IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By SaNaLStaR

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Nisan 2018, 11:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (-1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Milli ilaç 2023'te tamam




Cari açığı dizginleyecek milli ilaçta düğmeye basılıyor. Kurulacak sağlık yatırımları fonu ile devlet, bilim adamları, ilaç firmaları ve finans kurumları aynı çatı altında toplanacak. Üretilecek milli ilaçlarla, ilk etapta her yıl dışarıya ödenen 28 milyar liranın 10 milyar lirası içeride kalacak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Son dönemde "millileşme" atağına kalkan Türkiye, stratejik bir alanda daha ciddi hamleye hazırlanıyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın geçtiğimiz ay müjdesini verdiği "milli ilaç" için düğmeye basılıyor. 2016 yılından beri faaliyetlerde bulunan ve birçok projeye imza atan Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi (ATBD Council), elini taşın altına koydu. "Millileşme" konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümetin ortaya koyduğu iradeden cesaret alan ATBD Council; ABD'de, başka ülkeler için ilaç molekülü çalışmalarını yürüten, bu alanda uzmanlaşmış Türk bilim insanlarına ulaştı. Konsey, Türkiye tarafında da fason ilaç üreten firmalara ve sağlık alanında hastanesi bulunan, AR-GE çalışmaları yapan üniversitelerin nabzını yokladı. İki taraftan da çok olumlu ve istekli dönüşler alan ATBD Council, her aşamayı Başbakan Binali Yıldırım ile paylaştı. Son olarak geçtiğimiz hafta Yıldırım'a brifing verildi. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Başbakan himayesinde, ABD'deki Türk bilim adamları ve Türkiye'deki firmalar bir araya gelerek, "milli ilaç" için ilk adım atılacak.

YALNIZ KALMIŞLARDI

Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi Başkanı Uğur Terzioğlu, gazetemize yaptığı açıklamada "Türkiye'de yapılan son referandumda, ABD'de 'hayır' çıkmıştı. Amerikalı Türk, ülkeden uzaklaşmış. Onları arayan soran yok, hep FETÖ gibi yanlış kaynaklardan Türkiye'yi dinliyorlar. Biz orada çoğuna ulaştık. Doktorlar, mühendisler dargınlar. Başbakanımıza da anlattık, 'Bu bilim adamları sahipsiz, kimse ilgilenmemiş, hepsi yabancı ülkelere çalışıyorlar' dedik. O da dedi ki, '28 milyar lira dışarıya ödüyoruz ilaç patenti için. Bunun 8-10 milyarını bile içeride tutarsak, bu ilk aşama için büyük başarı. Gereken ne ise, yapalım...' Hakikaten Türkiye'de ilaç üretiyoruz ama bunu yaparken yüzde 80 dışarıya patent bedeli ödüyoruz. Şimdi Sayın Başbakan yakın zamanda bu isteklileri toplayacak, 'birlikte yola çıkalım' diyecek. Bunun için bir fon kurulacak. Bunun, Türk Sağlık Yatırımları Fonu olması planlanıyor. Sadece finans anlamında değil. Patent üretmenin özündeki bütün konular, moleküller, formüller bu fon kapsamında olacak. Yerli ve milli molekül, bu fonla desteklenecek. Son açıklanan teşvik paketini hatırlayın. Artık sanayicimiz kendi patenti ile üretmeye başlayacak. Ve bu konuda çok istekliler. Onların yapacağı stratejik yatırımlarla cari açık ciddi anlamda kapanacak. İlaçta da bu olacak, yapacağız, hiçbir engel yok. ABD'de yaşayan Türk bilim adamlarının ilaç buluşları, bu fon tarafından desteklenecek. Mesela bir romatizma ilacı düşünün... Patenti Türk olacak, hem dışarıya para ödemeyeceğiz, hem de satarak ciddi gelirler elde edeceğiz" dedi.

Dev şirketler talip oldu

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
doktor, hasta, ilac


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bitkilerden ilaç elde edilmesi ve bitkilerin ilaç olarak kullanılması RaMSeS Biyoloji 0 13 Aralık 2014 23:56
Milli ilaç geliyor Estela Sağlık Köşesi 0 29 Temmuz 2013 11:53
Yıl 2023 Süslü Komedi ve Mizah 2 10 Ocak 2009 20:45