IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mart 2018, 00:03   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Afrin şehitlerini son yolculuğuna on binler uğurladı




Afrin şehitlerini son yolculuğuna on binler uğurladı
Suriye'nin Afrin bölgesindeki teröristlere yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan 8 Mehmetçiği son yolculuğuna on binlerce kişi uğurladı.
Zeytin Dalı Harekatı'nda önceki gün Afrin'in kuzeybatısındaki 1083 rakımlı tepede teröristlerin sızma girişimi ve sonrasında çıkan çatışmalarda şehit düşen 8 askerler son yolculuklarına uğurlandı.
Zeytin Dalı Harekatı'nda 8 asker şehit oldu
Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç
Afrin'de şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç'un cenazesi, Beyhekim Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra helallik için baba evine getirildi.

Şehit Koç'un cenazesini evin önünde yaklaşık 500 kişi ellerinde Türk bayraklarıyla karşıladı. Baba Ahmet, anne Fatma Zehra, kardeşleri, yakınları ve silah arkadaşları tabuta sarıldı.

Şehit Koç'un cenazesi alınan helalliğin ardından dualar eşliğinde dini ve askeri törenin yapılacağı Musalla Mezarlığı'ndaki namazgaha getirildi.

Şehit babası Ahmet Koç, burada da oğlunun tabutunu, musalla taşına kadar omuzunda taşıdı. Şehidin cenazesi getirildiği sırada mezarlıkta temizlik çalışması yapan belediyede görevli kadın işçiler, şehidin cenazesini görünce gözyaşlarına hakim olamadı.

Törene Konya Valisi Yakup Canbolat, 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, ailesi, yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Şehit Koç'un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Konya Şehitliği'ne defnedildi.

Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe
Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe, memleketi Hatay'ın Payas ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Şehidin cenazesi ilk olarak Karacami Mahallesi'ndeki baba ocağına getirilerek helallik alındı. Daha sonra uğurlama töreni için Payas Asri Mezarlığı'na götürüldü.

Burada Şehitlik Cami'nde düzenlenen törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Hatay Valisi Erdal Ata, şehidin ailesi askeri erkan ve binlerce kişi katıldı.

Törende şehit oğulunun tabutuna sarılan annesi Nurten Gökçe ağıt yaktı. Babası Mustafa Gökçe'yi ise Bakan Faruk Özlü, Hatay Valisi Erdal Ata teselli etti. Şehidin kardeşleri Hakan, Melike ve Merve Gökçe de "Canımın içi" diye gözyaşı döktü.

Bekar olan şehit Mustafa Ozan Gökçe'nin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından caminin yanındaki şehitlikte toprağa verildi.


Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik
Şehit olan 8 askerden biri olan Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik için memleketi Erciş ilçesinin Çınarlı Mahallesi'nde bulunan Hazreti Ömer Camisi önünde tören düzenlendi.

Törene Ulaştarma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Van Asayiş Kolordo Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, polis ve askeri yetkililer ile yaklaşık 7 bin kişi katıldı.



Cuma namazı öncesi Van'dan helikopterle Erciş ilçesine getirilen Şehit Jandarma Onbaşı Çevik'in cenazesi, cami avlusuna götürüldü. Bu sırada gelen babası Zeynel Abidin, annesi Leyla, iki kardeşi ve nişanlısı Seda Derik, tabuta sarılarak ağıtlar yaktı, gözyaşı döktü.

Şehidin yakınlarını askeri yetkililer, teselli etmeye çalıştı. Şehit cenazesi, cuma namazına müteakip, kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra aynı mahallede bulunan Çınarlı mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Afrin'de şehit düşen 1'i kız 3 kardeşin ikincisi olan Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik'in 4 ay önce nişanlanmıştı ve evlilik hazırlıkları yapıyordu. 4 gün önce İzmir'den Afrin'e gittiği sırada babası Zeynel Abidin ile telefon görüşmesi yaptı.

Babasının, "Oğlum gerekirke istifa et gitme" sözüne tepki gösterip üzülen Şehit Çevik, şehitlik mertebesinin herkese nasip olmayacağını, gerekirse kendisini de Afrin'a giderek şehit olacağını babasına söylemiş.

Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol
Şehit olan 8 askerden Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol için memleketi Isparta'da cenaze töreni düzenlendi.

Ulu Camii'nde kılınan cuma namazı sonrası 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Isparta İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, askeri erkan, şehidin babası Durmuş, annesi Keziban, kız kardeşi Mihriban, erkek kardeşleri İhsan ve Emirhan Açıkkol ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Cenaze törenine, Afrin'de 3 Şubat'ta şehit düşen Uzman Çavuş Ali Yılmaz'ın babası Hilmi Yılmaz da katılarak, başsağlığı diledi. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Açıkkol ailesinin yanına giderek baş sağlığı dileğinde bulundu.

Şehidin kardeşi İhsan Açıkkol, ağabeyinin kamuflajını giyerek cenaze namazında saf tuttu. Şehidin küçük kardeşi Emirhan ise tören öncesinde Türk bayrağına sarılı tabutun başına gelerek ağabeyinin fotoğrafını öptü. Anne Keziban Açıkkol da tabuta sarıldı, uzun süre gözyaşı dökerek öptü.

Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftü Vekili Mevlüt Şahiner tarafından cenaze namazı kılındı. Namazdan sonra baba Durmuş Açıkkol, oğlunun tabutuna sarıldı. Bir süre bu şekilde duran Durmuş Açıkkol'u yakınları ve askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, ardından tören mangası tarafından top arabasına taşındı. Bir süre top arabasıyla götürülen şehidin naaşı, ardından cenaze aracıyla Garnizon Şehitliği'ne götürülerek defnedildi.

Bekar olan şehit Açıkkol'un geçen hafta çarşamba günü ailesini ziyaret ettikten sonra Afrin'e gitti. Şehidin yakın arkadaşları, Burhan Açıkkol'un Afrin'e gitmeden önce yaptığı konuşmalarında 'Afrin'e şehit olmaya gidiyorum' dediğini söyledi. Şehidin odasında 'Gayret bizden, zafer Allah'tan' yazısı vardı.

Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Uğur Palancı
Şehit düşen 8 askerden Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Uğur Palancı'nın cenazesi İzmir'e getirildi. Bekâr olan şehit için önce, Gaziemir ilçesinin Gazikent Mahallesi’ndeki evinin önünde helallik alındı, dua edildi.

Ardınan, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, Abdülhamit Yavuz Caddesi üzerinden törenin düzenleneceği camiye doğru yola çıkarıldı.

Cadde Türk bayraklarıyla donatılırken, vatandaşlar tekbirlerle şehit konvoyuna eşlik etti. Daha sonra Şehit Palancı için Gaziemir’deki Gülhane Camii’nde askeri tören düzenlendi.

Törene şehidin emekli polis memuru babası İhsan Palancı, annesi Yasemin Palancı, ağabeyi Kadir Palancı, kardeşi Ümit Palancı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Mahmut Atilla Kaya, Necip Kalkan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil İbrahim Şenol, emekli Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, bazı ilçe belediye başkanları, şehidin yakınları, silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, şehidin silah arkadaşları tabutun başında ağladı. Şehidin annesi, babası, ağabeyi ve kardeşi, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı.

Mardin'in Artuklu ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Uğur Palancı'nın cenazesi, camideki törenin ardından top arabasına konuldu.

Top arabasının arkasından şehit ailesiyle birlikte yürüyen vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı, tekbir getirdi. Cenazeye katılan vatandaşlar, asker selamı vererek şehide son görevlerini yerine getirdi. Şehit Uğur Palancı, Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.

Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin
Şehit Uzman Çavuş Recep Çetin için Eskişehir Reşadiye Camii'nde tören düzenlendi.
Törene şehidin babası Eyüp Çetin, annesi Sevgi Çetin, şehidin eşi Yeter Çetin, şehidin kız kardeşi Seda Çetin, yakınları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Vali Özdemir Çakacak, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, eski bakanlardan Nabi Avcı ile Sema Ramazanoğlu, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka ile çok sayıda kişi katıldı.


