IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Şubat 2018, 12:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
15 Temmuz'da dağıtılan TSK'nın ve Emniyet'in silahları kayboldu




Cinayet sanığı 15 Temmuz’da dağıtıldığını itiraf etti, Emniyet "zimmet kaydı tutmadan dağıttık" dedi. O silahlar 1.5 yıldır hâlâ aranıyor...


15 Temmuz darbe girişiminde TSK’ya ve Emniyet’e ait silahların bazılarının kayıp olduğu yönündeki soru işaretleri giderilemedi.

Darbe girişiminden iki hafta sonra Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Kayıp mermi ve silah olabilir” dedi. Aynı günlerde Ankara’da işlenen bir cinayette kullanılan silah, sivillere satılmayan MP-5 cinsi olunca ve sanık “Bu tabancayı 15 Temmuz darbe gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün önünde dağıtmışlardı. Ben de orada almıştım” savunmasını yapınca, Ankara Valiliği de İl Emniyet Müdürlüğü’nün talimatı ile silah depolarının kırıldığını, uzun namlulu silahların ve mühimmatın personele, kimlikleri kontrol edildikten sonra ama zimmet kaydı tutulmadan verildiğini açıklamıştı. Açıklamada, “Hızlı ve etkin karşı koyulmasını sağlamak amacıyla, sorumluları beklenmeden, İl Emniyet Müdürlüğü’nün silah depolarının kapılarının kırılarak uzun namlulu silahların ve mühimmatının personele dağıtılması talimatını vermiştir” ifadeleri kullanılmıştı.

"ENVANTERE BAKILDI MI"

Son olarak Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, bu konuya dair en güncel açıklamayı birkaç gün önce yaptı. Bakanı bu rötarlı açıklamaya mecbur bırakan süreç şöyle yaşandı:

TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, 1 Şubat 2017’de dönemin Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Tüzün, önergesinde 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterinde kayıp - eksik silah, mühimmat ve araç gereç olup olmadığını sordu. TSK envanterinde kayıp - eksik silah ve mühimmatın bulunması için ne gibi çalışmalar yürütüldüğünü soran Tüzün, “Kuvvet Komutanlıkları’nda, kullanım dışı kalan, silah, mühimmat, araç ve gereç var mıdır; Bunların yeniden TSK envanterine katılması için girişimlerde bulunulmuş mudur; bunun için ne kadar süre gereklidir” sorusunun da yanıtını aradı.

Tüzün, soru önergesinin yanıtını, 1 yıl sonra yeni 2 Şubat 2018’de yeni alabildi. Yanıtı veren de Fikri Işık değil, yeni Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli oldu.

TÜM YURTTA ARANIYOR

Canikli, yanıtında, “Kayıp durumundaki silahların Türk Silahlı Kuvvetleri Kayıp Çalıntı Gasp Edilen Silah Takip Sistemi ve İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık, İstihbarat, Harekat ve Bilgi Toplama sistemine girişleri yapılarak tüm yurtta aranması sağlanmıştır. Ayrıca konu adli makamlarca da soruşturulmaktadır” dedi.

Canikli, “Kayıp silah/mühimmat listesi güncel tutulmakta, tüm yurtta ele geçirilen silah/ mühimmat ile karşılaştırılmakta, seri/lot numarası tutan malzemeler mevzuata uygun olarak envantere kaydedilmektedir” dedi.

"SAYILARI BİLİNİYOR AMA SÖYLENMİYOR"

TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, “Daha önce TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeliği görevinde bulunduğum zaman böyle bir açık olduğunu tahmin ettim, konuşmalarımızda, komisyon çalışmalarında cevap alamadım. Sayılıyor biliniyor, ama kamuoyu ile paylaşılmadığı, bize doğru yanıt verilmediği konusunda ciddi kaygılarım var” dedi.

DEPO AÇMAYANA MÜEBBET HAPİS

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Haymana İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde silah depolarını kapatarak, darbecilerle mücadeleyi engellediği iddiası ile yargılanan 3 eski Emniyet mensubu hakkında 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet cezası talep edildi.

__________________
Menfaatinizin Köpeği Olmuşsunuz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
darbe girişimi, onbeş, temmuz 2017


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
27 İl Emniyet Müdürü ile 3 Emniyet Genel Müdür Yardımcısı görevden alındı MasteR06 Haber Arşivi 0 13 Şubat 2014 10:41
Taksim’de dağıtılan fidanlara turistlerden yoğun ilgi MasteR06 Haber Arşivi 0 03 Ocak 2014 10:47
ABC Silahları Violent Sözlük 0 15 Mayıs 2013 20:41
Öğrenciler dağıtılan tabletleri kırdı! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 03 Ocak 2013 18:52
Dağıtılan eşofmanlarda yeşil ay yıldız krizi Angel Haber Arşivi 0 28 Eylül 2008 22:17