IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mart 2018, 09:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Taşeron işçilere 2 müjde birden




Hükümetten kadroya geçiş süreci devam eden taşeron işçilerine iki müjdeli haber birden geldi. Toplam 1 milyon taşeron işçisinin kamuya geçiş süreci tamamlanıncaya kadar toplu iş sözleşmesinden kaynaklı ek ücret, ikramiye, sosyal yardım ve fiyat farkları ödenecek. Bakanlar Kurulu kararıyla 4C'den 4B'ye geçecek 21 bin taşeron işçisine yüzde 10 zam yapılacak ve izin süreleri de düzenlenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "4C'den 4B'ye geçişler 2 Nisan itibarıyla gerçekleşecek. Ücretlerinde yüzde 10 artış yapılacak, izin süreleri de düzenlenecek" dedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İKİ KARAR DA YÜRÜRLÜKTE
Kamu kurumlarında geçici personel statüsünde çalışanların sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesine yönelik düzenleme dün yürürlüğe girdi. Türkiye İstatistik Kurumu ile yükseköğretim kurumlarında, bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmetlerde (anketörlük ve canlı modellik) çalıştırılacak sözleşmeli personelin çalışma usul ve esaslarıyla ücret sınırları netleştirildi. Özelleştirmeyle işsiz kalacaklardan hak sahibi olup da istihdam hakkından yararlanmak isteyenler de sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek. Gümrük ile Adalet Bakanlıkları'nın talebi üzerine gümrük muhafaza memuru, muayene memuru, icra takibi görevlerini yürütenler de 4B kapsamına alındı. KPSS sonrası mülakat ve uygulamalı sınav Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşları kapsayacak şekilde sözleşmeli personel alımlarında kullanılacak.

FARK İÇİN MALİYE VİZE VERDİ
Maliye Bakanlığı da, kadroya geçecek taşeron işçilerin toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan fiyat farkının ödenmesi için vize verdi. Sürekli işçi kadrolarına geçiş işleminden önce ihale sözleşmesiyle sona eren toplu iş sözleşmelerinin uygulanmasına, geçiş işleminin yapıldığı tarihe kadar devam edilecek. İşçiliğe bağlı giderlerde oluşan artışlar kamu kurumlarınca fiyat farkı olarak ödenecek. Bu döneme ilişkin ücrete uygulanacak zamlar, Yüksek Hakem Kurulunca sonuçlandırılan toplu iş sözleşmelerindeki oranlar esas alınacak.
alıntırı

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
taşeron, taşeron işçiler, taşeron işçilere müjde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
SGK'dan taşeron işçilere yönelik açıklama AttackMan Haber Arşivi 0 04 Ocak 2018 05:21
Kayyum atanan belediyeden işçilere müjde! Wizard Haber Arşivi 0 03 Kasım 2016 01:39
Taşeron işçiler kadrolu olacak mı? - Taşeron işçi haberleri Taşeron işçi son dakika Seth Haber Arşivi 0 26 Haziran 2014 17:57
Cep kullanıcılarına iki müjde birden CariSma Haber Arşivi 0 28 Nisan 2008 21:13