IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By BLueMooN

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2018, 11:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk Vatandaşı Olmayı Kolaylaştıracak Düzenleme Resmi Gazetede Yayınlandı




Geçtiğimiz günlerde basılı yayın hayatına son veren Resmi Gazete’de, Türk vatandaşı olmak isteyen yabancılar için yeni bir düzenleme yayınlandı. Daha önce Türk vatandaşlığı hakkını kazanmak için 2 milyon dolar olan yatırım sınırı 4’te 1’ine düşürüldü. Artık Türkiye’de minimum 500 bin dolar yatırım yapan yabancılar vatandaşlık hakkı kazanacak.
Dünyanın hemen her ülkesinde, yapılan ticari veya gayrimenkul yatırımlarının boyutuna göre vatandaşlık hakkı elde etmek mümkün. Türkiye’de ise bu limitler, yaşanan kriz öncesindeki rakamlarla bir hayli yüksekti. Örneğin Türk vatandaşı olmak isteyen bir yabancı, 2 milyon dolar sermayeyi ülkemiz içinde değerlendirmeliydi.

Ayrıca yabancı yatırımcının Türkiye sınırları içinde kurduğu iş için minimum 100 Türk vatandaşını istihdam etmesi gerekiyordu. Buna ek olarak aynı kişinin Türkiye’deki bankalardan birisinde, minimum 3 milyon dolar mevduat bulundurulması şartı aranıyordu.

Resmi Gazete’de yayınlanan düzenlemeyle, Türk vatandaşı olmak için gereken bu limitlerin büyük çoğunluğuna azaltmaya gidildi. Düzenlemeye göre sermaye tutarı 2 milyon dolardan 500 bin dolara, istihdam miktarı 100 kişiden 50 kişiye, bankalarda bulundurulması şartı aranan mevduat miktarı ise 3 milyon dolardan 500 bin dolara düşürüldü.

Türkiye’de taşınmaz gayrimenkul sahibi olan yabancıların, vatandaşlık hakkı elde etmeleri için bu gayrimenkul varlığının 1 milyon dolar değerinde olması gerekiyordu. Bu sınırlama da 4’te 1 oranında düşürülerek 250 bin dolara çekildi.

Resmi Gazete’de yayınlanan yeni düzenlemenin tam metni şu şekilde:
"(2) Aşağıdaki şartlardan herhangi birini sağlayan yabancı, Kanunun 12'nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında Cumhurbaşkanı kararı ile Türk vatandaşlığını kazanabilir:
a) En az 500.000 Amerikan Doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştirdiği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca tespit edilen,
b) En az 250.000 Amerikan Doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası tutarında taşınmazı tapu kayıtlarına üç yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın aldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen,
c) En az 50 kişilik istihdam oluşturduğu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca tespit edilen,
ç) En az 500.000 Amerikan Doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası tutarında mevduatı üç yıl tutma şartıyla Türkiye'de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca tespit edilen,
d) En az 500.000 Amerikan Doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası tutarında Devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak şartıyla satın aldığı Hazine ve Maliye Bakanlığınca tespit edilen.
e) En az 500.000 Amerikan Doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası tutarında gayrimenkul yatırım fonu katılma payı veya girişim sermayesi yatırım fonu katılma payını en az üç yıl elinde tutma şartıyla satın aldığı Sermaye Piyasası Kurulunca tespit edilen."

Alıntıdır:

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
nasıl türk vatandaşı olunur, resmi gazete, türk vatandaşlığı, türk vatandaşlığı olmanın şartları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Su elektrik ve gaz sayaclarinin tamir ve ayar ücret tarifesi resmi gazetede Desmont Haber Arşivi 0 24 Aralık 2014 20:01
Bedellinin esasları Resmi gazetede Lucifer Haber Arşivi 0 22 Aralık 2011 11:38
Emniyet Müdürleri Kararnamesi Resmi Gazetede Yayımlandı. Lucifer Haber Arşivi 0 13 Ocak 2010 02:53
Atama kararları resmi gazetede yayınlandı Juventus Haber Arşivi 0 16 Haziran 2009 11:09