IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   14 Şeker Fabrikası Özelleştiriliyor (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/787700-14-seker-fabrikasi-ozellestiriliyor.html)

yaSmin 21 Şubat 2018 08:58

14 Şeker Fabrikası Özelleştiriliyor
 
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre 14 şeker fabrikasının satış yöntemiyle özelleştirilmesi için ihale açıldığı duyuruldu.

SeytaninOrkestrasi 22 Şubat 2018 02:39

Cevap: 14 Şeker Fabrikası Özelleştiriliyor
 
Yerli ve milliyiz hamd olsun...

BuYuCu 22 Şubat 2018 18:20

Cevap: 14 Şeker Fabrikası Özelleştiriliyor
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Arkadasın dediği gibi Hamdolsun Milli`yiz

CanDostu 24 Şubat 2018 23:56

Cevap: 14 Şeker Fabrikası Özelleştiriliyor
 
Biri bana bunun mantığını açıklayabilir mi?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

esekherif 25 Şubat 2018 00:35

Cevap: 14 Şeker Fabrikası Özelleştiriliyor
 
Şeker bilmez ki hemde şeker
derim ki şekerim şekerinden bana da ver
der ki vermem sana şekerimden şeker
ah o ne şeker
bilmez ki vermem demesi de şeker

SeytaninOrkestrasi 25 Şubat 2018 02:44

Cevap: 14 Şeker Fabrikası Özelleştiriliyor
 
Alıntı:

CanDostu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041915641)
Biri bana bunun mantığını açıklayabilir mi?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ATV'yi izle mutlu yaşa :D

Star 25 Şubat 2018 03:21

Cevap: 14 Şeker Fabrikası Özelleştiriliyor
 
Hükümeti severiz, sevmeyiz o başka bir konu. Ancak şunu bilmekte fayda var devletin görevi şeker üretmek değil. Sigara üretmek olmadığı gibi..Devletin asli görevi bu tarz işletmeleri denetlemek, ve üretimi yapılan ürünün en uygun şekilde halka ulaşmasını sağlamaktır.(Bu konuda eksiğiz bu işlerden sorumlu devlet çalışanları işlerini yeterince iyi yapmıyor)

dipNOT; 'Keşke şu devlet gibi olsak yhaa' dediğiniz hiç bir devlet bu tarz işlerle uğraşmaz. Adanada küf tutmuş fabrikadan çalışmadan senelerce maaş alan insanları düşündükçe doğru karar olduğu kanısındayım.

SeytaninOrkestrasi 25 Şubat 2018 05:02

Cevap: 14 Şeker Fabrikası Özelleştiriliyor
 
Devletçilik; Atatürkçü düşüncenin devletçilik ilkesi, Kurtuluş Savaşı’ndan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan sonra, memleketin en kısa zamanda kalkınması sürecinde, özellikle ekonomik alanda bireylerin yapamayacağı bazı işleri devletin üzerine alması esasına dayanır.

Ekonomik kalkınmada alt yapı oluştuktan, özel sektörün malî yönden girişim imkânları geliştikten sonra, devlet zorunlu olarak ekonomik müdahale ve faaliyetlerini sınırlayacak, bu girişim ve faaliyetleri özel sektöre ve rekabete dayalı serbest piyasa ekonomisine bırakacaktır.



Peki devletçiliğin tanımı bu ise biz neye tepki gösteriyoruz?

Onunda cevabını bu resimde ki metni okuyarak cevap bulabilirsiniz.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hayır o değil bir de utanmadan demezler mi? Onlar konuşur AKP yapar diye :d Fakat konuşuyor dediklerinin yaptıklarını "babalar gibi satmalarına" rağmen bitiremediler.

Serbest Piyasa Ekonomisi adı altında yabancılara satamamazlık yapamayız diyebilirler ona da tamam hiç değilse alın teriyle kurulmuş olan bunca şeyi yok paraya satma bari Tekel'i kaça satmışlar bakın, aradan 5 sene sonra Tekel'in kaç para ettiğine bakın :d Star kardeş eminim böyle peşkeşte dünyanın hiç bir yerinde yoktur.

Alıntı:

Devletin asli görevi bu tarz işletmeleri denetlemek, ve üretimi yapılan ürünün en uygun şekilde halka ulaşmasını sağlamaktır.

Adanada küf tutmuş fabrikadan çalışmadan senelerce maaş alan insanları düşündükçe doğru karar olduğu kanısındayım
.

İyi de kendi bünyesinde çalışan personeli bile denetleyemeyen devlet sizce diğer kurum ve kuruluşları ne kadar sağlıklı denetliyor olabilir? Napsak devleti de mi özelleştirsek? :D

Sindy 25 Şubat 2018 05:47

Cevap: 14 Şeker Fabrikası Özelleştiriliyor
 
Tam kamusal mallar - yarı kamusal mallar - özel mallar(özelleştirme). Bu aşamalardan devletin borçlarını ödemeler bilançosun da dengede tutabilmek için özelleştirmeye gidebileceği en son mercidir. Demek ki torba da ki para azaldı, harcamalar ve bütçe açıkları arttı.

Özelleştirme bir nevi toplumsal tüketim refahı da arttırır. Fiyatlandırılabilir, Rekabet söz konusudur, Faydaları bölünebilir vesaire..

Alınıtı - Kamu iktisadi Teşebbüsleri(KİT) ekonomik kalkınmayı sağlamak, temel gereksinimleri bir an önce karşılamak, altyapıyı güçlendirmek, özel sektörlere destek olmak gibi amaçlarla kurulmuştur. KİT’ler faaliyetlerinin gerektirdiği parasal kaynakları kendileri yaratmadıkları zaman devlet bütçesine yük olmaktadırlar. Çünkü, KİT’lerin finansman açıkları genellikle devlet tarafından karşılanmaktadır.

Ve birçok oluşabilecek durumları elbet vardır.
Söz konusu yabancılara satılması. Yabancılara satılırsa kendi elemanlarını başa koyacak ve bizim kendi istihdam durumumuz sıkıntıya düşecek.

Allah sonumuzu hayır etsin.

Disconnected 25 Şubat 2018 09:31

Cevap: 14 Şeker Fabrikası Özelleştiriliyor
 
Adam, devletler üretmez, dışarı bağımlı olmalı demeye getirmiş. A Haber zehirlenmesi böyle bir şey işte. En önemli yan etkileri şuursuzluk yaratması.


Devlet, her konuda dışarı bağımlı kalmamak, şahlanmasa da kötü günlerinde ekonomisini ayakta tutabilmek ve insanlara iş devamlılığını sunabilmek için fabrikalar kurar.
Türk Telekom özelleşti ne oldu? Teknoloji çağına tam giriş yaptık ve bu Türk Telekomun işine yaradı. Biz zamanında özelleştirmeyin derken, bize hain diyen bakanlar, şimdi çıkmış açıklama yapıyorlar; " Ya biz Türk Telekomu özelleştirmekte hata yaptık galiba" diye.


Gün gelecek devletin kurumlarından gelecek tek kuruşa bile muhtaç olacağız, o gün geldiğinde göreceğim...

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 09:31 -->-> Daha önceki mesaj 09:29 --

Bi de şuna tavım; Memurlar yatıyor diyerek özelleştirilmesini desteklerler, taşeron olmasına ses çıkarmazlar sonra "Cimcirbaşkanım ümmet senden kadro bekliyor, duy sesimizi" diyerek alçalıp dururlar.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:03.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net