken, koalisyon görüşmelerinden Türkiye ile ilgili yeni bir karar çıkmadığı belirtildi. ''Büyük koalisyon'' olarak tabir edilen hükümeti kurmak için görüşen Hristiyan Birlik (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) oluşturduğu taslak metne ulaşan AFP'nin haberine göre, taslakta Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde şu an için yeni bir fasıl açılmasının öngörülmediği belirtildi.

TASLAK METNİNDE TÜRKİYE KARŞITI İFADELER

''Türkiye, Almanya'nın önemli bir müttefiki ve AB'nin çok yönlü ilişkilere sahip olduğu önemli bir komşusudur'' ifadelerinin yer aldığı taslak metinde, "Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olmayı özellikle istiyoruz" denildi.

Ancak taslak metninin devamında ''Türkiye'de demokrasi, hukuk devleti ve insan haklarının durumunun uzun süredir kötüye gittiği'' belirtilerek, ''O nedenle AB üyelik müzakerelerinde hiçbir yeni faslın açılmaması ve görüşülen hiçbir faslın da kapatılmamasını istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Bununla birlikte taslakta, Türkiye vatandaşlarına vize serbestisi getirilmesi ya da Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesinin ise ancak ''Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde'' mümkün olacağı belirtildi.

TÜRKİYE'YE YENİ FASIL AÇILMASI ÖNGÖRÜLMÜYORDU

Hristiyan Birlik ve Sosyal Demokrat partilerinin koalisyon ön görüşmelerinde uzlaştığı mutabakat metninde de Türkiye'ye vize muafiyeti ve AB üyelik müzakerelerinde yeni fasıl açılması öngörülmüyordu.

Türkiye ile ilgili bölüm, taslağın Pazartesi öğle saatlerindeki hâline dayanıyor. 167 sayfaya ulaşan söz konusu taslakta, henüz üzerinde mutabakata varılamayan ihtilaflı konular yer almıyor. Uzlaşma sağlanamayan konular arasında Sosyal Demokratların üzerinde durduğu sağlık sistemi ve iş sözleşmelerinin sınırlandırılması gibi başlıklar bulunuyor.

MERKEL "TAVİZ VERMEYE HAZIRIM" DEMİŞTİ

CDU/CSU ve SPD arasındaki koalisyon görüşmelerinin Pazartesi günü neticelenmesi bekleniyordu. Ancak henüz üzerinde uzlaşılamayan konular nedeniyle bu görüşmeler önce Salı, ardından da Çarşamba gününe sarktı.

Almanya Başbakanı ve CDU lideri Angela Merkel, ''anlaşmaya varılabilmesi için bütün tarafların ciddi tavizler vermesinin gerekli olduğunu'' söyledi. Merkel, bu tavizlerin avantajları dezavantajlarına ağır basarsa kendisinin de taviz vermeye hazır olduğunu belirtti.

SPD lideri Martin Schulz ise görüşmelerle ilgili Salı günü yaptığı açıklamada, "Bugün CDU/CSU ve SPD'nin Almanya'da istikrarlı bir hükümetin temelini oluşturacak bir koalisyon anlaşması üzerinde uzlaşma sağlayıp sağlayamayacağı konusunda belirleyici bir gün olacak" ifadelerini kullanmıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abd, almanya, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
FT: Almanya’da Büyük Koalisyon “kesenin ağzını açacak” AttackMan Haber Arşivi 0 20 Ocak 2018 00:33
Almanya'nın yüzde kaçı müslüman karşıtı? Desmont Haber Arşivi 0 19 Aralık 2014 18:43
İran'dan Türkiye ve Koalisyon güçlerine uyarı Seth Haber Arşivi 0 12 Ekim 2014 02:10