IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   İsotlu Pişmaniye Üretildi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/794328-isotlu-pismaniye-uretildi.html)

UzmaN 30 Nisan 2018 09:29

İsotlu Pişmaniye Üretildi
 
Şanlıurfa'nın isot olarak adlandırılan meşhur kırmızı acı biberi bu sefer de pişmaniyeye konuldu. Görenlerin şaşkınlıkla karşıladığı isotlu pişmaniye yendiğinde acı ve tatlı hissini aynı anda veriyor.

Türkiye'de tatlı olarak yemeğe alıştığımız pişmaniyenin, Şanlıurfa'da acılısı üretiliyor. Yörede isot olarak adlandırılan kırmızı acı biber katılarak üretilen pişmaniyeyi ilk defa duyanlar büyük şaşkınlık yaşıyor. Yendiğinde acı ve tatlı hissini aynı anda veren pişmaniye, meraklıları tarafından yoğun ilgi görüyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

15 YILDAN SONRA ACISINI ÜRETTİ


Şanlıurfa'da yaklaşık 15 yıldır pişmaniye ürettiğini dile getiren Salih Aydar, "Biz Urfa'da 15 yıldır pişmaniye yapıyoruz. Fıstıklı, değişik değişik türlerini yapıyoruz. Bu yıl da dedik ki isotlu pişmaniye yapalım. Halkımızda beğendi. Urfa tarzına yakışır bir şekilde yaptık. Bundan sonra da yapacağız. İlgi görüyor. Halkın ağız tadına uygun. Şimdi ben bir sürü yerli ve yabancı turiste satıyorum" dedi.

ÖNCE TATLI, SONRA ACI

Şanlıurfa'yı gezmeye gelen yerli turist Merve Sağel, ilk defa acı pişmaniye yediğini belirterek, "Biberli pişmaniyeyi ilk kez yedim. Başta böyle çok tatlı bir lezzet gelirken, sonra yakmaya başladı. Urfa'nın zaten her şeyi yaktığı için bence çok güzel olmuş denenebilir" şeklinde konuştu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

TURİSTLERİN BEĞENİSİNİ KAZANMAYI BAŞARDI


Bir diğer yerli turist Bilgehan Agiş ise isotlu pişmaniyeyi çok beğendiğini belirterek, "Önce gelen biber tadı ve ardından gelen şeker tadıyla gerçekten çok güzel olmuş. Ben bunu çok sevdim. Size de denemenizi tavsiye ederim" diye konuştu.

Hesna 30 Nisan 2018 09:59

Cevap: İsotlu Pişmaniye Üretildi
 
Pismaniyeyi de çok severim isotlusunu da merak ettim şimdi :78aNG5:

Ay 30 Nisan 2018 10:05

Cevap: İsotlu Pişmaniye Üretildi
 
Yalniz bunun arasina kavurma koyacaksin, uzerine de terayagi sosu. immmm tadindan yenmez. Helal olsun, sira geldi isotlu baklavaya. asdjhkj

Togepi 30 Nisan 2018 10:18

Cevap: İsotlu Pişmaniye Üretildi
 
isot'u yemesi güzel de neyse devam etmeyeyim. sdlfjk

Buz 30 Nisan 2018 10:30

Cevap: İsotlu Pişmaniye Üretildi
 
Alıntı:

Ay Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041942473)
Yalniz bunun arasina kavurma koyacaksin, uzerine de terayagi sosu. immmm tadindan yenmez. Helal olsun, sira geldi isotlu baklavaya. asdjhkj

Sana isotlu pişmaniye alacagım!

Ay 30 Nisan 2018 10:36

Cevap: İsotlu Pişmaniye Üretildi
 
Alıntı:

Buz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041942484)
Sana isotlu pişmaniye alacagım!

Yanında acili salgam suyu ve isotlu şarap da al. isot life! :*

Buz 30 Nisan 2018 10:41

Cevap: İsotlu Pişmaniye Üretildi
 
Alıntı:

Ay Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041942488)
Yanında acili salgam suyu ve isotlu şarap da al. isot life! :*

Bu olayın sonu isotlu leblebiye baglanır fkfk
Saf organik şarap var olurmu?

Ay 30 Nisan 2018 10:48

Cevap: İsotlu Pişmaniye Üretildi
 
Alıntı:

Buz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041942491)
Bu olayın sonu isotlu leblebiye baglanır fkfk
Saf organik şarap var olurmu?

Isotlu leblebi var zaten! asfjh Sarap olsun da nasil olursa olsun! Yok yok olmasin! Istemiyorum. :sulugoz: mubarek gun konustugum seye bak! Tovbe estagfurullah.

Aldigim duyuma gore karadenizliler hamsili pismaniye yapimina baslamislar bile!

eXcitinG 30 Nisan 2018 11:27

Cevap: İsotlu Pişmaniye Üretildi
 
Tadından yenmez şimdi hem acı hem tatlı bir arada :)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:55.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net