Bakanlar Süleyman Soylu ve Abdülhamit Gül ile, törenin yapıldığı Reşadiye Camii'nin yanında kurulan taziye çadırında bulunan ve oğullarının jandarma yeleğini giyen baba Eyüp Çetin ve anne Sevgi Çetin'e başsağlığı diledi.

Bakan Soylu cenaze töreni başlamadan önce de baba Eyüp Çetin'i kendisinin ve bakan Gül'ün yanına getirdi. Eyüp Çetin oğlunun fotoğrafını öpüp tabuta sarıldı.

İl Müftüsü Bekir Gerek, cuma namazının ardından cenaze namazını kıldırdı. Bakanlar Süleyman Soylu ve Abdulhamit Gül ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici bir süre şehidin tabutunu askerlerle birlikte taşıdı. Şehidin tabutu daha sonra top arabasına alındı.

Baba Eyüp Çetin oğlunun tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Bakan Soylu baba Çetin'in yanına giderek teselli etmeye çalıştı.

Cenaze törenine katılan kalabalık sık sık "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı. Şehidin tabutu, top arabasından alınıp cenaze aracına konulduğu sırada ise eşi Yeter Çetin, annesi Sevgi Çetin ve şehidin kız kardeşi Seda Çetin tabuta sarıldı.
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin'in cenazesi daha sonra Kanlıpınar Şehitliği'ne götürülerek burada gözyaşları içinde toprağa verildi.
Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel
Afrin şehidi Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel'in cenazesi, Kastamonu’nun İnebolu ilçesi Evrenye köyüne getirildi.

Şehit uzman çavuş için Evrenye Merkez Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İnebolu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Cenaze namazı öncesi şehidin annesi Serpil, kız kardeşi Fatma ve eşi Rukiye Demirel, Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp, uzun süre gözyaşı döktü. Bu sırada baygınlık geçiren şehit eşi Rukiye Demirel'e sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel, cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından götürüldüğü Dibek köyü Bıçakçılar Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek
Şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Dinek'in cenazesi memleketi Denizli'de düzenlenen törenle defnedildi.

İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na getirilen şehit Dinek'in cenazesi karayoluyla Aydın'ın Nazilli ilçesi İstiklal Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Türk bayrağı asılan evin önünde helallik alındı.

Şehidin annesi Sezgül, babası Kenan Dinek ve yakınları tabuta sarıldı.
Buradaki törene Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Aydın İl Jandarma Komutanı Albay Selahaddin Acara, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ katıldı.

Şehit Dinek'in naaşı daha sonra karayoluyla memleketi Tavas ilçesi Çalıköy Mahallesi'ne getirildi.
Cenaze aracından indirilen Şehit Dinek'in Türk bayrağına sarılı tabutu, törenin yapıldığı Çalıköy İlkokulu bahçesine alındı.

Törene şehidin ailesi ve yakınları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Cahit Özkan, Sema Ramazanoğlu ile vatandaşlar katıldı.


Törende metanetlerini korumaya çalışan anne Sezgül Dinek, baba Kenan Dinek (50) ile kardeşi Nimet Dinek ve nişanlısı Huriye Alaca'yı yakınları teselli etti.

Denizli Müftüsü Mehmet Aşık tarafından okul bahçesinde kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Dinek'in naaşı askerlerin omzunda Mahalle Mezarlığı'na götürüldü.

Bakan Soylu ve baba Dinek, bir süre askerlerle oğlunun tabutunu taşıdı. Türk bayrakları taşıyan çok sayıda kişi de cenaze aracına eşlik etti. Şehit Dinek'in cenazesi Mahalle Mezarlığı'nda dualarla son yolculuğuna uğurlandı.


Trthaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
afrin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Binler onu böyle uğurladı! BuYuCu Haber Arşivi 0 18 Şubat 2018 17:25
Kocaeli'de Binler Çukurca Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı CLasS Haber Arşivi 0 10 Şubat 2018 17:49
Yılmaz Gruda eşi Türkan Gruda’yı son yolculuğuna uğurladı Seth Haber Arşivi 0 24 Eylül 2014 10:39
Konya ve Rize şehitlerini uğurladı PassioN Haber Arşivi 0 13 Nisan 2012 20:03