IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mayıs 2018, 13:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Savaş kapıda! İsrail o görüntüleri yayınladı




İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu İran ile yaşanan gerilim ile ilgili yaptığı açıklamada, “İran kırmızı çizgiyi aştı” dedi. İsrail ordusu Twitter üzerinden Suriye'de düzenlenen operasyonlara dair görüntüler paylaştı. Görüntülerde Rus yapımı Pantsir-S1 uçaksavar sistemlerinin vurulduğu görülüyor. Pantsir hava savunma sistemleri, S-400 anlaşmasının ardından Rusya tarafından Türkiye'ye de önerilmişti.


Dünyanın gözü son günlerde İsrail-Suriye ve İran arasında hiç durmadan yükselen gerginliğe odaklanmış durumda. Suriye topraklarından İsrail’e 20 roket atılmasının ardından, İsrail jetlerinin Suriye üzerinde gerçekleştirdikleri operasyonda “düzinelerce” hedefin vurulduğu açıklandı. Hedeflerin çoğunluğunun İran’a bağlı güçler olduğu açıklansa da Suriye’ye ait radar ve hava savunma sistemlerinin de vurulduğu gelen bilgiler arasındaydı.

Sözcü'den Enis Başak'ın haberine göre; İsrail ordusu operasyona ait görüntüleri resmi Twitter hesabından paylaştı. Görüntülerde, ABD, İngiltere ve Fransa tarafından oluşturulan üçlü ittifak tarafından önceki haftalarda Suriye’ye düzenlenen saldırı sırasında, ‘çok sayıda füzeyi düşürdüğü” iddia edilen Rus yapımı Pantsir-S1 uçaksavar sisteminin vurulduğu görülüyor. Uçaksavarın yanında bulunan askerlerin ise kendilerine yaklaşan füzeden haberlerinin bile olmaması dikkat çekiyor.

TÜRKİYE’YE ÖNERİLMİŞTİ

Rusya’dan geçtiğimiz günlerde Türkiye ile varılan S-400 anlaşmasına dair yapılan açıklamalarda, “Türkiye’ye Pantsir hava savunma sistemleri göndermeye hazırız” mesajı verilmişti.

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Dairesi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, “S-400’lerin ardından bir sonraki aşamada Türkiye’ye Pantsir sistemleri gönderilebilir, bu mantıklı olur” ifadelerini kullanmıştı.

İsrail saldırısı sonrası Rusya’dan yapılan açıklamada, Suriye hava savunma sistemlerinin İsrail tarafından ateşlenen füzelerinden yarısından fazlasını düşürdüğü ifade edilmişti.

ESAD’IN SARAYINA 4 KİLOMETRE

Öte yandan İsrail’in yayınladığı görüntülerdeki bir detay da dikkatlerden kaçmadı. Görüntülerde, operasyonun gerçekleştirildiği nokta Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan Mezzeh askeri havalimanı. Mezzeh, aynı zamanda Suriye lideri Esad’ın başkanlık sarayına da yalnızca 3.8 kilometre uzaklıkta bulunuyor.


alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
benjamin netanyahu, esad, israil, rusya, saldırı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
40 Savaş Uçağıyla Kandil Vuruldu, TSK Görüntüleri Paylaştı yoSun Haber Arşivi 0 06 Şubat 2016 09:22
Yeni bir soğuk savaş kapıda Seth Haber Arşivi 1 08 Kasım 2014 19:26
İsrail'den Savaş Tehdidi JB Haber Arşivi 0 23 Aralık 2010 20:30
İsrail ile Savaş Başladı Cemalizim Haber Arşivi 0 01 Haziran 2010 22:18