IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ağustos 2018, 18:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çin'den, Hacca Giden Müslümanlara Yönelik Skandal Uygulama: GPS Taktılar




Çin yönetiminin, hacca giden Müslümanlara dağıttığı yaka kartlarındaki GPS sistemiyle, hacı adaylarını 24 saat izledikleri iddia edildi.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kaynaklı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gazetesi, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hükümeti tarafından yönetilen Çin İslam Derneği, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] havaalanından [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ye [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] vazifesini yerine getirmek için yola çıkan Çinli Müslümanların fotoğraflarını yayınladı. Çin yönetiminin, hacca giden Müslümanlara dağıttığı yaka kartlarındaki GPS sistemiyle 24 saat izledikleri iddia edildi.

YAKA KARTLARINDA GPS OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Derneğin ifadesine göre bu akıllı kartlar, kullanıcısının güvenliğini sağlıyor. Kartlarda GPS izleme cihazı ve şahsi veriler bulunuyor. İnsan hakları aktivistleri, söz konusu kartları Çin'in casusluk ve istihbarat faaliyetlerinin bir parçası olarak niteliyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] King's College'den Çin insan hakları uzmanı Eva Pils durumun, Çin'in Müslümanların dini pratiğine yönelik zulmünün yeni bir yolu olduğunu ifade etti. Çin'in ülkenin doğusundaki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da Uygurlara yönelik kısıtlama ve asimilasyon faaliyetleri biliniyor. Çin hükümeti bu faaliyetleri bir süredir Hui Müslümanlara da uyguluyor. Çin yönetimi bu kartların hacıların hepsi tarafından taşınmadığını ve Uygur hacılara kartlardan verilmediğini iddia ediyor. Çin'in bu uygulamasının nasıl bir seyir izleyeceği bilinmiyor.







Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cin, gps, hac, müslüman


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İspanya'dan Türklere ve Müslümanlara skandal güvenlik önlemleri. Düş Haber Arşivi 0 14 Ocak 2015 17:36
Ağır Giden Yol Alır Hızlı Giden Yolda Kalır Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 07 Temmuz 2014 14:32
THY pilotlarına skandal uygulama Chelt Havacılık Haberleri 1 05 Ocak 2011 15:26