IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2018, 20:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Son Dakika… İstanbul’da helikopter düştü




İstanbul Bostancı sahili açıklarında bir helikopter düştü. Yıldırımın isabet ettiği ileri sürülen helikopterdeki 2 kişi yaralandı. Yaralılar, balıkçılar tarafından kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Yaralılardan Halil Ünver yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.



İstanbul’da özel bir şirkete ait helikopter düştü. Helikopterdeki pilot İsmet Özgür ve OTOKAR Yönetim Kurulu Üyesi Halil Ünver, balıkçılar tarafından kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Yaralılardan Halil Ünver yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ünver, OTOKAR bünyesindeki kritik savunma sanayi projelerini yürütmekteydi.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


İstanbul’da Bostancı sahili açıklarına helikopter düştü, kazada iki kişi yaralandı. Kazanın ardından denizde incelemeler sürüyor.

Helikopterin Halil İbrahim Ünver’e ait Ünver Havacılık adına kayıtlı olduğu öğrenildi.


DÜŞEN HELİKOPTER BÜYÜKÇEKMECE GÖL MALİKHANELERİNE İNECEKTİ
Bostancı açıklarında düşen TC-HYU kuyruk tescilli Bell 430 tipi helikopterin Kartal’daki Mermerler helipad’inden havalandığı, iniş yeri olarak da Büyükçekmece’deki Göl Makineleri’ndeki helipad alanının planlandığı ortaya çıktı.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, helikopterin düşmesiyle ilgili soruşturma başlattı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı yazılı açıklamada, Bostancı’da düşen helikoptere ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:
“06.09.2018 günü 17.00 sıralarında kuyruk numarası TC-HYU olan BELL 430 model bir helikopterin İstanbul ili Kadıköy ilçesine bağlı Bostancı sahiline düştüğü yönünde ihbar alınması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı, ilk belirlemelere göre Ünver Havacılık adlı şirkete ait olan helikopterin Kartal’dan kalkıp Sefaköy’e hareket ettiği, helikopter içinde şirketin sahibi Halil İbrahim Ünver ile pilot İsmet Özgür’ün bulunduğu, kazadan yaralı kurtulan Halil İbrahim Ünver’in Ataşehir Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, İsmet Özgür’ün de Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındığı, Halil İbrahim Ünver’in 19.00 sıralarında hayatını kaybettiği, kazanın hava şartlarından kaynaklandığı izlenimi uyandıran teyide muhtaç duyumlar alınmakta ise de maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla gerekli inceleme ve araştırmaların titizlikle devam edildiği duyurulur.”




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


DHA, ilk bilgilere göre helikoptere yıldırımın isabet ettiğini duyurdu.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Olayla ilgili İstanbul Valiliğinden de açıklama geldi. Açıklamada, “İlimiz Maltepe ilçesi Bostancı sahilinde özel bir helikopter kazası meydana gelmiş olup iki kişi yaralı olarak kurtarılmıştır. Teknik ekipler olay yerinde gerekli araştırma çalışmalarına başlamışlardır” denildi.


İstanbul Valisi Vasip Şahin de yaptığı açıklamada İsmet Öztürk ve yanında bulunan Halil Ünver’in yaralı olarak kurtarıldığını söyledi.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

YARALI PİLOT AÇIKLAMA YAPTI

Kazada yaralanan helikopter pilotu, hastaneye giderken yaptığı açıklamada, “Helikopteri düşürmemek için, denize indirmek için epey çaba sarf ettim ama başaramadım” dedi.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

KURTARMA ANI KAMERALARA YANSIDI

Bostancı açıklarında, düşen helikopterin içindekilerin kurtarılma anı da görüntülendi.


Çevrede bulunanlar, kazanın hemen ardından olay yerine giderek denizdekileri kendi çabalarıyla kurtardı. O anlar cep telefonu kameralarına yansıdı.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İŞTE DÜŞME ANI
Kazada hayatını kaybeden Halil Ünver ve yaralı İsmet Özgür'ü kurtarma anları görüntülenirken, helikopterin düşme anı güvenlik kamerasına böyle yansıdı.


OTOKAR’DAN AÇIKLAMA
Kaza sonrası Otokar’dan yapılan açıklamada, “Bugün yaşanan helikopter kazasında şirketimizin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Halil İ. Ünver ve pilot Sayın İsmet Öztürk’ün yaralandığı bilgisini üzülerek öğrendik” ifadelerine yer verilerek, konuya ilişkin gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.
DHA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
halil ünver, helikopter, istanbul, kaza


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Son Dakika! ABD'de Askeri Helikopter Düştü! 4 Personel Kayıp yaSmin Haber Arşivi 0 04 Nisan 2018 09:52
Sınırda Helikopter Düştü Rhytia Haber Arşivi 0 17 Eylül 2013 04:42
Suriye' ye ait helikopter düştü PassioN Haber Arşivi 0 25 Mart 2012 12:57
Macaristan'da helikopter düştü: 1 ölü Cemalizim Haber Arşivi 0 01 Ağustos 2008 17:30